עזרה בבחירת מצלמה

sugarhigh

New member
עזרה בבחירת מצלמה

שלום לכולם, אני נוסעת בתחילת ינואר לטיול בדרום אמריקה,אני מחפשת מצלמה קלה נוחה עם זום "רחב" ואופציות ידניות נוספות במידה ואני אחליט להשתמש בה, מצד שני שלא יכאב הלב אם היא תלך לאיבוד. כרגע אני מתלבטת בין ה קנון S1 למינולטה DIMAGE Z10 לבין משהו קטן וקל יותר עם פחות פונקציות כמו הקנון 520. אני אשמח לשמוע ממטיילים חדשים או ותיקין לגבי המצלמה עימה הם נוסעים. תודה ליענה

sela v

New member
כדאי לשאול גם בפורום צילום

לא הבנתי מה זה אופציות ידניות? זום זו אופציה ידנית? אם רוצים לצלם טבע, מספיק מצלמה קטנה שגם הכי נוח להסתובב איתה, בלי זום רציני. אם רוצים לצלם בעלי חיים, ודברים בתנועה מהירה, אז כדאי לשקול קניה מצלמה יותר רצינית, אבל זה תיק להסתובב עם מצלמה כבדה, ושכל הזמן חוששים שיקרה למצלמה משהו.

anao

New member
פוג'י 5500

אני קניתי ותיילתי עם פוג'י 5500 וממש הייתי מרוצה. מצלמה נוחה לשימוש לא זוללת בטריות יותר מידי כל עוד אתה לא מצלם וידאו איכות 4 מגה פיקסל, זום כפול 10 ועוד אופציות ידניות מגוונות. יצא עכשיו דגם חדש 6000 שזה 5 מגה פיקסל.

natyh

New member
קנון S1

זום כביכול ידני לא בדיוק אבל כאילו איכות קול מעולה צבעים פנטסיים הזום עובד גם במצב וידיאו בניגוד לרוב המצלמות . בקיצור מצלמת על שמחירה הורד פראית כי ה S2 החליפה אותה . הכי חשוב יש מנשא צלילה למצלמה הזו וזה מאד חשוב למטיל בדרום אמריקה שרוצה לעשות ראפטינג , ועוד . נתי

sugarhigh

New member
שאלה

היי,תודה לכולם, לגבי אופציות ידניות (צמצם,חשיפה) השאלה םא להתפשר על קטנה פחות זום לעומת קצת יותר משקל ואופצית נוספות במידה ואני אשתמש בהן.. אשמח לשמוע אם מה טילתם:) תודה

sela v

New member
הכל תלוי בך

יש אנשים עם מצלמות משוכללות, שלא משתמשים באופציות של צמצם וחשיפה. אם את שואלת אם צריך להשתמש בזה, כנראה שלא תשמשי בזה, ולכן הייתי הולך על מצלמה יותר קטנה ופשוטה.

Amoureuse

New member
לא בהכרח

לא בהכרח שאם היום את שואלת, זה אומר שלא תשתמשי אני במהלך הטיול למדתי להכיר את המצלמה שלי יותר ויותר והתחלתי להשתמש בדברים שלפני זה לא ידעתי מה הם עושים בכלל. כמובן, לפני זה כמה כבר צילמתי ופתאום 9 חודשים אני מצלמת יום יום. אז פגשתי אנשים שלימדו אותי, למדתי "בהתכתבות" מאמא שלי דרך אימיילים, ומאד שמחתי שהמצלמה נתנה לי את כל האפשרויות (אני טיילתי עם קנון G3 שזה דגם קצת ישן אבל ממש ממש טוב).

anao

New member
בפוג'י יש לי את כל אלה

יש אופציות לשינוי הצמצם, החשיפה,זום אוטומטי או ידני וכל מה שמצלמת רפלקס חצי מקצועית נותנת. מה התקציב שלך?

sugarhigh

New member
תקציב כ1500 ש"ח

הצעות יתקבלו בברכה:)השאלה מבין הקנון S1 לקנון 520 אני לא יודעת איזו לבחור:) תודה,

trekatom

New member
520...

היא קטנה יותר, נוחה יותר ומצוינת. ה-S1 היא למי שצילום הוא תחביב בשבילו, ולא למי שרוצה לזכור דברים מהטיול. והכי חשוב - זה הכל בצלם. קריאה של חוברת ההוראות, הבנה וניסויים יביאו אותך לתוצאות הרצויות ללא כל קשר לאיזו מצמה רכשת

jackEN

New member
אולימפוס 760 C

קניתי לפני הנסיעה לסרילנקה ואני מאד מאד מרוצה. זום אופטי 10X - נדמה לי שזה הזום הגדול ביותר במצלמה קומפקטית. מהירות תגובה גבוהה עם הפעלה ובין צילומים. מאד חשוב - הפריע לי מאד במצלמה הקודמת שלי (ניקון קולפיקס). והמחיר מאד משתלם - כ- 1200 ש"ח בקמרה4לס כולל כרטיס זיכרון 256 מגה. 3.2 מגהפיקסל. יש גם דגם עם רזולוציה יותר גבוהה, לדעתי מיותר אלא אם יש כוונה להגדלות רציניות.

למעלה