עזרה בבחירת איבחון

nurit110

New member
עזרה בבחירת איבחון

שלום לכולם,
רציתי להתייעץ לגבי בחירת איבחון.
בני לומד בכיתה ח' עבר בכיתה ב' אבחון מקיף פסיכודידקטי ונמצא שיש לו הפרעת קשב.(והוא מטופל בהתאם)
ולגבי הקלות קיבל הארכת זמן.

האם האבחון תופס גם לבגרויות? האם יקבל הארכת זמן?
או שיש צורך באיבחון חדש?
ועכשיו מספיק רק איבחון דידקטי?
ואיך בוחרים במכון שיהיה אמין וטוב?

האם אבחון שעושים בחטיבה יתפוס גם לאוניברסיטה, או ששוב צריך לעשות אבחון חדש?
(כאילו שהפרעת הקשב תעלם...)

למיטב ידיעתי

אבחון פסיכודידקטי שנעשה בכתה ח' תקף עד הבגרויות, כולל ולא תצטרכו אבחון מחודש.
אבחון פסיכודידקטי אינו רפואי ולכן אינו יכול לקבוע אם קיימת הפרעת קשב אלא רק להעלות השערה שכדאי לבדוק אותה.
איבחון פסיכודידקטי כולל את החלק הדידקטי.
לקראת האוניברסיטה צריך אבחון מחודש
ציפי קוברינסקי

אבחון מכיתה ב' כבר אינו בתוקף בכיתה ח'

כך שאם יש צורך בהתאמות בדרכי ההבחנות גם כיום, יש לחדש את האבחון.
מאחר ומרבית ההתאמות בדרכי ההבחנות לא מצריכות אבחון משולב (פסיכו-דידקטי) אלא אבחון דידקטי בלבד, עדיף להתחיל באבחון הדידקטי (אבחון תפקודי הלמידה). במידה וממצאי האבחון יצביעו על זכאות להתאמות ברמה 3 (בחינות מותאמות, בחינות בעל-פה), אז תשלימו גם את החלק הפסיכולוגי באבחון.
לקראת הלימודים האקדמיים הוא יזדקק לאבחון חדש, אבל דיה צרה לשעתה..
האבחונים המחודשים הם לא בגלל שהבעיות (או הפרעת הקשב) נעלמות, אלא בגלל שהילד/נער/בוגר עצמו משתנה, הצרכים שלו משתנים, יכולות ההתמודדות שלו משתנות, והאבחון צריך לשקף זאת.

nurit110

New member
תודה רבה

אם הבנתי נכון, אפשר להתחיל באיבחון דידקטי ובהתאם לתוצאות נבחן האם יש צורך להמשיך לאבחון הפסיכולוגי?

האם איבחון דידקטי לבדו מספיק למשרד החינוך על מנת לאשר התאמות?

כן, ודאי. האבחון הדידקטי מספיק, ואף נדרש

למרבית ההתאמות.
רק להתאמות המוגדרות כהתאמות "ברמה 3" יש צורך בשני האבחונים. אלו התאמות מורכבות יותר, המיועדות לבעלי לקויות למידה ברמת חומרה גבוהה למדי (מבחנים מותאמים במקצועות שונים, מבחנים בעל-פה).
אם מתוך ממצאי האבחון הדידקטי יעלה שיש סיכוי לאשר התאמה ברמה 3 בבחינות הבגרות (ואני אומרת "סיכוי" כי האבחונים נשלחים בתיכון לוועדה מחוזית, והיא זו שקובעת זכאות בהתאם לקריטריונים קבועים מראש של משרד החינוך), אז יהיה טעם לבצע גם את האבחון הפסיכולוגי.
לא בהכרח חייבים לבצע אותם בנפרד. בהרבה מאוד מכונים אפשר להתחיל באבחון הדידקטי, ואז לבחון האם יש צורך להמשיך לפסיכולוגי.
אם יש צורך - משלימים את החלק הפסיכולוגי ומקבלים דוח אבחון משולב, הכולל את שני החלקים.
אם אין צורך - מסכמים את האבחון הדידקטי וסוגרים עניין.
אגב, בהרבה מאוד מקרים יועצות ממליצות מראש על אבחון פסיכו-דידקטי מאחר והן לא תמיד יודעות האם התלמיד יהיה זכאי או לא, אז הן ממליצות על אבחון משולב "שיהיה". אבל חבל על הכסף הרב שמשלמים לחינם.
אם אין סיכוי לקבל התאמות ברמה 3, ואם לא חשובה לכם הבדיקה של התחום הרגשי, אין סיבה אמיתית לבצע גם את החלק הפסיכולוגי.

nurit110

New member
אבחון

ממש תודה,עזרת לי מאוד

טעיתי והטעתי

משום מה הבנתי שהאבחון היה בכתה ח
אני מתנצלת ומודה לפזית שתיקנה אותי
ציפי קוברינסקי

למעלה