עזרה באטימולוגיה!

אלירן259

New member
עזרה באטימולוגיה!

מאיפה באים הביטויים האלה: דגנרט, "שוד ושבר", קונץ, שנוזל, שמגג ו"יורק". יורק, york, זו קריאה כזאת. "יורק, האוטו נתקע!" שנוזל ושמגג, אין לי בכלל מושג מה זה אומר :S פליז עזרה! אני צריך את זה למחר!

trilliane

Well-known member
מנהל
בבקשה:

דגנרט – רוסית (לפי "מילון הסלנג המקיף" של רוביק רוזנטל) "שוד ושבר" מהמקרא (מופיע יותר מפעם אחת) למשל: ישעיהו פרק ס פסוק יח: לֹא יִשָּׁמַע עוֹד חָמָס בְּאַרְצֵךְ שֹׁד וָשֶׁבֶר בִּגְבוּלָיִךְ וְקָרָאת יְשׁוּעָה חוֹמֹתַיִךְ וּשְׁעָרַיִךְ תְּהִלָּה קונץ – מיידיש (עפ"י ר"ר) שנוזל – לא מכירה (וגם ר"ר לא, כנראה). נסה לחפש בגוגל. כשחיפשתי התוצאה הראשונה הייתה קישור לאתר אלפבת: http://www.google.com/url?sa=t&sour..._uy5Ag&usg=AFQjCNGfwR4FQtoXRnPEZTppWZqv8-9zSg אבל הקישור לא נפתח לי. נסה בעצמך (אם לא בקישור הזה, חפש בגוגל ואז תגיע אליו) אולי זו בעיה זמנית או בעיה נקודתית אצלי. "שמגג" לא מכירה, יש "שְׁמֶגֶגֶה" (מלעיל כמובן). לפי ר"ר המשמעות היא "רע לב, מנוול", וגם כאן המקור הוא ביידיש – מעגעגע (לא הוגים את העי"ן, היא מסמנת תנועת e, כלומר, megege) פירושו תמים, טיפש. "יורק" – לא מכירה (וגם ר"ר לא). אולי זה סלנג חדש או מקומי מדי... אם זה הגיע מאנגלית, אולי אחת מהמשמעויות ב-Urban Dictionary תתאים לך (לא מצאתי, אבל רפרפתי על העמוד הראשון בלבד, יש שם שלושה עמודים). http://www.urbandictionary.com/define.php?term=york

שמגג

מקורו ביידיש: שמגג – עורבא פרח, אויר חם; שטות. בהשאלה: טיפש, אידיוט, מנוול (מתוך אתר השפה העברית) כאן

מיכי 10

Member
האם לא התכוונת ל"יוֹק"?

לא שמעתי שאומרים 'יורק'. כן שמעתי פעמים רבות, שאומרים 'יוק'. בגללך בדקתי עכשיו באבן שושן מה זה, וכתוב: "יוֹק [מטורקית] אַיִן, אינו בנמצא!" הרשה לי שאלה אישית, אלירן: לפעמים אני שומעת אותך ברדיו בימי ראשון, למרות שזה בשעה לא נוחה, כשאני אמורה כבר להיות בדרך לעבודה, ועדיין תקועה בבית. ולפעמים אני תוהה לגבי בחירת הנושאים (בבלשנות) עליהם אתה מדבר. עכשיו אני תוהה הרבה יותר. האם אין לך אפשרות לבחור בעצמך על מה תדבר בכל שבוע? מכתיבים לך את המילים? כי אני למשל, לו הייתי במקומך (לא שהייתי רוצה
), הייתי בוחרת בכל שבוע נושא אחר, אבל כזה שאני מכירה ומתמצאת בו היטב, כדי להרגיש לגמרי בטוחה בעצמי.

אלירן259

New member
היי מיכמיכ:]

אני לא בטוח שירדתי לסוף דעתך (אכן אני בוחר על מה לדבר). אשמח אם תפרטי לי אותה במסר ולא כאן בפורום. זה כיף כל פעם מחדש לשמוע שאת מאזינה לפינה
.

מיכי 10

Member
אכן, האזנתי גם הבוקר,

ושמחתי שלא דיברת על המילים המשונות שהבאת אמש, אלא על שלטים עם משחקי מילים נחמדים, שראית במאהל(ים).

למעלה