עזרה: ארגונים.

Painkiller1989

New member
פאק דה סיסטם

לא יודע מאיפו זה במקור אבל נשמע כמו איזה משפט של פנקיסטים משנות ה80 סטייל סקס פיסטולס

ogmios

New member
Fuck the System

אבוט ("אבי") הופמן פרסם ספר יחסית מפורסם הנושא שם זה בקיץ 1967 המפרט איך ניתן לחיות (מזון, מחסה וכיו"ב) בחינם בניו-יורק.

Serpent Axis

New member
במילים אחרות

הופמן כתב מדריך שאמור להסביר כיצד ניתן לעקוף ולהימנע משירות ה"System", איך אפשר להתקיים מחוץ למערכת. אותו בחור גם כתב את הספר Steal this book והוא גם מכיר מספר בתי משפט מאוד טוב... לאו דווקא בגלל מה שהוא כתב (דומני שסחר בסמים). אגב, הוא כתב עוד כמה דברים, חלק ביחד עם נועם חומסקי.

ogmios

New member
הופמן והחוק

הוא נעצר ב-1973 באשמת אחזקה בכוונה למכור של קוקאין. הוא טען שהופלל בידי השוטרים הסמויים שעצרו אותו, וירד למחתרת. ב-1980 הסגיר את עצמו לידי הרשויות וריצה שנת מאסר אחת.

marco star

New member
ארגון חוקרים

ואני מתכוון לארגון ממלכתי/רשמי ששולח אנשים לחקור ארצות חדשות. השם יכול להיות משהו בסטייל: "הרשות הממלכתית לחקר ארצות" (רמח"א). זה יכול גם להיות כיסוי לארגון ריגול... משהו בסגנון ה"לשכה לקשרי מידע" (הלק"מ) שלנו, שהייתה הרבה יותר ממה שנראה לעין. אפשר גם ארגון חובבני, שחבריו הם משוגעים לדבר שיוצאים לחפש מקומות שרגל אדם (רגיל, על כל פנים) לא דרכה בהם מעולם! ============================== ועוד רעיון: ארגון לעזרה הדדית, או: ארגון הגג להחלפת טובות. מכירים את המקומות האלה שבהם, לבקש טובה ממישהו עולה לך ביוקר?.. אז הנה, יש ארגון-על שמאגד את כל הטובות שאנשים מבקשים אחד מהשני, החל בהשאלת מחבת פשוטה וכלה ב"השאלת" חייו של יריבך המר ביותר. וכמובן, יש עמלה לראשי הארגון על כך שהואילו ליצור את הקשר!

marco star

New member
תוספת קטנה לארגון להחלפת הטובות...

בעזרת הארגון הזה, האנשים שלך יכולים להתנדב לעזור לאנשים שונים, ואחר כך גם לבקש מהם טובה בחזרה. בעצם, לא חייבים דווקא מהם! לכל אחד בארגון יש "חשבון טובות", שבו מחשבנים לו כמה טובות הוא ביצע, וכמה טובות הוא מבקש, ויש מאזנים חיוביים ושליליים וכו'... וככה כל אחד יכול לעשות טובה למי שהוא רוצה, ולקבל טובה ממי שרוצה בכך!

ogmios

New member
יש אפילו ארגון כזה בעולם האמיתי

הוא נקרא בנק הזמן, והוא הוקם בידי קבוצה של תמהונים שדוחים מכל וכל את השיטה הקפיטליסטית. חבל שהם לא שמו לב שהכלכלה האמיתית עובדת בדיוק על אותו העיקרון, רק שהיא עוברת בדרך תרגום לערך מוסכם (כסף), ושהיא הצליחה גם להבין ששעה של אדם X לא בהכרח שקולה לשעה של אדם Y. מה לעשות, אנחנו אינדבידואלים, לא אוטומאטונים.

marco star

New member
בדקתי בוויקיפדיה...

ולמי שלא הבין מה זה - זה מיזם כזה שקיים בכמה מתנ"סים בארץ, ובו אדם תורם כמות מסוימת של שעות מזמנו החופשי כדי לעזור לאחרים בדרך כלשהי - ללמד אנגלית, לייעץ בענייני מס, וכו'... ואז הוא זכאי לקבל את אותה כמות שעות בנושא כלשהו שהוא רוצה/צריך. דווקא נשמע רעיון מעניין! זה בהחלט יכול לעזור למעוטי יכולת, שרוצים ללמוד מקצוע מסוים ובהחלט מסוגלים להצליח, אבל לא יכולים כי אין להם כסף לשיעורים. אבל אם תשאלו אותי, אני אישית הייתי תורם את השעות האלה בלי קשר לתמורה כלשהי, פשוט מתוך רצון טוב...

למעלה