עזרה בבחירת מחשב

כפכפית1

New member
עזרה בבחירת מחשב

שלום לכולם! אני לומדת תכנות php וכרגע בשלב שבו עלי לתרגל ולישם כלומר עוד יש לי על מה לעבוד. אני רוצה לקנות מחשב נייד במחיר סביר ושיענה על הצרכים של מתכנת. על מה הייתם ממליצים לי? (דגם ספציפי) ואיזה תכונות באופן כללי עלי לבדוק תודה וסוף שבוע מצויין סמדר

bnayal

New member
מה התקציב? (סדר גודל לפחות)

הייתי מציע לך לשאול בפורום מחשבים ניידים. באופן כללי לטעמי אין צורך במחשב חזק מידי לPHP, משהו מהמעבדים האחרונים (i5\i7) עם 4GB זכרון אמור להספיק (לי מספיק בכל מקרה). מעבר לזה זה עניין של בחירה: אם משחקים \ רואים HD אז לוודא שהכרטיס מסך מתאים. אם סוחבים אותו הרבה על הגב רצוי משקל נמוך ומחשב עמיד יותר (סדרות יצור יותר יקרות). מסך חיצוני לעבודה במשרד\בבית - אני עובד עם שני מסכים ביחד (החיצוני = הפנימי), מאוד נוח
אין צורך בHD מסוג SSD למשל. אם רוצים להריץ מכונה וירטואלית על המחשב אולי שווה לשקול משהו יותר חזק, אבל האמת שאין לי נסיון בזה. מערכת הפעלה לשיקולך כמובן (לינוקס \ ווינדוס 7) - בכל מקרה 64 ביט. עוד שאלות? שוב, ממליץ לפנות לפורום מחשבים ניידים ולקבל המלצות לדגמים ספציפים. שיהיה בהצלחה ושבת שלום, בניה

בשביל PHP

לא צריך שום דבר מיוחד. אני עובד עם מחשב די עתיק (עוד מעט יומולדת 7), יש לי 2 GB זיכרון RAM והכל רץ שיגעון. יש לציין שאני מתחזק אותו טוב אז אולי אם היה למישהו אחר את אותו מחשב הוא היה קצת מקרטע אבל אני לא עושה שום דבר מיוחד, רק תחזוקה שוטפת (איחוי, ניקוי, פדיקור, הדברים הרגילים) מעבר לזה, לי אישית לא נוח לתכנת על מחשבים ניידים. תחשבי רגע מה מטרת המחשב? בבית? מחוץ לבית? אם את רוצה מחשב נייד רק לשיעורים לדעתי זה חבל. רוב הסיכויים שיש מחשבים בכיתות אז את יכולה להסתדר עם דיסקונקי (מניסיון, גם אני לקחתי קורס).

koler

New member
בהחלט

אני משתמש היום במחשב בן שנתיים ומריץ lampp יש לציין שאני משתמש בלינוקס , אני חושב שאני יכול לשרוד איתו עוד שנים רבות

Shai Mishali

New member
היי כפכפית1 - אני שמח לבשר לך ש...

אפילו מחשב ענתיקה מלפני 5 שנים יריץ PHP במלו הדרו. מדובר על טכנולוגיה מאוד לא "דרשנית" , אלא אם את מתכננת להריץ איזשהו Instance של סקריפט אינסופי שמחובר בסוקטים או דברים מוזרים ואקזוטים, לא צריך שום מחשב מיוחד בשביל לפתח ל PHP מכיוון שאין פה באמת שום דרישות גרפיות או דרישות של זכרון שדרושות מהמחשב . (זה Runtime אחרי הכל) מה שכן, פשוט תבחרי מחשב שיהיה לך נוח איתו. סביר להניח שהרזולוצית מסך של מחשב מלפני 5 שנים לא תהיה לך נוחה - כי כולנו אוהבים לראות כמה שיותר קוד שאפשר על המסך. בקצרה, גם מחשב פשוט של 1000 שקל יעשה את העבודה כמו גדול. שי.

gilmad

New member
תלוי...

אם זה הולך להיות המחשב המרכזי שלך, ואת הולכת לעבוד על IDE שצורך הרבה זיכרון אז הייתי הולך על מחשב חזק.. (אין לי דגם ספציפי - אני אישית עובד על דסקטופ)

concretepass

New member
Eclipse / Zend Studio לדוגמא, זוללים משאבים

על מנת לכתוב ולהריץ PHP באמת לא צריך הרבה, אך אם תשתמשי ב IDE כגון Eclipse / Zend Studio לדוגמא, זה משתמש בדי הרבה משאבים. אני חושב שעם קצת סבלנות תוכלי להשתמש ב Eclipse עם 4GB של זיכרון ובאופן עקרוני מסכים עם רוב הדעות פה שלעבודה עצמה עדיף מחשב שולחני בהצלחה!

shayfalador

New member
4GB לחלוטין די והותר

בתור אחד שמפתח עם Zend Studio (בעבר גם עם Eclipse PDT נקי ועם Aptana), רץ חלק לחלוטין, אפילו עם Photoshop פתוח, דפדפן וכו'. מה שכן איטי זו הפתיחה, לוקח ל-Eclipse על הגרסאות השונות הרבה זמן יחסית...

למעלה