עזרה בבחירה

kerengil

New member
עזרה בבחירה

חושבת לעבור מהפאלם הוותיק שלי למשהו חדש. אני לא בעניינים ולא יודעת מה קיים בשוק היום. השימושים שלי הם בעיקר יומן, ספר טלפונים, משחקים אבל רוצה שתהיה לי גם האפשרות לגלישה באינטרנט (בעיקר מסנג'ר), ניווט, ונגן MP3. על איזה מכשיר הייתם ממליצים לי?

kerengil

New member
מקפיצה

תשובה...

אם הבנתי נכון - את לא מחפשת מכשיר משולב טלפון (נכון?), יומן, ספר טלפונים, משחקים ונגן MP3 יש בכל מכשיר, אם את רוצה גם ניווט (ובעברית - GPS) וגם אינטרנט (ובעברית WiFi) את נותרת עם מבחר די קטן של מכשירים. מבניהם נוכל לעזור לך לבחור אם תצייני: * תקציב (פרט שולי, אבל יש כאלה שמתייחסים אליו). * צריכה גם מצלמה? * איזה אופי של גלישה באינטרנט את רוצה (אינטרנט אלחוטי בבתי קפה ונקודות חמות / רשת אלחוטית בבית, או בכלל חבילת גלישה דרך הסללולרי?). * מה הדרישות שלך מהמסך (אחד המכשירים האפשריים מתהדר במסך VGA מעולה, אבל זמן הסוללה שלו גובל בשערורייה). * חשוב לך זמן סוללה ארוך במיוחד? * דרישות מיוחדות? (למשל - USB-Host או מקלדת מובנית וכולי) יום נפלא וטוב

kerengil

New member
תודה על תגובתך

קודם כל - לא, אני לא מחפשת מכשיר שיש בו גם טלפון. לגבי נגן MP3 - ראיתי שיש דגמים שיש להם יציאה לאוזניות וכאלה שלא - האם בהם אי אפשר לשמוע מוסיקה? שיניתי קצת את הדרישות... GPS מובנה לא דרוש לי, עד כמה שאני מבינה לרוב המכשירים אפשר להוסיף חיצוני אם רוצים, לא? מה שכן חשוב לי זה שתהיה אפשרות לגלוש באינטרנט, ברשת ביתית וגם בנקודות חמות. מסך - אני לא יודעת מה הסטנדרט, חשוב לי שיהיה ברור וחד אבל אם זה על חשבון זמן סוללה זה לא טוב לי. חשוב לי מאוד זמן סוללה טוב. מצלמה - תוספת נחמדה אבל לא הכרחית. USB - כאן אני לא בדיוק בטוחה למה אתה מתכוון - הכוונה היא לא לחיבור עם המחשב (לצורך סינכרון) נכון? האם יש מכשירים שאפשר לחבר אליהם USB - כמו לדוגמא דיסק און קי? אם כן, זה יתרון נהדר. אני מעדיפה את המכשירים עם המסך המלא, לא חצי מסך. לאחר בדיקת האפשרויות חשבתי בכיוון של HP2490 - נראה לי שהוא כולל את הדברים שרציתי - אשמח לשמוע חוות דעת ואפשרויות נוספות לפי מה שכתבתי. תודה על עזרתכם! יום נהדר!

בדרישות האלו קחי בחשבון גם את

RX1950 של HP שהוא אומנם לא יכול לתמוך בGPS (גם לא חיצוני) הן בשל העדר בלוטות' והן בשל העדר זיכון מספק ע"מ להריץ תוכנת ניווט, אך בשילוב עם כרטיס זיכרון (כרטיס בנפח 1G עולה כ70 ש"ח) הוא יענה על כל יתר הדרישות שהעלית. הוא מצוייד במסך טוב מאד ובזמן סוללה מרשים וכן בWIFI לגלישה בנק' חמות והוא קטן ונוח. חסרונותיו הגדולים: העדר BT (אי אפשר לגלוש ממודם סלולרי) וזיכרון מועט (פתיר ע"י כרטיס חיצוני). יתרונותיו הגדולים: סוללה, נוחות ומעל לכל מחיר (עולה כ1400 ש"ח). מנסיוני הוא נופל בביצועיו מה2490 המצוייד גם בBT וגם באפשרות לשני כרטיסי הרחבה (מסוג SD וCF) לעומת אחד בלבד ב1950 (SD) וכן בעל זיכרון מובנה רב יותר ומעבד מהיר יותר (אף כי בפועל אין הבדלי מהירות גדולים בין שני המכשירים) אולם לצרכים שציינת הוא בהחלט מספק והוא זול מה2490 בכ1000 ש"ח. בהצלחה.

2cookie

New member
אתה טועה לגבי GPS

הוא יכול לתמוך ב-GPS על ידי כרטיס SD שהוא גם GPS וגם נותן חריץ MINI SD.

kerengil

New member
ממשיכה להקשות../images/Emo140.gif

תודה על תגובותיכם, זה מאוד עוזר לי. אני מנסה לבחור בין שני מכשירים שעלו לגמר (למרות שאני גם שוקלת את ההצעה של ה- RX1950): HX2490 או ASUS A636N (שנותן לי גם GPS, למרות שלא נחוץ לי כרגע, אולי בעתיד). אשמח לחוות דעת שלכם.

למעלה