עזרה באנימציה

talmorc

New member
עזרה באנימציה

שלום כולם, שמי טל ואני לוקחת חלק בפרוייקט לאוניברסיטה. הרעיון הכללי הוא משחק שאמור לכלול אנימציה שלמי שמבין זה בטח די פשוט, אבל אין לנו מושג מאיפה להתחיל. עזרה תתקבל בברכה תודה, טל

talmorc

New member
עזרה באנימציה

מדובר במשהו פשוט שיכול להיות גם דו וגם תלת מימדי. הרעיון הוא כזה: איזה רקע סטטי כלשהו. הדמות מולך לא זזה גיאוגרפית לשום מקום, אבל היא כן עושה תנועות גוף עם הידיים והרגליים. מזכיר קצת tekken, אבל הרבה יותר פשוט וללא כלי נשק. משהו כמו 5 תנועות אפשריות. אם זה יהיה תלת מימד זה ממש אחלה, אבל דו מימד בהחלט יספיק.

De-Panther

New member
שוב, יותר פרטים. אנימציה בתוך משחק? אנימציה..

בתוך סרט? יש הרבה דרכים לעשות אנימציה במחשב. במה הפרוייקט הזה? מדעי המחשב? עיצוב גרפי? קצת יותר פרטים על העבודה עצמה יעזרו אתם מחפשים אנימציה מוכנה? יש לכם דמות ואתם רוצים לעשות לה אנימציה?

talmorc

New member
אנימציה

מדובר בסדנת ראייה ממוחשבת ותקשורת במדעי המחשב הרעיון הוא שדמות תעשה תמונות מול web cam אנחנו בעזרת אלגוריתם נבין מה היא עושה, נבחר תנועה אחת מתוך 5 ידועות (ואפשריות) ונציג אותה. אין דמות ספציפית. אנחנו מחפשים את הפתרון הפשוט ביותר.

Ultra Spidey

New member
Stick figures

צריך אפס ידע מוקדם בציור בשביל לאייר אותן, והן מספיק מפורטות בשביל תזוזות של הגפיים

somebodddy

New member
זאת לא הבעיה שלו

הבעיה שלו היא ניתוח התמונה המתקבלת מהמצלמה.

Ultra Spidey

New member
אהה, הבנתי לא נכון

לדעתי כדאי להתחיל מלמצוא את האובייקט בתוך התמונה, את האדם; לאחר מכן לנסות לגלות נקודות מיוחדות - ידיים, רגליים, ראש, גוף ואת המיקום שלהם; לבסוף לחשב את המיקום של הנקודות ביחס לגוף ולהשוות עם מודלים שלכם. נסו לחפש image object tracking בגוגל, זה יתן לכם נקודת התחלה

talmorc

New member
הבהרות

הי, אני מצטערת חבר'ה, אולי לא הייתי ברורה. מדובר בעיבוד תמונה בצד א' ושליחה לצד ב' כ - enum של אחת מחמש פעולות. רצינו שבצד ב' תתקבל אנימציה מגניבה (לכל הפחות stick figuers) כך שהפרוייקט ייצא מרשים (נקבל ציון טוב והעולם יקבל אחלה משחק בחינם) אנחנו נצליח כנראה להתמודד עם ניתוח התמונה בצד של המצלמה (תודה לטיפים, somebodddy, זה עשוי להיות שימושי), אבל אנחנו רוצים, כאמור, אנימציה מרשימה בצד המקבל. תודה :)

De-Panther

New member
אם ידועות מראש כל התנועות אז תכינו מראש סרטון

לכל תנועה נניח מישהו מרים יד סרטון של איש קו שמרים יד זה לא קשור לתכנות. פשוט תמצאו תוכנה ליצירת סרטים שנוחה לכם ותעבדו איתה(לא מכיר כל כך כאלה אז לא יכול להמליץ) אחרי שתיצרו את האנימציה - תשלבו אותה בתוכנה שלכם אם אתם למשל מכינים אנימציה פשוטה של איש קו, אפשר לשמור אותה בתור קובץ GIF. ואחר כך להציג את הקובץ בתוך התוכנה שלכם אם אתם ממש עושים סרטון מרשים אז יש פורמטים שונים של סרטים(כמו אלה שרוב האנשים במדינה שלנו צורבים אחד לשני או מורידים עם תוכנות שונות). וגם את זה אפשר לשלב בתוך התוכנה שלכם מכיוון שאני לא יודע באיזה שפה אתם מתכנתים, אני לא יכול להפנות אתכם לשום מקום אבל גוגל מלא בדוגמאות של איך לשלב קבצים שונים בתוכנות שונות עם שפות שונות...

למעלה