עזרה אישית

Oz1357

New member
עזרה אישית

משהו יכול לענות ולתת לי הסברים על קטע הקריאה השני בפרק השני שנמצא במבחן אמיר מס' 4 של המרכז הארצי??!

קישור למבחני אמיר של המרכז https://www.nite.org.il/index.php/he/tests/amir/amir-preparation.html

הטקטס היה לי ממש קשה טעיתי ב-4/5 אם אפשר פתרון מודרך

תודה רבה מראש

israelmiv

New member
עזרה

אני אוכל לעזור לך יותר אם תגיד לי מה בדיוק השאלות שלך. אגב להבא אני רוצה להמליץ לך על הפורום "תפוז אנגלית" לשאלות כאלה. (אני מסתובב שם)

הקטע עוסק במכרסם שנקרא למינג החי באזור האוקינוס הארקטי. בערך כל ארבע שנים חלה עלייה חדה בשיעור הילודה של הלמינגים ובהתאם בכמות האוכלוסיה. הפסקה הראשונה מציגה דיעה מוטעית בקשר ללמינגים: כשהם מגיעים למצב של פיצוץ אוכלוסיה הם קופצים מצוקים כדי לצמצם את האוכלוסיה. (מכיר את המשחק)
הפסקה השניה מציגה את העובדות. צפיפות האוכלוסין מכריחה את הלמינגים לנדוד למקומות פחות מיושבים. בעקבות המבנה הגיאוגרפי של האיזור הארקטי הם מגיעים לדרכים צרות. הם נכנסים לפאניקה וחלקם נופלים מהצוק.
הפסקה השלישית מציגה סרט של דיסני שעזר להפיץ את הדיעה המוטעית מפסקה א'. מפיקי הסרט הובילו למינגים לקפוץ מצוק כדי שיראה כאילו הם מתאבדים. הפסקה מסיימת "נראה שהקרבתם של כמה מכרמים שווה בשבל קטע סרט טוב מוצלח".

מן הסתם יש אי דיוקים פה ושם בהסבר שלי אבל הרעיון הכללי נכון.

Oz1357

New member
תודה רבה , עזרת לי מאוד -

עשית לי מעין סקירה
וסידרת לי פחות או יותר את המבנה בראש

תודה!

למעלה