עזרה בבחירת ג'יפון

עזרה בבחירת ג'יפון

אחרי הרבה שנות ליסינג, אני הולך לקנות רכב פרטי וכנראה לפי צו האופנה, אבחר ג'יפון. בהתחלה התלהבתי מהסובארו xv כי יש לו לפחות תיאורטית גם קצת יכולת שטח. גם ה-2 ליטר בא בחשבון. אבל במבט יותר בוחן, שמתי לב שהמצב בספסל האחורי די צפוף. בפיז'ו 3008 המצב לא יותר ובפורד קוגה רק טיפ טיפה יותר מרווח. את הקוריאנים לא אהבתי אז הם בכלל לא באים בחשבון. האמת שדי התאכזבתי, ציפיתי ליותר מרחב בפנים. לא רואה הבדל מהותי יחסית למשפחתית רגילה (כיום נוסע עם קיה פורטה). יש אולי ג'יפונים יותר מרווחים בסביבת המחיר הזאת, של 160 - 150 אלף שח פלוס מינוס?

ANZ1

New member
תשובה והצעה

ברור שאין שום הבדל במרווח הרגלים בן רכב משפחתי לגיפון משפחתי ,
הם אותם מכוניות בדיוק מבחינה מכנית,
קיה פורטה וקיה ספורטאז משתמשים באותו שלדה, אז אין שום סיבה שבגיפון יהיה יותר מרווח.
וזה המצב בכל גיפון אחר, פורד קוגה = פורד פוקוס וכו.
אם אתה מחפש גיפון משפחתי יותר מרווח, היחיד שהוא כזה, זה השברולט איקוונוקס,
הוא לא יותר טוב מאחרים מבחינת יכולה נסיעה, ובתחומים מסוימים פחות טוב מהם,
ובישראל מגיע דגמים עם מעט אבזור ורק מנוע הרגיל (1.5 טורבו) ועם הנעה קידמית בלבד,
בניגוד למדינות אחרות שיש לאקווניקוס דגמים הרבה יותר מאובזרים, עם הנעה כפולה ומנועי 2 ליטר.
אבל הוא מרווח יותר משאר הגיפונים המשפחתים
כמסורת האמריקאים שנותנים יותר פח,
הנה באפס קילומטר , אפילו בפחות כסף ממה שאתה מוכן להוציא.

https://www.carbay.co.il/heb/chevrolet/chevrolet_Equinox_LT/

enigo

New member
רק קח בחשבון שרמת האבזור בגרסת הבסיס

די עלובה. חסרים בה דברים בסיסיים. אז שים לב לעניין הזה לפני שאתה מחליט. גם רמת הפלסטיקה לא ברמה המקובלת, עם הרבה מרווחים לא אחידים בין חלקים.

תודה, אז יש אולי הצעות אחרות?

כי אם ככה, אם אין כאלה יותר מרווחים בפנים, אז אני כבר מעדיף את הסובארו בגלל יתרון ההנעה הכפולה ומנוע 2 ליטר יחסית חזק, לא? איך הרנו קג'אר אגב? תכננתי להגיע יותר מאוחר לראות יחד הם הניסאן כי הסוכנות אחת ליד השניה.

enigo

New member
גם הקדג'אר מציע מרווח מקובל בקטגוריה

הרמת שאני לא מבין על מה אתה מדבר. הפורטה אומנם מרווחת למדי, אבל ה-3008, לדוגמא, מרווחת יותר במושב האחורי. כנ"ל הספורטאז'.
ההנעה הכפולה זה באמת אחלה אם רוצים לטייל. אבל מנוע הסובארו הוא לא נקודת החוזק שלה, תרתי משמע. היא לא עגלה, אבל גם לא אחת הזריזות בקטגוריה.
אגב, אם המטרה היא יותר מרחב לנוסעים, יש מבצעים טובים על סיטרואן פיקסו 5 מושבים שעברו גידול, ונמכרים ב-105 אלף ש"ח.

לא, אני ממש לא בקטע של מיניוואנים

קיוויתי פשוט שבמחיר הזה אפשר לקבל יותר. יותר מרחב ויותר ביצועים. אבל קיוויתי....

הבנתי של 3008 ביצועים טובים. גם הכי יפה בעיני. אולי אקבע עליו נסיעת מבחן. אבל ישבתי בו מייד כשירדתי מהקיה ולא הרגשתי שיש יותר מקום. התנוחה שונה, הכל קצת יותר גבוה, אבל בתכלס, התחושה שהמרווח דומה מאד. יש לי נהיגת מבחן בסובארו מייד אחרי החג. די בניתי עליו בגלל ההנעה הכפולה והמנוע הגדול (2 ליטר). נראה. תודה על התשובות.

