עזרה באיפיון רשת

blueeye

New member
עזרה באיפיון רשת

יש לי מטלה - להקים רשת בחברה בעלת שני סניפים: מרכזי ומשני הכנתי את השירטוט הבא כדי להראות את מה שהכנתי עד כה ( מצורף) כל מחשבי ה PC מריצים אמולציה של BOSaNova כדי לעבוד על שרת ה AS400 אשמח להערות... רועי

Teo Toriatt

New member
אללי ../images/Emo70.gif ../images/Emo70.gif ../images/Emo70.gif

איה אבטחת המידע? היכן הם הFirewalls כולם? הכיצד נזנחו הם לבלי שוב? מחשבות טומאה וכפירה שכאלה לא ראיתי מאז שהאדמו"ר לבית גייטס טען שאין צורך באנטי וירוס בחלונות 95 כי הסיכוי לוירוס שם נמוך. תקן דרכך וכפר על מעשיך הו פשוט עם (אני צריך לישון ומהר!)

blueeye

New member
יש יש.... רק שכחתי לשרטט אותם..:)

מעבר לזה..? יש משהו ברמה הלוגית של התיכנון ?

Teo Toriatt

New member
בוא נהיה פדנטים.

1. חשוב מאוד כן לציין FW וכל רכיב אבטחה אחר, אם שכחת או לא שמת זה מוכיח משהו לגבי הגישה לאבטחת מידע. עד כאן הקטע הפולני. 2. הקטע הייקי - שים לב שישנו מחשב עם IP 192.168.1.0 לא ציינת SM אבל אם זה Class C , כמו בד"כ זו כתובת לא חוקית (המחשב בצד שמאל למטה בציור) כנ"ל מחשב 192.168.2.0 ממליץ בחום לציין Subnetmask לפחות לרשתות - או עם אנוטציה של / (כמו24/ או 16/ וכדומה) 3. מה התקשורת בין ה AS400 לNT5 ? אם היא ישירה יש לציין זאת בקו מחב - ואז אין צורך ב DG שהוה ה NT5 ואם דרך Switch יש לציין זאת. לפי הרשת נראה שהם באותו סגמנט - מכאן שהתקשורת עוברת בSwitch. טוב הייתי מספיק ביקורתי לבוקר אחד - הכל ברוח טובה .... בהצלחה

antidot

New member
שאלות

- כמה לקוחות שמשתמשים באמולציה יש לך באתר המרוחק שניגשים לAS400 ? - האם ידועה לך מהו רוחב הפס הדרוש לאמולציה ? - האם האתר המרוחק נמצא באותו דומיין ? - האם יש DC באתר המרוחק ? אני אישית דווקא הייתי הולך לכיוון של קו סימטרי עם upload גבוה יותר מ128, אבל בא נראה קודם את הנתונים... ושים את הfirewall-ים בציור לפני שTeo אוכל אותך

blueeye

New member
אוקי אני אנסה לענות...

אני לא איש סיסטם או מערכות מידע... אלא רק חובב עם קצת ידע.. שמנסה לעשות משהו קצת יותר טוב ממה שיש היום... אז ככה- באתר המרוחק יש 10-15 עמדות (באיפיון סופי אולי ישתמשו רק 5-6 באמולציה אבל כרגע 10-15 זה הנתון) רוחב הפס לא ידוע לי אבל כיום התקשורת מול ה AS400 עוברת בקו סיפרנת של 128/128 ועליו גם עבר VOICE לפני כמה שנים במקביל... וזה הספיק להם. לגבי קו סימטרי או UPLOAD גבוה יותר... היות וב IPVPN בהרמת טלפון אפשר לסדר את זה חשבתי להתחיל ב 128 ובמידת הצורך לעלות. ועכשיו לנושאים שהתקלת אותי בהם.... אין לי מושג האם הרשת במוקד הראשי עובדת בדומיין או WORKGROUP אני אמור לבדוק את זה. ולגבי הרשת המרוחקת כיום בכלל אין רשת אלא חיבורים לוגיים לבקר IBM... ו..DC.. אין לי מושג מה זה.. :) תודה על העזרה ! רועי

ezaton

New member
שאלה קטנה וכלל לא קשורה

איך שירטטת את זה? איזו תוכנה? כי סחה על התלת-מימדיות.

H N 1

New member
רואים...

שאתה בא מעולם של תוכנות שאין להם אבא ואמא...
זה שרטוט מאד בסיסי בויזיו...

ezaton

New member
לא הכרתי את סט התמונות הזה

בויזיו. עכשיו, כשאני מכיר, אני אצרף אותו לתוכנות חסרות האבא-והאמא שלי

igaldabari

New member
על BossaNova וגם על השאר

בםסה נובה זו אמולציות מסוף של מחשבי 400. רוחב הפס הוא אפסי, וזהו בעצם מסך ירוק. ישנם 2 דרכים להתחבר ל- 400 ע"י בוסה נובה: 1. לקוח TCP/IP ישירות למחשב 400. 2. דרך שרת מתווך שנקרא Advance Bos . במהות שני סוגי החיבור עובדים על בסיס Telnet, וכמעט אינם דורשים רוחב פס. עוד משהו: מכיוון שמדובר באמולציה המתחברת ישירות ל- 400 שזהו כנראה המחשב המרכזי באירגון, יש לשים לב לאבטחת המידע, הן ממעגלים חיצוניים והן במחשב ה- 400 עצמו (ע"י מוצרים של חברת רז-לי, לדוגמא).

למעלה