עזרה בבחירת כלב

raz1211

New member
עזרה בבחירת כלב

שלום לכולם, אשמח אם תעזרו לי בבחירת כלב.
אני גר בבית עם גינה גדולה יחסית (במושב), וברצוני להביא כלב.
אני רוצה להביא כלב מצד אחד דומיננטי, אמיץ, ששומר על הטריטוריה שלו ונאמן לבעליו, אבל מצד שני כלב שיכול להיות כלב בית טוב, שלא נובח על כל דבר שהוא שומע (כמו רועה גרמני), ידידותי ונעים. הבית מגודר אז הכלב לא יוכל לצאת לרחוב.
חשבתי על כלבים כמו קאנה קורסו, ורוטווילר.. מה אתם חושבים על הגזעים האלה? ואם יש לכם עוד גזעים מומלצים אשמח לשמוע:)

בחירת כלב

אתה מבין שיש ניגוד גמור בהודעה שלך בין כלב "ששומר על הטרטוריה שלו" לבין "כלב בית טוב, שלא נובח על כל דבר שהוא שומע"... לכלב קשה להבדיל בין איש שבא לגנוב או להתקיף מול שכן שבא לבקש כוס חלב, או הבת של השכנים שקפץ לה הכדור לגינה שלכם והיא נכנסת לקחת אותו. חוץ מזה מי שבא להתקיף, יכול לזרוק לכלב נקניקיה מורעלת או לירות עליו ומהר מאוד הוא מתגבר על מחסום הכלב... מנוי בחברת שמירה הרבה יותר אפקטיבי מכלב.
אני מבינה שאתה צעיר בלי ילדים, אבל כלב חי לפחות 12 שנים, ויש סיכוי שמצבך המשפחתי ישתנה בתקופה הזאת, אתה תרגיש בטוח עם כלב "ששומר על הטרטוריה שלו" ותינוק זוחל בבית? אני לא בטוחה אם אתה זוכר את מקרה אביבית גנון בשנת 2004, אבל זה היה מקרה טראגי בו כלב האמסטף המשפחתי, הרג את הילדה בת ה-4 לנגד עיניה של אמה.

בקיצור, הגזעים שציינת הם כלבים חזקים שעלולים להיות תוקפניים ומסוכנים, אם לא תחנך את הכלב להיות ידידותי ולא תוקפן, אז אתה מגדל אקדח טעון.

raz1211

New member
אני אחדד את הדברים

קודם כל, אני נער בן 17 שבסך הכל מייצג את הרצון של ההורים. יש לי שתי אחיות גדולות, ותינוק ממש לא עומד על הפרק.
שנית, הכוונה שלי בכלב שלא נובח סתם הכוונה שהוא לא נובח על כל רכב שעובר וכו. מכלב כזה אני כן מצפה שינבח אם עוברים צמוד לגדר.
שלישית, הכלב הוא לא תחליף למערכת שמירה (למרות שגם כזאת יש לנו). אנחנו פשוט רוצים כלב עם נוכחות, שלא כל כלב יבוא ויחרבן בגינה, אך לא כלב שכל דבר קטן מסתובב לו הפיוז.
זו לא פעם ראשונה שלנו עם כלבים, לכן הוא יקבל חינוך שלא יהיה תקיף על כל דבר שהוא רואה.

KallaGLP

New member
בשביל להראות נוכחות ולהרתיע, מספיק כלב גדול בצבע כהה

(משום מה אנשים נוטים לפחד מכלבים שחורים או כהים).
מרבית הכלבים נובחים על זרים שמתקרבים לטריטוריה שלהם, גם הרגועים שבהם.
כך שאתה יכול פשוט לקחת כלב גדול כהה רגוע מכל עמותה ותקבל את מה שאתה רוצה.

marx04

New member
מספר עצות

שלום לך,

קאנה קורסו ורוטווילר הם גזעים נהדרים ויפים, אך אינני משוכנע שהם מתאימים למשפחה שאין לה ניסיון בגידול כלבים. לעניות דעתי הם מתאימים מאד הן לשמירה והן לשמש ככלבי בית נאמנים, אך מחייבים עבודת אילוף והשקעה רבה.
אני מצטרף לדעות שהוצגו כאן, שכדי לספק "הרתעה" די בכל כלב גדול בעל חזות "מאיימת".
לי יש כלבה כזאת בבית, שהושלכה כגורה אצל חבר שלי, ואימצתי אותה אלינו בגיל חודשיים לערך, והפכה להיות מפלצת של שרירים במשקל 30-32 ק"ג עם פרצוף מאיים. היא כלבה עדינת נפש, לא תוקפנית וידידותית לכל אדם, חבר או זר, אבל מי שלא מכיר אותה לא יודע את זה, וכמעט כל אדם זר שמגיע אלינו ממש מפחד ממנה.
לכן אני ממליץ לכם בחום, לחפש בעמותות מצילות כלבים, ביד4 באינטרנט, במכלאות רשותיות באזורי מגוריכם, ולאמץ כלב גדול ו"מפחיד", אבל תנסו לסנן ולבחור כלב רגוע, לא תוקפני, וללא הסטוריה בעייתית.

בהצלחה,

אורי.

למעלה