ANZ1

New member
למה גיפון ?

אם הגדרת שמה שחשוב לך זה רכב מרווח,
למה גיפון ?
מה שאתה צריך לעשות זה לחפש בקטגוריה יותר גדולה,
מכוניות מנהלים (בשפה הישראלית)
הנה שורה של מכוניות שהרבה יותר מרווחות מכל גיפון, והם גם נוסעות הרבה יותר טוב מכל גיפון, סובארו B4 עם מנוע 2.5 והנעה כפולה, שברלוט מאליבו, יונדאי סונטה,
נמכרות ב135-145 אלף דרך חברות הליסינג,
הם כנראה עונים על ההגדרות שלך יותר טוב.

https://www.carbay.co.il/heb/Deal/?categories=9

אני נוסע מדי פעם עם 5 נוסעים אבל לא על בסיס קבוע

פשוט חשבתי שלאור המימדים החיצוניים יהיה יותר מקום בפנים.

YoniS007

New member
תודה

the annonymous

New member
לא מדוייק

נכון שבסיס הגלגלים זהה ותיאורתית צריך להיות אותו מרווח פנימי אבל בגלל הישיבה הגבוהה יותר יש לך יותר מקום.

Roni381

New member
שאלה בעניין

ראשית, אני לא יכול להשיב בשם השואל, אבל הג'יפון נותן תחושת "על הגובה" שהרבה אנשים מחפשים.
&nbsp
שנית, רציתי לשאול על איזה ג'יפון היית הולך? אני עדיין מחפש לקנות, טווח מחירים עד 140 אש"ח גג.
&nbsp
פסלתי את טויוטה CHR מבחינת נוחות ובידוד רעשים ורוח. אני חושב לקנות את קאיה נירו הייבריד. אתה מכיר את הדגם הזה?

ANZ1

New member
תשובה בעניין

- אני יודע ומבין למה אנשים קונים גיפונים על פני רכבי כביש סטנדרטים בצורת סדאן או האצבק,
אבל בהרבה מקרים זאת בחירה לא טובה ולא נכונה,
באותו מחיר שאפשר לקנות גיפון אפשר לקנות רכב סדאן בקטגוריה אחת גדולה יותר,
כמו למשל גיפון משפחתי ומכונית מנהלים,
אבל למי שנוסע הרבה בכביש עם אנשים איתו, ולא נוסע בשטח,
מכונית מנהלים תהיה הרבה יותר נוחה, יציבה, איכותית, ומרווחת.
כך שאתה צריך לבחור בן פוזה בגיפון לבן יכולות אמיתיות במכונית מנהלים,
מה לעשות רוב האנשים בוחרים בפוזה מאשר תכן.
אבל מבחינת תועלת ומחיר, לרוב האנשים לא נכון לקנות גיפון.
- אין תשובה אחת כללית איזה גיפון יותר טוב מאחרים,
לכל רכב יש יתרונות וחסרונות, החוכמה לדעת מה מתאים לך או למישהו אחר,
אם היה רכב שהיו לו רק יתרונות כולם היו קונים אותו ולא קונים אף רכב אחר,
אבל כמו שאנחנו רואים אין כזה.
- לכן כדי לענות איזה רכב מתאים לך, צריך להבין מה חשוב לך,
ולכל דבר שמעלים בחשיבות צריך להוריד משהו אחר,
למשל מה יותר חשוב לך
פרקטיות או פוזה ועיצוב
יכולת שטח או יכולת כביש
יכולות נסיעה ספורטיביות או חסכון בדלק
איכות ונוחות ויוקרה או מחיר

כל דבר שאתה מוסיף, אתה צריך להוריד במקום אחר.
- אבל אם מה שהפריע לך בטויטה זה רעשים ונוחות אז הקיה לא מתאימה לך, גם היא רועשת ולא ממש נוחה.

אם חשוב לך נוחות, בזמן הקרוב יתחילו למכור 2 דגמים חדשים של סיטרואן, עם מתלים חדשניים שיהפכו אותם לגיפונים הכי נוחים בקטגוריה.
את הקקטוס החדשה שתשאיר לך הרבה עודף מ140,
ואת הC5 הגדול שתצטרך להוסיף עוד כסף,

או קניה סטנדרטית, נראה שמוכרים כרגע את הקיה ספורטאז (הרכב הכי נמכר בישראל) עם מנוע 2 ליטר ואבזור יחסית עשיר, של גג פנורמי ואבזור בטיחות ב137 אלף שזה פחות מהתקציב שלך.
היתרון היחיד של הנירו זה ההיברידיות שלו וחסכון בדלק, בשאר התחומים הוא לא מצטיין בשום תחום אחר.

