עזרה אישית

האמיתית

New member
עזרה אישית

אני בת 27 ומרגישה שהכל חסום בפניי הן בחיי היום יום, הן מבחינה אישית והן מבחינה מקצועית. אני נלחמת בלי סוף לשפר את מצבי ולהגיע להשגים אבל כל מאמציי הם חסרי ערך משום שאני לא מגיע לשום מקום. התחושה שלי היא שישנו כח עליון שמכשיל כל מעשה שלי. אני עייפה ומותשת ממלחמות היום יום ומחוסר ההלחה שלי בחיים. התייעצתי עם "מומחים" שונים: בין שאר הפעולות שעשיתי היה להוסיף שם. ממה לדעתך נובעות החסימות הללו וכיצד אוכל להסיר אותן? תודה

Guy3331

New member
אמרו חז"ל

שבדרך שבן-אדם רוצה ללכת, מוליכים אותו. כל החיים שלנו בעולם הזה הם נסיון מאת ה'. כנראה ש-ה' שולח לך סימנים שאת עדיין לא הולכת בדרך המתאימה. נסי לדבר עם ה', למרות שזה נראה קשה מאוד בהתחלה. בהצלחה.

האמיתית

New member
תגובה

אם לדעתו של ה' אני לא בדרך הנכונה אז למה הוא לא מראה לי פשוט מהי הדרך הנכונה במקום להכשיל אותי כיום? שוב תודה

קשה לענות על השאלה שלך, בגלל

שהפרטים כמובן אינם אמורים להתפרסם ברבים. לכל אדם יש זמנים קשים, ולעתים ממש לא יודעים מה לעשות, ולמה ה' מנהיג אותנו כך. זה עצמו חלק מהנסיונות בחיים, לקבל את ה' וגזרותיו גם במצבים קשים. אבותינו במדבר סיני התרעמו על ה', בכל עת שהיה להם מחסור במים וכו'. אבל זה היה בדיוק הנסיון- להאמין בה' ולקבל את גזרותיו באהבה עד כמה שניתן. כמו כן, זכרי שכעת יש שעת גזרה על עם כל עם ישראל: רבים מתדרדרים לעוני, יש אלימות קשה, מצב בטחוני רעוע, חיידקים טורפים וכו'. תשתדלי לקבל את המצב באהבה ולהתחזק במצוות. כולנו מברכים אותך בברכת הצלחה ותשועה מאת ה'.

האמיתית

New member
תגובה

אני מודעת למה שאתה אומר ומאמינה בכך, הבעיה היא שאצלי הדברים שונים משום שלא מדובר במשהו זמני/תקופות קשות שאני עוברת, אלא דבר שמאפיין את כל החיים שלי, אני א יכולה להצביע על תקופות יפות בחיי כי לא היו כאלה -למרות שאני תמיד מנסה לקדם את עצמי בחיים, לממש את השאיפות שלי ולהיות מאושרת

רב בריח

New member
אף אחד לא מכשיל אותך

בחיים יש מקרים שאנו מצליחים ומקרים בהם אנו לא מצליחים, כל הצלחה וכל כישלון צריך לנתח כדי להבין מה גרם להצלחה כדי לחזור על זרך ההצלחה ומה גרם לכשלון כדי להמנע מלחזור על הכשלון, חשוב מאוד ללמוד את עצמינו וכיצד להוביל את עצמינו להצלחה, להאשים כוח עליון בכשלונותינו זו בריחה מהמציאות, אלוהים לא גורם לך להכשל אלא רק את, ברגע שאת מאשימה אותו את נמנעת מלקחת אחריות ומובילה את עצמך לכשלון הבא, נתחי את הסיבות לכשלונותיך ואז תמצאי דרכים להצליח. בהצלחה.

שiר שנגח

New member
שמעתי פעם

תיאוריה מעניינת על אדם שנפטר מן העולם ועולה למעלה. מראים לו את סרט חייו כמו דרך ארוכה ובמהלך כל הדרך הוא רואה שתי זוגות של פסיעות, אלו פסיעותיו ופסיעות הקב"ה (כביכול), המלווה אותו לאורך כל הדרך. אך יש כמה מקומות באמצע הדרך בהם הוא רואה רק זוג אחד של פסיעות, וכשהוא מתעמק הוא רואה שדוקא המקומות האלו הם התקופות הקשות שעבר בחייו, והוא שואל את הקב"ה למה דוקא אז עזבת אותי? והקב"ה עונה לו: טעות היא בידך. הפסיעות שאתה רואה הם שלי, והפסיעות שלך נעלמו כי אז, באותם תקופות קשות נשאתיך על כתפי...

למעלה