עזרה: ארגונים.

The Evil Rabbit

New member
עזרה: ארגונים.

בזמן שאני מנסה להשיב לתחייה את הקבוצה שלי (שהתפרקה אחרי שלוש וחצי פגישות בדיוק) השקענו (אני והשה"ם השני) מחשבה בקשר לנושא ששכחנו בסיבוב הקודם: יצירת החבורה. בהתחשב בעובדה שאני לא רוצה להגביל את השחקנים יותר מדי, אני עומד להציב להם שתי אפשרויות ביום שלישי (מועד הפגישה הראשונה): או שישבו ביחד ויחשבו על סיפור טוב ללמה לעזאזל הם מסתובבים ביחד, או שיבחרו איזה ארגון שכולם שייכים אליו ושולח אותם למשימות. עכשיו יש לי כמה רעיונות, אבל אני רוצה להציע להם הרבה אפשרויות, וכאן אתם נכנסים לתמונה. אני לא מדבר על היסטוריות שלמות של אירגונים, על על זרעים (seeds) של שתיים שלוש שורות שיהיו גנריים יחסית ושאני אוכל לפתח אחר כך עם השחקנים למשהו יותר מורכב. בתיאור של כל ארגון צריך להיות מהו, מה המטרה שלו, איפה השחקנים נכנסים בכל הסיפור ואולי טוויסט עתידי לשלב מתקדם במערכה. אני צריך ארגונים שלא יהיו מרושעים באופן כללי. בתודה גדולה מאוד מראש, בן. נ.ב. כן, חזרתי מחודש של מחנה בארצות הברית (היה כיף!) ועוד חודש שסתם לא הגבתי בו פה.

IceL

New member
גילדת ההרפתקנים של טיאר

הקרס שלי למשיכת כל קבוצה יחד. הסיפור הוא שלפני איזה מאה שנה לא היה ממש בטוח להסתובב בחוץ לבד והעולם היה די קודם כיעה לסביבה דמוית ימה"ב ראויה לשמה, עד שהצחילו חבר'ה לא סימטפתים לנסות ולהשתלט על טיאר. כמה גיבורים באו, הצליחו לעצור אותם ולהפוך את הסביבה למקום קצת שקט יותר- יש הרבה יותר היסטוריה מאחורי זה אבל זה בקצרה. אחר כך כמה פטרונים בטיאר החליטו שזה רעיון טוב להפוך את ההרפתקנות למשהו מסובסב, נכש לאומי, ולכן הם הקימו גילדה שמגייסת הרפתקנית- הם משלמים לה עמלה מכל מיני עבודות שהם עושים (שהגילדה גם עוזרת לספק) והם יכולים להשתמש בשירותי בית הגילדה כמו חדרים ואוכל חינם. כמובן שכשהגילדה קוראת להם לדגל הם מחויבים לבוא, כמו בהרפתקה שאני מריץ בפונדק בה ההרפתקנים מהגילדה היווה כוח אבטחה לאירוע משחקי הברית.

Super Monkey

New member
ארגונים גנריים:

"האילומינטי" - ארגון סודי שחברים בו אצילים רבי השפעה, סוחרים עשירים, כוהנים בכירים וקוסמים רבי עוצמה. הם שואפים לשלוט בעולם, אבל מאחורי הקלעים. הם לא רוצים להיות מלכים או ראשי ארגונים אלא להיות אלו שלוחשים באוזן לשליט כדי להשפיע על דברים ברמה הכלל עולמית. חבורה יכולה להיות מועמדים בעלי פוטנציאל להתקבל או כאלה שנשלחו על ידי איזה מלך לחדור לאירגון ולהביא מידע מבפנים. הארגון ישמש סיפור מסגרת וייתן סיבה לצאת להרפתקאות שונות ומשונות. אגב, לאירגון אין מטרות מרושעות. הוא שואף לסדר ואיזון בעולם תוך שמירה על הסטטוס קוו (למרות שלא יבחל בשום אמצעים לקידום מטרותיו). "רוכבי הגריפונים" - גירסא מוקצנת של כת צבאית בה חבר כל אחד שליבו טהור או לפחות מצהיר שהוא טהור (הרי אנשי דת מרושעים לא חסר). הכת היא פאשיסטית, חבריה מאמינים באל הטוב בקנאות (חלק ממניעים באמת טהורים וחלק סתם רוצחים פסיכוטיים "בשירות האל"). החבורה במקרה זה מתחילה בתור חניכים בארגון וסיפור המסגרת הוא ההבנה שהארגון לא באמת טהור כמו שהוא נראה ושהחיים הם לא שחור או לבן. "שומרי המפתח" - לפני אלפי שנים כוח מרושע ורב עוצמה במיוחד נכלא במימד הישימון. שומרי המפתח הם אלו שמחזיקים בסודות כיצד להחזיק אותו כלוא שם. חבריו הם אנשים פשוטים בעלי לב טוב - כוהנים, קוסמים, לוחמים ואף גנבים שנבחרו (בדרך כלל על ידי איזה זקן מסתורי סטייל אובי-וואן קנובי) להמשיך ולשמור על העולם כפי שאנחנו מכירים אותו. סיפור המסגרת הוא ארגון נגדי בשם "חסידי הדרקון האדום" ששואף להשיג את "המפתחות" (ערימות רמזים, מגילות וחפצים קסומים) ולחבר אותם יחד כדי לפתוח את השער ולשחרר את הרשע העתיק (כי הם חושבים שהוא יעניק להם עוצמה, כמובן). גם "חסידי הדרקון האדום" יכולים להיות כל אחד - ממפקד המשמר ועד ראש גלדת הסוחרים. במקרה הזה יש בסיס מאוד רחב להרפתקאות בעקבות חשיפת מסתורין ורמזים עתיקים שיכולים להוביל את החבורה לכל קצוות תבל ורשע מרכזי כמו למשל מתנקש מיומן במיוחד שמשחק חתול ועכבר עם החבורה כדי שיובילו אותו אל "המפתחות".

Dror Bar

New member
אהבתי

בעיקר את "האילומינטי" , נתן לי רעיון לדמות שלי וגם למשהו בעולם. אני מוריד את נכובע בפניך

The Evil Rabbit

New member
אם אהבת את הרעיון

קודם כל, תקרא את הכתבה של ערן אבירם (ננסק כאן בפורום) על האילומינאטי מתוך גיליון 34 של דימונס. אם אתה רוצה חומר עזר יותר מורחב על זה, סטיב ג'קסון הוציאו לזה Sourcebook מצוין (כמו הרבה מאוד מהספרים שלהם) בשם "Gurps: Iluminati". מוכרים אותו עכשיו יחסית בזול בפריק, אבל אני די בטוח שצריך לצאת בשנה הקרובה עדכון למהדורה הבאה של גורפס. (החלק המכאני לא אמור לעניין אותך אלא אם כן אתה משחק גורפס, תוספות החומר שיהיו שם כן)

Dror Bar

New member
מצטער שאני משתמש בשירשור

אבל לא הבנתי את הדבר הבא 6. סיבוך. אם אפשר לעשות משהו באופן עקיף - עדיף. שים לב לדוגמא עם הפנסים ברחובות והחשמל, למעלה. מצא את הקישורים המטורפים ביותר בין כל שני דברים, והתעלם מכך שההגיון סובר אחרת. ההגיון טועה. האילומינטי צודקים. איך אני מיישם את זה? מה זה אומר? ( נציין שכל המאמר מעורפל)

מאוד פשוט

קונספירציות מוזרות, וקשרים מוזרים בין משתנים. תסתכל למשל על הכותרות בYNET או בNRG - כרגע למשל בYNET הכותרת הראשית היא "נציגי המבקר תישאלו את אולמרט", שתי הכותרות הבולטות האחרות הן "אין ראיות שא' סחטה את הנשיא", "הדתיים נגד טיב טעם" ו- "האלופה: וידיאו אחרון ופרידה". ועכשיו, תחשוב שיש קשר סמוי בין כל האירועים הללו, וזה איכשהו קשור לבוש/בן-לאדן, ולכת הסקופסי הרוסית (נוצרים משוגעים עם נטייה לסרס את עצמם). רוצה קונספירציות יותר מפגרות? קרא כמה ממאמריו של ה"היסטוריון החדש" אילן פפה שהתפרסמו בז'ורנל ללימודים פלסטיניים (אם אתה רוצה, צריכים להיות לי איפהשהו קבצי PDF), או חוקר החייזרים הדביל בארי חמיש שמאז 1995 זנח את הרעיונות בדבר חייזרים חולי-מין שזוממים להזיק לעם ישראל והחל לכתוב ספרי קונספירציה בנוסח "יגאל עמיר הוא סוכן שב"כ אבל בעצם חף מפשע כי רבין רצח את עצמו בעזרת פרס" ואף טוען ש"רפול" לא טבע בתאונה אלא נרצח על ידי הממשל האמריקאי באמצעות מכונה ששולטת במזג האוויר כדי שלא יפריע למהלך ההתנתקות.