או סתם קניה חכמה ולוותר על הכותרת "גיפון" שלא נותן כלום,
הנה תנסה להסביר לי, אם נשווה את הקיה נירו לאופל אסטרה שנמכר היום על ידי היבואן (יד 0) ב99.9 אלף, הוא יותר חזק, מהיר, נח, יציב, שקט, מרווח מהקיה נירו, אז הוא לא נקרא גיפון, אבל הוא יותר גדול מהנירו, הדבר היחיד שיש לנירו זה עוד 6 ס"מ בגובה...

Roni381

New member
תודה על התגובה

אגב זה לא רק תחושת "על הגובה". כשאני על הכביש (ואני הרבה על הכביש) שמתי לב שצופרים פחות לג'יפונים שיתקדמו ויסגרו פער. למה? כי הגובה יוצר מעין "מסך" שלא מאפשר לאנשים לראות אם יש או אין גאפ. זה עוד שיקול חשוב.
&nbsp
לגבי אופל - יש לי "שריטה" לגבי מוצרים גרמניים. אופל הולאמה על ידי הנאצים ואני בכלל לא מתלהב לקנות גרמני, למרות שיש להם כמובן לא מעט יתרונות.
&nbsp

ANZ1

New member
בדיוק בגלל זה אף אחד לא יכול לעזור לך

ואתה צריך לקבל החלטות לבד,
אפל שייכת לחברה צרפתית, פיגו,
לפני זה מ1929 עד 2017 היא היתה שייכת לאמריקאים,
וזה שהיא הולאמה בכח על ידי המשטר הנאצי היא אשמה ?
גם היהודים אשמים שהם נשלחו על ידי הנאצים למחנות ?

היום אגב, גרמניה היא אחת המדינות היחידות בעולם שבעד ישראל,
הרי כל מי שהיה אז בתקופת הנאצים, כבר לא קיים היום ,
מי שמנהל ועובד היום בחברות גרמניות אין לו שום קשר לנאצים ההם,
אתה לא סולח אף פעם לאף אחד ? אתה אשם במה שעשו הסבים שלך ?
או יהודים אחרים ? כי אני יכול לרשום רשימה מאד ארוכה לדברים נוראים שישראלים ויהודים עשו, ואתה לפי ההיגיון שלך אשם בכל הפשעים האלו.

כי אם כן,
אסור לך לקנות מוצר גרמני,
והיפנים כידוע היו יותר אכזריים מהגרמנים, הם גם שיתפו איתם פעולה,
גם הצרפתים, והאיטלקים, משטר וישי ומשטר מוסליני ,באיטליה וצרפת שלחו את היהודים בשמחה למחנות ושיתפו פעולה באופן מלא עם הגרמנים.

אז בהחלט אתה צריך להתרכז רק עם מכוניות קוראיניות, גם הם היו קורבנות במלחמת העולם השניה.

אבל אי אפשר לעזור לך,
לקנות גיפון כי הוא חוסם את הראיה, זאת הסיבה הכי טיפשית ששמעתי ממישהו לגבי סיבה לקנות משהו.

Roni381

New member
למה סיבה טיפשית?

הרי לישראלים אין סבלנות במיוחד בכביש. אז זה משהו שעוזר. אני מתאר לעצמי שהניוזילנדים לא צופרים

&nbsp
אגב- איפה ראית אסטרה ב100 אש"ח? באתר של היבואן ראיתי ב134.

ANZ1

New member
סיבה טיפשית

1. קיה נירו / טויטה CHR ושאר המכוניות שאתה מסתכל עליהן, הן לא יותר רחבות וטיפונת יותר גבוהות מרכב פרטי אחר, הן לא חוסמות שום דבר,
אם אתה רוצה רכב שיחסום משהו את צריך לקנות גיפ גדול או משאית,
הרכבים שאתה מסתכל עליהן הם מכוניות פרטיות.
2. וגם אם אתה צודק, מה זה מפריע לך אם מישהו יצפור לך פעם בשבוע ?
3. אני יכול לחפש את הקישור, אבל אתה לא מעוניין ברכב אז זה מיותר.

למעלה