עזרה בבחירת דגם

Yuval ro

New member
עזרה בבחירת דגם

היי! אני לא מבינה דבר או חצי דבר בדגמים וביצרנים אז קיוויתי שתוכלו לעזור לי.. אני סטודנטית (משמע- מרוששת) ואני צריכה קטנוע 50 סמק קטן, נוח ואמין לרכיבה בעיר. דגשים שחשובים לי: כלי קטן (אלוהים לא בירך אותי בגובה), זול לקניה ואחזקה וחזק. יש לכם הצעות? תודה!

rusti james

New member
סאניאנג סופר פיור

הכי חדש/שמור שתמצאי
אחזקה זולה למדי
וקטנוע זריזי וחמוד.
אמין וגם נמוך...

גילוי נאות: רעייתי הקטנה (
) רוכבת על כזה מאז 2004 ולא מוכנה לשדרג...
+אי לאב דה סמל אוף דו פעימתי אין דה מורנינגס!

חובה בדיקה לפני הקניה. במוסך. ולפי התוצאות לקבוע מחיר מתאים.
ומיגון = קסדה שלמה, מעיל,כפפות,מיגני ברכיים ונעל גבוהה/ממוגנת
ממליץ בחום. חשוב מאוד בעיקר כשחדשים על דו גלגלי.

RoyceGracie

New member
אני חולק עלייך בנוגע לסופר פיור

הנוכחות שלו קטנה מאד, הוא לא שוקל כלום והצמיגים שלו ממש קטנים וצרים.
אני חושב שטבעי שהיא מפחדת בהתחלה אבל היא תתרגל צ'יקצ'ק למשהו טיפטיפה יותר גדול - הייתי ממליץ על הטייפון או קטנוע כלשהו כזה שגם היא תוכל להרכיב את חברות שלה וגם תרגיש בסופו של דבר יותר בטוחה.

בת דודה שלי מאד פחדה ורצתה את הסופר פיור, בסוף קנינו לה משהו טיפה יותר משמעותי והיא מרוצה מאד..

אם פי 3

New member
טייפון גבוה

לא נוח לנמוכות... (מנסיון עבר, אולי היום, עם שיפור הטכניקה, זה כבר לא יפריע לי. מצד שני, יש מספיק קטנועים נוחים, כך שאין לי סיבה לבדוק...).

קטנוע 50 סמ"ק זו בעיה - מעבר לכך שהוא קטן וחלש (אבל אולי בעיר שטוחה וצפופה זה מספיק), מאז שינוי שיטת הרישוי לפני כמה שנים טובות, זו קטגוריה שהולכת ונעלמת, מה שאומר, שקשה להשיג קטנוע במצב טוב, שלא יעשה צרות (שעולות כסף, זמן ותסכול).

כמו שכבר נכתב פה בשרשור דומה, אם את לא נמוכה באופן קיצוני (ואני מתכוונת ממש), הגובה שלך לא צריך להוות מגבלה בבחירת נפח הקטנוע. אפשר למצוא אופנועים/קטנועים גם בנפחים גדולים, שמתאימים גם לנמוכות, ויש כאן בפורום מספר נשים נמוכות מאד שרוכבות על כלים מגוונים בהחלט (אני בסביבות המטר וחצי, ורוכבת על JM250, למשל). היצרניות סאן יאנג וקימקו הטאיוואניות, לטעמי, מייצרות יותר דגמים שנוחים לנמוכות.

Yuval ro

New member
קודם כל תודה על התגובות! סופר פיור ומחירים

אני מחפשת נפח של 50 סמק דווקא בגלל המחיר ולא כי אני נמוכה.. הקטנוע עצמו זול יותר וגם הביטוח ובגלל שאני צריכה להתנייד רק בתוך תא כרגע, לפחות עד שאהיה יותר מבוססת זה כנראה יספיק. לגבי הסופר פיור- אני מבינה שכבר לא מייצרים אותו? כל הדגמים שראיתי שלו ישנים.. ובנוסף אעיז ואשאל- יש איזשהו סיכוי למצוא כלי חדש בפחות מ10000 שח?

פרארי1

New member
כל הכלים בשוק ישנים

כי מאז שינוי מדרגות הרשיון, שוק ה-50 גוסס לאיטו והכלים הולכים ומזדקנים עד שמתפגרים.
אאל"ט, הכלים שנמכרו עד לא מזמן ואותם אפשר למצוא משנתונים יחסית מאוחרים, הם הטייפון של פיאג'ו וה-DJ של קימקו, המקביל בגודלו לפיור.
ייתכן שהם אפילו עדיין נמכרים, אני מכיר מישהי שקנתה DJ חדש לפני כשנה ולמיטב זכרוני הוא עלה פחות מ-10K שקל.
שני היצרנים האלה מיוצגים כאן על ידי עופר אבניר, נסי להרים אליהם טלפון כדי לברר אולי יש להם בטרייד אין כלים חדשים יחסית (או, כאמור, אפילו חדשים מהניילונים).
אני יודע שיש כמה טייפונים בטרייד אין של הונדה בירושלים, לא יודע לגביהם פרטים מדוייקים אבל אני יכול לבדוק ואם זה רלוונטי, יובילו אותם עבורך לת"א.