Serpent Axis

New member
כל מי ששקל להאמין בקונספירציות

צריך לצפות קצת בBullshit! עם פן וטלר, בפרק על Ground Zero וקונספירציות על 11\9.

Ihavenonick

New member
כבר המלצתי על הסידרה הזאת ממזמן

Dror Bar

New member
עוד בעיה

בתור שה"מ אין בעיה לעשות את הקונספיריציות ( זה קזשרים מוזרים נכון?) אבל בתור שחקן שחבר בקבוצה הזאת איך אני עושה?

Super Monkey

New member
אילומינטי = אירגון גנרי

אכן, "אילומינטי" הוא רעיון לארגון סודי ומעורפל שיש לגביו אינסוף וואריאציות אבל הקונספט הוא אחד: אנשים רבי עוצמה ששולטים בעניינים מאחורי הקלעים בגלל איזו מטרה סודית שאף אחד לא יודע עליה. לכן ה"אילומינטי" יכולים לעבור התאמה לכל עולם מערכה, לכל שיטת משחק ולכל תקופה. בגלל שהם אירגון שהוא גם גנרי וגם אפוף מסתורין שחקנים מאוד יכולים להתחבר לרעיון שלו וזה יכול להוות בסיס מצויין לסיפור מסגרת.

היה להם רעיון מוצלח אחד

אני מדבר על האילומינטי המקוריים והכושלים, שבכל זאת המציאו פטנט מצויין: שיטת הפירמידה להפעלת סוכנים. כל אחד יודע רק מי מפעיל אותו ומי שני האנשים שהוא עצמו מפעיל, וכך גם אם תופסים כמה סוכנים עדיין לא שורפים את כל הרשת.

הבונים החופשיים

לאחרונה התפרסמה סידרת כתבות משונה למדי על הבונים החופשיים בNRG - הכתבות עצמן טיפשיות ומשעממות, אבל הטוקבקים מבטיחים שעה ארוכה של צחוק מענג.

מירטל

New member
מורדים.

מורדים - לא יודעת למה,אבל האנשים האלה מורדים בממסד, במערכת השלטון, ושואפים להחליף אותה במשהו אחר : יכול להיות שהם רוצים לשלוט בשמם, יכול להיות שהם רוצים לשלוט בשם האל, יכול להיות שהם מורדים למען מרידה - אבל האנשים האלה פועלים בכדי להחליף את המשטר הקיים, הדמויות כמובן, יעזרו להם או ירדפו אחריהן. גילדות - אירגונים של בעלי מקצוע כלשהם שמטרתם היא לסייע לעסקים האלה - ללמד צעירים, לוודא איכות של מוצרים, להתאגד בכדי להיות בעלי יותר כוח : גילדת הגנבים היא חלק מכל משחק של גנבים,אבל גם גלדות אחרות קיימים : גלדות סוחרים, גילדת יורדי הים, הנפחים, הציידים - בעיקרון, תנו שם של מקצוע וסביר שתוכל לבנות סביבו גילדה. דתות - צריך להגיד עוד משהו?

נתת לי רעיון נחמד

לא כל כך קשור אבל, אף פעם לא חשבתי על זה. חבורה של הרפתקנים צעירים שמורדים בגלל שבא להם ומשעמם להם ולא מהסיבות המוכרות של אידיאולוגיה או הכרח. סתם מעלה רעיון....

מירטל

New member
מה?

גם אתה מושפע מגירסת שנות ה2000 ל " אנחנו דור מזוין"? זה יכול להיות רעיון מצוין, במיוחד אם אתה מוסיף לה כמה אנשים תומכים מכיוונים אחרים ( דת? כלכלה?).

Super Monkey

New member
אז שחק SHADOWRUN

כל הקטע של השיטה זה: FUCK THE SYSTEM (אלא אם כן אתה משחק איזה שכיר חרב בשירות תאגיד ענק)

Serpent Axis

New member
אתה יכול באותה מידה

להגיד את זה על הAnarchs בV:TM, או על כמה חבר'ה מהממלכות הצעירות בStormbringer. ובשלושת המקרים הללו - לא עשינו צדק עם אף אחד מהם. כי מרוצללים זה לא רק Fuck the system (ובואו נראה כמה אתם באמת יודעים על שלושת המילים הללו! - מי יודע מה המקור של המשפט הזה ולמה הכוונה?), כנ"ל לגבי האנארכים וכל השאר.

למעלה