עזרה אחים שלנו...

ultra777

New member
עזרה אחים שלנו...

שלום לכולם. אנחנו קבוצה של 4-6 אנשים שזה עתה סיימו תיכון. אנחנו נורא רוצים לעשות טיול בחו"ל...אבל אין לנו כל כך כסף וזמן לטיול ברמה :) אז החלטנו לטייל בשבילי ארצנו הקטנטונת והיפה לא פחות. אנחנו רוצים לעשות מעין טיול טראקינג שכזה, עם אוהלים, שק"שים ושאר ציוד מחנאות שכזה. הבעיה היא שאנחנו מאוד לא מנוסים בקטעים כאלה, והיינו רוצים את עזרתכם בבניית מסלול, עם הכי הרבה סוגי נוף אפשריים, אבל עם עדיפות לנוף ירוק הזמן שעומד לרשותנו הוא בסביבות השבועיים. ונורא היינו רוצים שהטיול יכלול איזה אטרקציה...סנפלינג,באנג'י וכולי קצת ים. ואולי מסלול אופניים... בתודה רבה לכל העוזרים!

שלום אחים צעירים : )

טיול בארץ זה רעיון מעולה, הבעיה היחידה שעכשיו זו עונה ממש לא משהו בגלל החום. הפתרון הטוב ביותר לדעתי הוא מסלולים עם מים וזה אומר - צפון. נכון שגם שם חם מאוד, אבל לפחות יש איפה להתרענן וגם יש אטרקציות, אפשר לשלב רפטינג או משהו בסגנון. ממליצה לכם מאוד להעזר בפורום טיולים בארץ. בלי כל קשר לאן תטיילו, הכי חשוב זה להצטייד במפת סימון שבילים שניתן לקנות בכל חנות ספרים ולשמור על כללי בטיחות. אולי זה יצחיק אתכם, אבל כדי לעבור את התקופה הזו בשלום ובכיף חשוב לשמור על מספר כללים. (הליכה רק במסלולים מסומנים, שתיה מרובה וכו.. ) בפורום טיולים בארץ יש מאמרים ועיצות לתכנון טיול. בנושא ציוד, יתכן מאוד ואפשר לותר על האוהלים בתקופה זו של השנה, זה משקל מיותר לסחוב על הגב. זהו ממני בינתיים. בהצלחה.

HelloweeN

New member
מצב היתושים בצפון הוא בלתי נסבל,

נכון לגבי לפני שבועיים. חנינו ב-3 מקומות שונים (ירדן, חצבאני ובסוף כינרת) ובכולם היו יתושים עצבניים בשפע. בלילה הראשון נעקצתי כיאות, אך בלילה השני כבר הייתי יותר חכם ושמרתי על האוהל סגור כ-ל הזמן. ככה בלילה כמעט ולא היו יתושים. כמו כן, ניכנס לי לאוהל עכביש בקוטר של כימעט 6 ס"מ בלי הגזמה בלילה. היו יו קשיי הרדמות קלים, אך לאחר שגירשתי אותו (במחשבה שקטלתי אותו) נירדמתי. בבוקר גיליתי אותו שוב, וכבר לא היה לו מנוס. ככה שלטייל בלי אוהל.... לא יודע, לא נישמעת העצה הכי חכמה. יש בעונה זו הרבה זוחלים למיניהם אשר עלולים לשחור לטרף דווקא בלילה.

ultra777

New member
אבל אבל

זה כל הרעיון, אוהלים חום, אם היינו מחפשים נוחות היינו יורדים לאילת :) רובנו אגב ג'ובניקים לעתיד, כך שזה אחד הדרכים היחידות שלנו לעשות משהו מאתגר ומענין, אנחנו מתכוונים לשמור על כללי הבטיחות וכל זה, ללא ספק. אבל אנחנו בכל זאת רוצים קצת אוהלים...ולא צימרים. אם היינו מחפשים נוחות היינו יורדים לאילת :) שרמת ההורמונים שם הרבה יותר גדולה מאשר בטיול עם חברים בארץ :)

עוNר

New member
המלצה ל-2 מסלולים מעולים...

ודי מאתגרים: הזכי, שהוא הקטע הסופי של נחל משושים עד שהוא נשפך לכינרת. אתם חייבים את המפה של הסימון שבילים, כי רוב הסימונים נמחקו בגלל הגשם. מדובר במסלול יפהפה שרובו בתוך נחל (למרות שלאחרונה סגרו קטע ממנו כדי לשמור על איכות הסביבה והולכים גם קצת מצד לנחל), כולל הרבה בריכות (שחיה חובה). אני ממליץ בחום (מסלול של 4 שעות בממוצע) מיקום: ליד צפון מזרח הכינרת. המסלול השני והיותר מוכר - נחל יהודיה - מסלול של 4.5 שעות בממוצע, שחלק קטן ממנו נעשה בתוך המים (בעיקר טבילות מרעננות וכמה מפלים יפהיפיים) הוא מסלול הכולל הליכה לתוך ואדי, הליכה לאורך ערוץ הנחל (כולל ירידה מסולם של עשרה מטרים ומעוד צוק קטן אבל די מאתגר) בקיצור, מומלץ בחום (להצטייד בהרבה מים, ולא צריך מפה).

