עזרה בבחירת לימודים

ozb159

New member
עזרה בבחירת לימודים

אהלן שלום,
אני כרגע חייל משוחרר כשמונה חודשים ,בן 22, לאחר פסיכומטרי.
אני נמצא בהתלבטות על איזה תחום לימודים ללמוד, הודה לכם אם תוכלי לכוון אותי לכיוון מסויים. כרגע תחומי הלימוד שמעניינים אותי והם די מנוגדים אחד לשני הם: רפואה, הנדסת חשמל ומשפטים בשילוב עם כלכלה. כל תחום הרפואה נפתח בפניי רק בזמן הצבא שיררתי כחובש ומצאתי את התחום מאוד מעניין אותי.
כרגע אני מעוניין להתחיל ללמוד בשנת 2015, סיימתי פסיכמוטרי עם ציון 600 לא מספק, כך שאני אצטרך לעשות שוב. עכשיו, בנוסף לתחום הלימודים שעליו אני לא סגור, אני כרגע עומד בהתלבטות נוספת שקשורה בלעשות מכינה בטכניון או לשיפור בגרויות באחד המכונים. אני יודע שאם אני יסגר על כיוון מסויים זה יעזור לי בהחלטה אם לעשות מכינה או שיפור בגרויות.
תודה לעוזרים,
עוז

עוז שלום,

הבחירה על איזה כיוון ללכת היא שלך, והיא תלויה בעיקר בנטיות ליבך ובעוד כמה גורמים כמו כישורים, יכולות למידה וכו'.
מכיוון שכרגע אתה מתלבט בין כמה כיוונים, וזה אגב מאוד שכיח כך שאתה בחברה ממש טובה
,
הצעתי אליך היא שתיקח את הזמן שלך. אם הבנתי נכון, אתה מתכנן להתחיל את הלימודים בעוד שנה. קח את הזמן לברר ולבדוק למה אתה הכי מתחבר. דרך טובה לעשות את זה היא ממש "לחקור" את התחומים שביניהם אתה מתלבט: קודם כל עשה רשימה של כל התחומים שמעניינים אותך ואתה שוקל ללמוד ומתלבט ביניהם. לאחר מכן, שאל את עצמך, מה בדיוק מעניין אותך בכל תחום, ולמה זה מעניין אותך. לדוגמה: בתחום הרפואה - אולי זה רצון לעזור לאנשים, אולי זו סקרנות מאוד גדולה, נסה להיות יותר ספציפי; ואיזה תחום ברפואה במיוחד מושך אותך? ולאחר שתרשום את התשובות, נסה להיפגש עם בעל מקצוע בדיוק כזה ולשוחח איתו, לשאול אותו שאלות על העבודה ורצוי במקום העבודה. אפשרות נוספת היא להתנדב במקומות שמעניינים אותך ולהתנסות בעצמך.

לסיכום, קודם כל החלט על כיוון ואז יהיה לך הרבה יותר קל לבחור מוסד לימודים/אופן לימודים.
בהצלחה!
ואם יש לך שאלות נוספות, אשמח לענות.

anchy

New member
כל כך מזדהה איתך, הייתי שם ;)

היי עוז,
אני חושבת שרוב האנשים עוברים את מה שאתה ,אותי אישית התקופה הזו ממש הלחיצה.
החוכמה היא לעשות שילוב בין נטיות ליבך לבין הפרקטיות של המקצוע בשוק העבודה.
אני גם התלבטתי לגבי רפואה ובסוף החלטתי לפסול את זה משיקולים של אורך תקופת הלימודים + התמחות + השכר ההתחלתי .
(אבל אלו היו רק השיקולים שלי וכל אחד עושה את השיקולים שלו)
שיקול חזק שהשפיע עליי היה הפרקטיות של המקצוע השכר ורמת העניין שלי בו. בחרתי ללכת לכיוון הנדסה אבל לא הייתי בטוחה איזו.
לבסוף בחרתי במקצוע הנדסת חשמל בטכניון. עשיתי מכינה במכללת עזריאלי בירושלים שהיא בשיתוף הטכניון ונחשפתי שם להווי, דברתי קצת עם סטודנטים וראיתי מעבדות ובסוף בחרתי להישאר ולעשות את התואר שם.
היום אני אתחיל שנה 3 ואני מאוד מאוד מרוצה מהבחירה שלי.
אני ממליצה לך קודם כל לעשות מכינה ולדבר עם כמה שיותר סטודנטים שכבר לומדים את מה שאתה רוצה ללמוד.
המון בהצלחה,
אנה.

ozb159

New member
תודה על התגובה

היי אנה,
תודה על התגובה, הייתי רוצה לדעת אם המכינה שעשית החליפה את ציוני הבגרות שלך או שבעצם השלמת ושיפרת דרכה? כרגע הכיוון שלי הוא לימודים בטכניון ואני מחפש לשפר בגרויות, אך קצת חושש ממכינות במקומות כאלה. למה בעצם לא עשית את המכינה בטכניון?
תודה ותודה גם לאפרת

למעלה