עזרה באוספים...

invent

New member
עזרה באוספים...

בוקר טוב... אני מעוניין להתחיל שני אוספים...(אני חדש בקטע של אוספים...פעם היה לי אוסף של מחקים...אבל כגדלתי, היום בן 27, חילקתי אותם לכל המעוניין) בקיצור שני האוספים הם: אוסף קופסאות גפרורים...מאיפה מתחילים...????ייתכן ואני אוכל לקבל כמה עשרות מאחי שאסף פעם... האוסף השני הוא אוסף צבים...יש לי כבר שניים... יש רעיונות מאיפה מתחילים...??

מה, צבים חיים?

לגבי אוסף קופסאות גפרורים: ראשית, פשוט מנסים להשיג כמה שיותר. ביקורים בבתי מלון, חברים שנוסעים, מסעדות לפעמים. רק אחרי שיהיו לך מספיק הייתי עובר לשלב הבא - פתרון בעיות אחסון, קיטלוג, סיווג וכו'. כמובן אפשר לקנות, ולשם כך הייתי בודק את אתר אי-ביי. לגבי אוסף צבים: הייתי מברר קודם מה מותר להחזיק, אם בכלל - זו חית בר מוגנת. אם תגיע למסקנה בעניין הזה - נמשיך לדבר. עד אז, נדמהלי שהם אוכלים חסה ומלפפון. בהצלחה.

invent

New member
לא צבים חיים...מיניטורות וכו'

לגבי קופסאות הגפרורים...יש טעם לשלוח מיילים לכל מיני מקומות שישלחו לי קופסאות או שזה חסר סיכוי?

סבתא שלי היתה אומרת -

מי שלא מנסה - עצלן. אי מייל לא עולה כסף, מה יש להפסיד? גם אם רובם לא יענו, הנסיון כדאי. אני מודה שהוקל לי לשמוע שאינך אוסף צבים של ממש. מיניאטורות - אני חושב שיש המון חנויות בהן ניתן למצוא כאלו. אחת שאני חושב עליה במיוחד נמצאת בחיפה ברחוב העצמאות, איני יודע את שמה אבל זו חנות שמחזיקה הרבה דברים מוזרים - החל מנחשים וכרישים מפוחלצים, צדפים וקונכיות, פסלונים, אבנים, מאובנים וים עצום של שטויות נוספות. כ-300 מטר מתחנת רכבת חיפה מרכז. החיפאים בוודאי יודעים על מה אני מדבר. ועכשיו נראה אם נוכל למצוא עבורך קופסאות או קפילי גפרורים.

JAMES DEAN

New member
קודם כל ברוך הבא לפורום.

דבר שני בקשר לקופסאות גפרורים: אני יכול להביא לך 3 קופסאות שיש לי פה בבית תמורת כרטיסי ביקור שאני אוסף. אבל לא סתם קופסאות פשוטות אלא יפות. (אם היה לי סורק הייתי מראה לך) דבר שלישי בקשר לצבים יש כל סופ"ש בי-ם (מ-רביעי עד מוצ"ש) יריד חוצות העיר ויש שם כל מיני דוכנים של כל מיני דברים. ואם אני לא טועה יש שם גם דוכן של צבים מיניאטורים. אז שווה לך לבוא לקפוץ לי-ם. הצבים שמוצגים בדוכן הם כאלו שזזים עם הראש והזנב כאלה כמו הבובת כלב שבאוטו. משהו חמוד מאוד. עם שריון צבעוני. אז שיהיה לך בהצלחה באוספים החדשים.

invent

New member
תודה רבה חבר'ה...

עושה רושם שיש לכם פה פורום מאוד נחמד... אני בלהט הרגע החלטתי לקפוץ עם ארוסתי לכמה ימים לבודפסט...כבר מחר בבוקר נראה לי ששם אני אתחיל לאסוף... לג'ימס דין...אשמח להחליף איתך כרטיסי ביקור ולקבל קופסאות...שלך לי מסר... יש כרטיסים שאתה מתעיין בהם במיוחד שאני יכול לעזור? נתראה בשבוע הבא...

powo

New member
אספנות

אני חדש באתר.האםיש עוד אספנים של נושאים שונים חוץ מבולים תודה

כן, בודאי. ברוך הבא בצל קורתנו.

בין השאר: בולים, מטבעות, ספרי ילדים, ציטטות ופניני חכמה, סביבונים, צבים (לא אמיתיים - מיניאטורות), כרטיסי ביקור, דגמי מכוניות, יודאיקה, ומה אתה אוסף?

powo

New member
אספנות

לאבא של נועם.ראשית לפי התרשמות ראשונית אתה כותב חביב מאד.אני די מפוזר בנושא האספנות.אני חובב של כל מה שקשור בישן ועד לעתיק.ואם מעניין לך אפשר להמשיך בפורום.דרך אגב אני גר אי שם קרוב לאילת

תודה על המחמאה,

פזרנות, או יותר נכון פיזור הנפש, זה השם השני שלי. ישן ועתיק? בארה"ב נהוג לקרוא "עתיק", ועושים שימוש בביטוי "חנות עתיקות" לפריטים שגילם מעל חמישים שנה. למה אתה מתכוון? ואיך אוספים משהו כל כך רחב?

powo

New member
פיזור נפש

בדרך כלל כל מה שמדבר אלי .או שמושך לי בעין.אני מרגיש שלדברים ישנים יש נשמה.את רובו של האוספים שלי אני רוכש באנגליה.בקיצור לפי חוש.

ymgil

New member
עזרה באוספים

ברוך המצטרף,בנושא קופסאות גפרורים, כמי שאסף בילדותו, אבדוק היכן האוסף ומה יש בו, וכיצד ניתן לעזור לך. לצבים, ברגע שאתקל בכזה, אאסוף עבורך ביניים, שהיה בהצלחה

rachelea

New member
אוסף צבים

ברכותי לאספן הצבים. אינך יודע לאן אתה נכנס.... גם אני התחלתי לפני שנים מספר לאסוף צבים (אחייני גידל אותם, את החיים וחשבתי שאתחיל "לבנות" לו אוסף). גיליתי שאין סוף לאיסוף. האם כוונתך למיניאטורות בלבד או שמא לצבים דוממים בכל גודל שהוא? אגב, כשגיליתי שהתעניינותו של אחייני בצבים החיים פגה ושלאיסוף צבים דוממים נדרש תקציב גדול, חדלתי. אם תפרט מהו כיוון איסופך, ייתכן ואוכל להעביר לך כמה.

למעלה