ultra777

New member
מממ

תודה על ההמלצות. אבל ההמלצות האלה הן נקודתיות בלבד. אנחנו רוצים מידע לגבי אנשים\גופים שיוכלו לעזור לנו (אולי בתשלום) למצוא מסלול באמת ל-12 ימים, ע"מ שהכל יהיה מתוכנן ובלי מכוניות וכו'.

jeshu

New member
אז ככה אתם יכולים לעשות טיול מים לים - כלומר מים תיכון לים כינרת.אתם לא מנוסים בזה - נכון - אבל זה עניין נלמד וככה תלמדו.הסוד הוא בפשטות. קודם כל תפתחו מפת סימון שבילים ותסתכלו על האזורים (הצפוניים - לא נלח אתכם למדבריות ארצנו המרהיבים והחמים בעונה הזו).אפשר ללכת מחוף אכזיב (הגעה ברכבת או אוטובוס לנהריה ומשם אוטובוס לאכזיב- תבררו זמנים) נחל בצת (אם אני זוכר נכון) עד הר מירון.בדרך אתם יכולים לעשות גיחה קטנה למעלה למבצר מונפורט (שאחד מיכם יברר מה היה שם וככה גם תהיה מעט הדרכה על המבצר החביב).מהר מירון אתם יכולים ללכת דרך נחל מירון עד החיבור לנחל עמוד ולהמשיך דרך נחל עמוד עד הכנרת או לפחות מאוד קרוב אליה.זה לא יקח 12 יום,אבל חברה 12 יום זה דיי הרבה.אני מאמין שזה יספיק לכם ואם לא,תפתחו את מפת סימון השבילים של הגליל ותחליטו לאן להמשיך.בתכנון המסלול הכי חשוב לדעת איפה נקודות אספקת המים שלכם - כלומר מאיזה מעיינות ניתן לשתות והישובים שיש בדרך.זה הכי חשוב. עכשיו כדי שלא תסתבכו נחזור לעיקרון הפשטות - נתחיל במינוח "טרק" זו מילה אנגלית שמשמעותה "מסע" ואצלנו היא מציינת סוג של טיול אתגרי רגלי שנעשה לאורך זמן ארוך בחו"ל - אז אנחנו נקרא לזה "טיול רגלי עם ציוד על הגב" - זה כבר פחות מלחיץ.בנוגע לאוהלים - בלי אוהלים.זה מסבך את החיים - צריך להקים אותם לפרק ולקפל אותם.והקיץ הישראלי לא גשום במיוחד מה שעושה אותם דיי מיותרים.בגלל החום גם יש סיכוי שאתם תפתחו את האוהלים שלכם כמה שרק אפשר ואז בכלל תרגישו שהם מיותרים.מה שללי התכוונה הוא שתשנו בשקי שינה על מזרנהי שטח (לא חובה) תחת כיפת השמים.לפעמים בלילה הראשון לטיול קצת קשה להרדם אבל לא לדאוג אחר כך ישנים מצויין וחוץ מזה לישון טוב אפשר בבית. אוכל - נשמור על זה פשוט שוב - תשמרו על תפריט צמחוני לכמה ימים האלה.בבוקר משהו פשוט - לחם (לא פרוס כי זה נמעך בתיק - תביאו סכין מתאימה ותקנו כיכרות שלמים) עם ריבה/שוקולד או איזה רעיון אחר.ותכינו תה אם בא לכם (אבל בחום הזה זה ממש לא נחוץ.צהריים - ירקות ופירות טריים (לא הרבה כי זה כבד ולא מה שעשוי להמעך),שוב לחם כמובן עם ממרחים - גבינות שמנות עם אחוזי שומן גבוהים לא מתקלקלות בשטח(אבל הופכות לקצת נוזליות לא להבהל מזה),אבוקדו - יוצאים איתו קשה לטיול והוא מתרכך תוך כדי.בלי שימורים - הם סתם כבדים ולרוב לא מזינים. ובצהריים גם מה שנשאר מערב לפני אם נשאר. ערב - משהו חם.אורז,פסטה וכו'.מביאים מה שצריך להכין (תתיעצו עם אמא,זה מה שאני עושה) ותבשלו כך שתהיה מנה מכובדת לכל אחד. טיפ קטן - בכפר הדרוזי חורפייש שהמסלול שהצעתי עובר דרכו יש מכולות ומסעדות ומותר לאכול פעם אחת במסעדה אפילו שאתם רוצים להרגיש קצת קרביים (פשוט אל תספרו על זה לאף אחד) וזהו - אל תשכחו להנות מהנוף,מהטבע ומאנשים אחרים שתפגשו בדרך.בנוגע לכל מיני פעילויות מאתגרות אני לא מבין - אבל כמו שאמרתי,תשמרו על זה פשוט ואל תסתבכו.פעם הבאה תנסו לשלב גם איזה פעילות יוצאת דופן. לא לשכוח עוד דבר מאוד חשוב - אתם אחראים על עצמכם.תבדו שאתם לא מתייבשים.תקחו פלאפון לחירום.אם מתעוררת בעיה (למשל,אחד מכם נקע את הרגל) הטיול עצמו הופך משני - קודם פיתרון לבעייה.אף אחד לא יכול להיות אחראי עליכם כשאתם מטיילים. בהצלחה ותהנו מהטיול.

