עזרה באבחנה CT

עזרה באבחנה CT

אני בן 33 לפני כחצי שנה נפלתי בעת משחק כדורסל הנפילה הייתה כתוצאה מדחיפה במהלך קפיצה נפלתי ובתנועה סיבובית קרעתי רת הרצועה הצולבת ואת המיניסקוס הליטראלי , עברתי ניתוח לשחזור ומאז אני מאבד תחושה ברגל בחודשים הראשונים העריכו שזה כתוצאה מלחץ על רקמות לאחר החלמה של אזור הניתוחהפנו אותי לבדיקת CT עמוד שדרה מותני והאבחנה שרשומה היא " חשד לבלט אחורי מרכזי מינמאלי של דיסקים L4-L5 , L5-S1 " האם האבחנה מספקת ממצאים להירדמות של הרגל ? האם זה ניתו לריפוי ? לאיזה קט' רפואית האבחנה משתייכת ? אורטופדיה \ תחום אחר ? תודה רבה, גיל

בירור

שלום גיל, השאלה שלך מורכבת מבחינה אורטופדית. ראשית, הקטגוריה בהחלט נכונה. שנית ולעניין הפגיעה, מאחר ומדובר ברגל שנותחה ואתה מתאר פגיעה לטראלית, ואחריה ניתוח שחזור רצועות, ייתכן שנגרמה פגיעה בעצב הפירוניאלי המעצבב את אזור כף הרגל ועובר בסמיכות למבנים בצידה החיצוני ( לטראלי ) של הברך. התמונה שאתה מתאר של שפרעה תחושתית ברגל עשויה להיות סמפטום ללחץ שורשי ממקור עמוד השדרה. הממצא ב CT עשוי להיות בעל משמעות בהקשר הזה אך יש לזכור כי גם באנשים שאינם סובלים כלל מתסמינים כמו שאתה מתאר ישנם ממצאים דומים ב CT עמ"ש. עצתי לך היא לפנות לאורטופד לצורך המשך בירור, כאשר אתה מלווה בממצאי ה CT ולצורך בדיקה גופנית חוזרת. לאחר מכן קרוב לוודאי שתישלח לביצוע בדיקת הולכה עצבית. אם מדובר בבעיה על רקע הפציעה או הניתוח ולא מדובר בקרע מלא של העצב אלא בפגיעה אחרת בו, בד"כ יש ריפוי או שיפור ניכר במצב. במידה והבעיה ממקור עמוד השדרה, יש לטפל בבעיה עצמה ולראות מה תהיינה התוצאות. בברכה,

למעלה