עזרה באיבוד זיכרון!!!!!!!!!!!

iris 38

New member
עזרה באיבוד זיכרון!!!!!!!!!!!

תגידו אני חולת אפילפסיה ולוקחת 200 מג טופמקס ו-1000 דפלפט כרונו וסובלת מאוד מאיבוד זיכרון רציני לטווח קצר ו / או בלבול או חוסר ריכוז לא יודעת בדיוק איך לנסח את זה בצורה הכי מדוייקת האם זאת תופעת לוואי ל התרופות או ל האפילפסיה ? לא הייתי ככה קודם......

טופמקס

אני רק יודעת להגיד לך שמהניסיון שלנו עם הטופמקס הוא מקשה בזיכרון ועל שליפת מלים ודיבור.

אצל הבן שלי לא היה שיפור

אבל אם רק התחלת עם הטופמקס או שאת בשלבים של העלאת מינון, יכול להיות שאחרי תקופת התרגלות יהיה שיפור. ואם זה עוזר להתקפים - שווה לחכות ולבדוק אם זה שווה את המחיר.

AKben

New member
תופעות לוואי

אני מטופל בדילנטין סובל מכל מה שתיארת כאן זה נגרם בגלל התרופה. האם זה עובר? כן. לפני 8 שנים הייתה תקופה שבה נטלתי את התרופה, ולאחר שהפסקתי נעלמו תופעות הלוואי.

iris 38

New member
טופמקס ותופעות לוואי!!!!!

כן אבל העניין הוא אם תופעות הלוואי האלה חולפות מתי הוא לאחר מתייצבים עם הכדורים אני רק עכיו התחלתי לקחת 200 מג ועוד לא מיוצבת מספיק

AKben

New member
שאלה טובה

כדאי לחכות שמביני עניין יסתכלו על השאלה אצלי זה לא עבר עד עכשיו...

anatmoosh

New member
היי אני לא לגמרי מהתחום

אבל בכל זאת משם , זאת אומרת יש לי נסיון עם כדורי טופמקס ( אך לצורך טיפול בעיקר בייצוב מצבי רוח ) ועם טיפולים תרופתיים שגם פוגעים בזיכרון, וישנן מבחינת שילוב תרופתי שמותר (שו ב במקרה של הטיפו ל הפסיכיאטרי התרופתי לפחות) לשלב לעזרה בריכוז גם רטלין אשר משפר את החוסרנעימות הזו, ובנוסף, מה שטרם התנסתי בו, ישנן הרבה סדנאות עם תרגילים לשיפור הזכרון שתורמות רבות לאימונו ( מקווה שאנסה אחת כזו בקרוב , אחרי הכל הוא סוג של שריר שיש לאמן על מנת להגיע לתוצואת. מקווה שנזכור ונעזר ותמיד נעזור.בהצלחה

איריס,כמה זמן את נוטלת את הטופמקס?

התופעה ידועה ומוכרת, אם היא מקשה מאוד על סדר היום שלך,נסי לברר מול הרופא שלך אם יש תרופה אחרת שניתן לשלב עם הדפלפט.

iris 38

New member
דינה היי איבוד זיכרון ותופעות הלוואי!!!!

גילו לי את האפילפסיה לפני ארבעה חוד ים התחלתי לקחת טגרטול והיו לי בעיות בתפקודי כבד אחכ לקחתי דפלפט והיו לי סחרחורות אז הורידו לי מינון רק ל1000 מג ליום ביחד עם טופמקס והיום בדיוק עליתי ל200 מג' ואני מאוד לא רוצה להחליף תרופה ולהתחיל הכל מהתחלה.

הגוף צריך להסתגל

לתרופות. אם לא קשה לך תעשי רישום של תופעות הלוואי במשך חודש-חודשיים ותערכי השוואה,באיזשהו שלב את תדעי עד כמה הטופמקס משפיע עליך. לא נראה לי שיש צורך בהחלפת מינון בשלב זה אך יש צורך בסבלנות,את עוברת תקופה לא קלה תהיי עם היד על הדופק...

ענת881

New member
היי iris

אני לוקחת 400 מג טופמקס ביום וסובלת מאותם תופעות בדיוק. התחלתי לקחת את התרופה הזאת לפני 5 חודשים, בהתחלה זה היה יותר גרוע, ולאט לאט זה מסתדר. אבל לא לגמרי....

למעלה