אפשר ורצוי בלי אוהל...

באוהל מתבשלים וזה באמת סתם לסחוב על הגב. אנחנו תמיד ישנים בחוץ בשקי שינה (בדר"כ מעל השק שינה, עם סדין דק). מתמרחים באל תוש נגד יתושים וחרקים, וזהו. רק לשים לב לא ללכת לישון על מחילה של מישהו

jeshu

New member
ולהכניס את הנעליים לתיק ולבגור אותו טוב שלא ישמש כמחילה.

HelloweeN

New member
אבל, אבל!! ראי!

נניח ותישני בשטח, הכלום יש לך החשש שאיזה נחש או יצור זוחל ,יבקר, אותך בלילה? הקיץ הוא ה-עונה של הנחשים, ובשטח הפתוח בלי עין הרע לא חסר. אני באופן אישי לא הייתי מסתכן באיזו הכשה עצבנית, ואולי אף ערסית לעומת סחיבה של אוהל לכמה אנשים. זה אולי חם, אולי קצת כבד (אבל ניחא, זה לא שכל אחד סוחב אוהל לעצמו), אבל בהחלט עדיף לגמור את הטיול בסבבה, ולא בבית חולים מחובר לאינפוזיה עם נוגדן רעלים.

jeshu

New member
אבל אבל אבל אוהל חשוך מוצל ונחמד שהוא גם מעט חמים יותר בלילה (במקום כמו הר מירון למעלה לייד המיקום של בית ספר שדה הר מירון לשעבר,מקום חנייה מומלץ) הוא אולי גם מוקד משיכה לנחשים. גם מקווי מים מכל סוג שהוא הם מוקד משיכה לנחשים - אולי נמנע גם מהם. ונחשים לא יושבים על השביל ומחכים ואורבים לאנשים.להיפך,הם משתדלים להסתלק מדרכך ולהמנע ממך כמה שהם יכולים.בצפון הארץ יש רק נחש ארסי אחד - הצפע הארץ ישראלי (מלבד בחרמון שבו יש צפע אחר). נחשים שומעים דרך ויברציות באדמה וכשאתה חונה באיזה מקום ועושה שמה רעש הם מסתלקים.אני עוד לא ממש נתקלתי בבעיה כזו. פעם אחת כמעט התיישבתי על אפעה בעין בוקק אבל היה לי מזל שהייתי בין היתר בקרבתה של מדריכה חכמה שהושיטה את ידיה וביקשה שאני אחזיק אותן, משכה אותי כלפי מעלה והראתה לי על מה כמעט התיישבתי. פעם אחרונה שנתקלתי בצפע הייתה בעמק יזרעאל לא רחוק מצומת נהלל והצפע הזה היה ענק.מעל מטר ובעובי של פרק כף הייד שלי לפחות.ברגע שהוא ראה אותי הוא קפץ ישר לתוך צינור שהיה שם. אין מה לפחד יותר מידי - רק לשמור מעט ולפתוח עיניים.פעם אחת בצבא היה אצלנו בחטיבה חייל שהוכש ע"י צפע במהלך ניווטים - הוא הניח את היד שלו על הצפע בלילה בזמן מנוחה או משהו כזה.

HelloweeN

New member
אתה מסתובב סביב הבעיה ידידי.

שורה תחתונה, אני לא יודע מה איתך, אבל בשבילי לפחות יותר בטוח לישון באוהל סגור, בלי פתח לזוחלים ועם חלונות פתוחים, מאשר לישון בשק"ש באמצע השדה חשוף לכל חיה וזוחל.

sela v

New member
מה עם ערסל?

אפשר לקחת כזה, ואז אין סכנה מזוחלים. יש עוד כל מיני פתרונות יצירתים, ודרך אגב בשיעורי של"ח היינו מקימים אוהל משני סדינים ויתדות, והאוהל לא היה אטום.

או שלא היית באיזור עם עקרבים...

או שהיה לך המזל שלא התעוררת עם אחד שהולך עליך...

הכל תלוי איפה...

אבל אוהל או ערסל מונעים סכנות כאלו. העיקר לא חסוף על הקרקע באיזור מועד לפורענות... (צפון... צמחיה גבוהה וכו')

מאז שהייתי בת 9 אני ישנה בשטח

בשק"ש, ואפילו מחוץ לשק"ש, וזה לא שאני גיבורה גדולה על נחשים ועקרבים. הם פשוט לא מגיעים למקומות שהם יודעים שיש אנשים. אבל שכל אחד יעשה לפי העדפתו...

למעלה