עזרה באיתור מאמר

עזרה באיתור מאמר

ביום שישי טיילתי לחורבת שארי המוזנחת (בין פתח תקווה ואלעד, ליד נחלים). ככל הזכור לי פורסם בשנים האחרונות מאמר מקיף על חפירות שנערכו במקום לקראת סלילת כביש 471, הגובל באתר מצפון. אני לא מתכוון לפרסומים של "חדשות ארכיאולוגיות" אלא למאמר ממש. חשבתי שזה פורסם במחקרי יו"ש, אך עברתי בספרייה היום כמעט על כל הכרכים ולא מצאתי את המאמר הזה. אולי מישהו כאן יכול להפנות אותי למאמר? תודה מראש.

Lakedaimon

New member
בינתיים מצאתי את זה...

אני אפשפש בספריה ואשוחח עם כמה אנשים שמבינים באזור ובתקופה ואראה אם אוכל להגיע לעוד דברים.

תודה אבל זה לא קשור

אינני מדבר על תל שרע בנגב, אלא על חורבה שנמצאת על "דרך הים" ממזרח לפתח תקווה. ייתכן שהמאמר פורסם ע"י עופר שיאון (שלפי "חדשות ארכיאולוגיות" חפר שם), או ע"י אבי ששון. אני בטוח שהמאמר פורסם בעברית, מתי שהוא בעשור האחרון. בשטח, אגב, חוץ מהמקאם המט ליפול, יש שדה קוצים צמוד מדרום לכביש, כנראה ששם בוצעו החפירות והאתר כנראה מכוסה כיום.

Lakedaimon

New member
מצאתי את זה :

שיאון, ע'. 1999. חורבת שארי (א-נבי ת’רי). חדשות ארכיאולוגיות 109. עמ' 74-75. שיאון, ע'. 2001. חורבת שארי. חדשות ארכיאולוגיות 113. עמ' 61-62. עבד-רבו, ע'. 2002. חורבת שארי. חדשות ארכיאולוגיות 114 עמ' 50-51. שיאון, ע'. 2006.‬ חורבת שארי (נבי ת’ארי) - אתר מוסלמי וצלבני על הדרך הבינלאומית שעברה בשפלת לוד. מחקרי יהודה ושומרון 15 עמ' 186-201 ‬ של אבי ששון לא מצאתי כלום בנושא. אני אבדוק מחר לגבי מקורות נוספים.

תודה! אז זכרתי נכון

כרך 15 של מחקרי יו"ש היה היחיד שחסר במדף בספרייה.. אחפש את הפרסום בספרייה אחרת.

Lakedaimon

New member
כנס לספריית ארכ' באת"א.

בטוח שיש לנו פה, ותוכל למצוא גם כמה אנשים שמתעסקים בתקופה ובאזור אם אתה מתעניין.

../images/Emo207.gif גישה למפתח חיפה

אני זקוק להעתק של עבודת דיסרטציה הנמצאת בקישור הבא <לשימוש אישי בלבד, למטרות לימודיות> אם למישהו יש גישה למפתח חיפה (להורדת קבצים) אשמח אם הוא יפנה אלי במסר או בכל דרך אחרת. תודה!

למעלה