Vaderom

New member
לדעתי זה יהיה בזבוז

ספציפית הסופרפיור די אמין. גם כלים ישנים, במיוחד המטופלים, מחזיקים מעמד יפה.
והקטע המגניב הוא שבמחירים שלהם את יכולה לקנות שניים, אחד לנסיעה ועוד אחד חלופי למקרה והראשון עושה צרות או לחלפים. ואפילו במקרה הזה את תשארי עם הרבה מאוד עודף מ10000.

במצב השוק הנוכחי, לקנות 50 סמ"ק חדש זה לזרוק המון כסף לפח במעמד הקניה. אם את באמת סטודנטית מרוששת לשלם 5 אלף שקל על הפריוילגיה לקרוע את הניילון לא נשמע לי הגיוני.

הטייפון מעולה

להתניידות בתוך עיר, ואפילו לגיחות קצרות לערים שכנות רמת גן גבעתיים וכו..
אפילו בנסיעות ארוכות יותר של פעם ב, הוא לא מאכזב!

אני עם הטייפון שלי כבר חצי שנה, הוא שנת 2002 עם אגזוז לחץ, בעיר הוא מעולה התאוצות שלו ברמזורים ממש טובות, ויוצא לי לנסוע כמה פעמים בשבוע למרחקים יחסית ארוכים איתו (כפ"ס-ת"א וחזור, כפ"ס-הרצליה וחזור, ואפילו פעם אחת בטעות כפ"ס-נתניה) הוא יציב ונוח ולא עד כדי כך איטי כמו שאפשר לצפות מטוסטוס 50 סמק (סוגר 85 אם אני ממש מתאמצת איתו..)

אם אני לא טועה את יכולה לקנות טייפון 50 חדש מהיבואן.. רק אל תשכחי למלא שמן (אני גם מערבבת מעט שמן עם הדלק בהמלצת המוכסניק, בגלל אורך הנסיעות שלי איתו), טיפולים בזמן , למלא לחץ אוויר בזמן, ויהיה לך אחלה של קטנוע, מומלץ בחום!! :)

פרארי1

New member
12.5K שקל לטייפון 50 חדש????

בכלל לא הגזימו שם באבניר...
ה-125 עולה רק 690 שקלים יותר.

l coyote l

New member
ואלף ש"ח יותר מדי שנה על ביטוח.

כנראה זה מה שהם לוקחים בחשבון.

פרארי1

New member
הם לוקחים בחשבון

שהטייפון 50 הוא אגדה בחייו ונהנה ממוניטין מעולה ולא פחות חשוב - אין לו כיום מתחרים מיבואנים אחרים (וכמובן שגם עניין הביטוח הזול משחק לטובתו).
ה-125 לעומת זאת, לא מצליח להתרומם וגם לא קיבל יותר מדי תשבחות במבחנים, אז צריך לעזור לו עם מחיר אטרקטיבי.

עדיין, לשים 12.5K על קטנוע 50 נראה לי בזבוז נוראי.

l coyote l

New member
ספקולציות (משני הצדדים).

לדעתי זה פחות קשור לאגדות ויותר קשור לקהל היעד.
מי שרוכש היום 50 סמ"ק עושה זאת אך ורק בגלל הביטוח המוזל.
אני, על כל פנים, לא נתקלתי בסיבות אחרות.

נכון וגם

בגלל שאת הכלי עצמו אפשר למצוא באלפיים-4000 שח ועוד במצב טוב מאוד.
כך יוצא ש50 סמק והביטוח שלו עולים יחד כמו או פחות מכלי 125 סמ"ק שדומה ל50 מבחינת מצבו, חוץ מהמהירות הסופית אולי (30 קמ"ש לפה או לשם..) וכמובן שעלות הביטוח קופצת.
לכן רוב המתחילים הולכים על 50 סמ"ק..

אם פי 3

New member
פער במהירות של 30 קמ"ש הוא מאד משמעותי

במיוחד במהירויות המדוברות.

זה הבדל בין להיות איטי בהרבה מרוב התנועה (בכל כביש שהוא קצת יותר מעירוני-פקוק), לבין לעמוד-בערך בקצב התנועה (לא כולל טייס ישראלי נפוץ).
להיות איטי מהתנועה זה מצב מסוכן, במיוחד במציאות הישראלית. זה אומר שחותכים אותך בלי סוף, שאין לך יכולת להתחמק מצרות על ידי האצה וכדומה.
משום מה, הרבה אנשים חושבים, שמהיר יותר = מסוכן יותר.
ברמות מסוימות - אני מסכימה. כשאתה רוכב על 200+ קמ"ש, היכולת שלך לזהות סכנות ולהגיב אליהן בזמן ובצורה נכונה, היא פחותה מאשר במהירויות נמוכות יותר (לא רכבתי מעולם במהירות הזו, או על כלי שמגיע למהירות כזו, ואני גם מקבלת שלאנשים שונים יש יכולות שונות, ובכל זאת - זמן התגובה הוא מוגבל). אבל ברמות הנמוכות יותר, זה דווקא הפוך.
לרכב על 80-90 בכביש בינעירוני מהיר, מסוכן הרבה יותר מאשר לרכב על 100-120.

MMMOOSH

New member
אני כבר כמה שנים עם 50 סמ"ק, לאחרונה

קניתי קימקו ויטאליטי 2007 ב 2200 שקל במצב מצוין, יש גם את הסאן יאנג מאסק שהם מאוד נחמדים. המחירים הם בין 1200-1500 לכלי בסדר ואני מוכן לשלם 2000 לכלי טוב מאוד.

למעלה