עזרה באופנועי שטח

עזרה באופנועי שטח

שלום לכולם, אני קצת חדשה כאן אבל אשמח מאוד אם תוכלו לעזור לי. לפני שנה נכנסתי עמוק לקטע של אופנועים ובמיוחד אופנועי שטח, ולפי עצת חברי הטובים החלטתי להתחיל בקטן, כד לרכוש קודם את הנסיון שברכיבת שטח ורק אחר כך להתקדם הלאה לאופנועים יותר גדולים. קניתי אופנוע rmx50 ששירת אותי ואת הטירופים שלי בצורה נפלאה, הצלחתי לעשות איתו דברים מדהימים, טיולים בלי סוף, ובכלל לא נשאר לו אפילו יום של מנוחה בכל השנה הזאת......... אבל עכשיו הגיע הזמן להפרד ולעבור לאופנוע יותר גדול אשמח אם תוכלו להמליץ לי על אופנוע שטח טוב בנתים המליצו לי על dr350 אבל אשמח לשמוע עוד המלצות. המגבלה היחידה שלי היא הגודל הפיזי שלי גובהי 160 ואני לא שוקלת אפילו 50 ק"ג ככה שעדיף אופנוע עם סטארטר.

barakhalla

New member
תלוי מה את מחפשת

אם את מחפשת שטח בלבד אז ריגושים תקבלי ממוטוקרוסים כדוגמת ה CR YZ RM אבל... אני לא רוצה להיות שוביניסט האופנועים הללו דורשים המון כוח פיזי ומיומנות מתקדמת לכן תתחילי קודם עם אופנוע מתון כמו ה XT350 של ימאהה הוא ממש סלחן ידידותי וקל לתפעול. בהצלחה.

zataomm

New member
במדינת הגמדים... ../images/Emo8.gif

ראשית אני מקווה שלא נעלבת מהכותרת פשוט זה הנושא הראשון שעלה לי בראש, וא"כ נעלבת אז עמך הסליחה. האמת אני לא כזה בקי ביכולותיו ושאר תכונותיו של האופנוע שאני ממליץ עליו וייטב אם תבקשי מידע ורצוי גם ניסיון אישי עליו מחברי הפורום. אני אישית מבחינה ויזואלית ושימושית מאוד אוהב אותו והיתרון הגדול ביותר שלו מבחינתך (ומבחינת עוד כמה אנשים) הוא גובהו כולה: 80 ס"מ- גובה הכסא. כמו כן נפח המנוע לא יגרור אותך לצרות מיותרות, יש לו יבואן חדש ומסודר (מטרו), אך עם כל זאת אני לא יודע כמה כלים כאלה מסתובבים בארץ, למיטב ידיעתי הוא נדיר ומבוקש (בזמנו שחשבתי עליו כאופציה במשך מספר חודשים עקבתי אחרי המוטומדריך ולא ראיתי ולו מודעה אחת לרפואה), כדאי לך לפנות למטרו ולבקש פרטים עליו ועל מספר הכלים שנמכרו בארץ, ואולי הם אפילו יוכלו להפנות אותך למוכר. שוב סליחה יחזקאל

zataomm

New member
עוד קצת מידע

לפי המידע המצוי בידי יש לו סטרטר והשנים בהן הוא יובא לארץ הן: 95´-11,200 ש"ח, 96´- 12,700, 97´- 14,350. אלו כמובן מחירי המחירון, לאחר שתעשי בירור אודותיו תוכלי לדעת אם יש על מה להתמקח. בהצלחה

אנסה לעזור מעט...

עד לבואם של התותחים הכבדים.. לפני הכל, יש את המאמר של תמיר מהפורום על אופנועים עד 500 סמ"ק ובהם כלולים גם הדושי"ם. מישהו העלה את המאמר לא מזמן, פשוט חפשי מספר דפים אחורה. לפי מיטב הבנתי ( תתקני אותי אם אני טועה), האופנוע ישמש בעיקר לרכיבת שטח- השאלה היא אם הוא משמש אותך גם ביומיום- אם כן, את צריכה לעשות את השיקול של כמה את מוכנה להקריב מנוחות היומיום. אם הנסיעות שלך לא ארוכות אז הנושא לא כ"כ קריטי. האופציות העומדות בפניך הן: XR250 KLX250 KLR250 XT350 DR350 TW200 ( לצורך העניין). השילוב הטוב ביותר של נוחות בכביש ויכולות שטח הוא של ה-DR. ה-KLX הוא בעל יכולות שטח טובות מאוד וקרבי,אבל הן באות על חשבון נוחות בכביש. ה- XT רך,רגוע וחלש. על בעיית הגובה אני לא יכול לעזור כ"כ- אבל מרכיבה על XR ו-DR עושה הרושם שהגובה די דומה. מבחינת סטרטר- ב-DR ניתן למצוא אותו משנת 94. תמיר היה בעליו הגאה של קרלוס ה-KLR אז הוא יוכל לשפוך אור נוסף על הכלי. אם יש עוד שאלות, תשאלי, נשמח לעזור! אייל

למעלה