עזרה! (אולי אצלכם?)

aQua21

New member
עזרה! (אולי אצלכם?)

היי לחברי הפורום. אני מתעסקת לאחרונה בסוגיה מוסרית ואשמח לעצתכם.. (בוגדים קטנים שכמותכם, נאמר בציניות ובלי כוונה לפגוע). יש חברה מגיל ילדות שכבר 3 שנים נמצאת עם בן זוגה. כבר חצי שנה שנמאס לה ממנו והוא משעמם אותה במיטה. זו חברה טובה, אך גם התחברתי קצת אל הבן זוג שהוא אדם מקסים. היא מאוד אוהבת אותו, אך התחילה לבגוד בו עם חברו הטוב ביותר!!!! מאחורי גבו ומול פרצופו, הם ניפגשים מאחורי גבו ובמקביל נפגשים ביחד, וכל החברים יודעים שיש שם משהו, ואפילו בן הזוג יודע אך בתמימותו , וזו כנראה הסיבה היחידה כי הוא מאמין שיש סיכוי לקשר הזה כרגע, כשחברתי הבהירה לי לפחות שכרגע אינה מעוניינת בו אלא בחברו כי הוא מסעיר אותה, אך כן מעוניינת שיהיה איתה בעתיד כי הוא בן זוג טוב ויהיה אבא טוב וכו'.. אני מתלבטת אם לתת לבן זוג שלה "כאפה וירטואלית" כלומר להבהיר לו את המצב, או שפשוט לא להתערב. (אני מאוד רוצה להתערב ז ה נראה לי הצעד המוסרי מבחינתי, אך אני לא יודעת מה יהיו ההשלכןת) אשמח אם מישהו שהיה במצב דומה יוכל לייעץ לי. או לספר מה קרה לו.

שזמ

New member
אמרת שבן הזוג אדם מקסים?

אז קודם ספרי לו ואז תנחמי אותו... ועכשיו ברצינות הדבר הכי טוב שאת יכולה לעשות לחברה שלך/ לחבר שלה/ לעצמך זה לשתוק. כמו דג.

אין בעצם עצה נכונה שאוכל לתת

אני אפנה אותך רק למקום אחד למצוא תשובה... לעצמך יש לך כבר מושג מה נכון לך לעשות.. לפי האמת הפנימית שלך..כתבת כבר שאת חושבת שעלייך לספר לו אך את פוחדת מהתוצאות.. כמה שאלות? 1. מה המחיר שאת משלמת עכשיו כשאת יודעת ולא מספרת? 2. מה המחיר שאולי תשלמי אם כן תספרי? 3. אם בן הזוג שלך היה בוגד בך וידידה הייתה יודעת .. מה היית מצפה ממנה לעשות? אור ואהבה

מסכימה עם שתי השאלות הראשונות שלך../images/Emo140.gif

אם כי הייתי מנסחת אחרת. השאלה השלישית אינה רלוונטית. יתכן והיא הייתה רוצה שיספרו לה ואילו הוא לא. לכל אחד יש השקפת עולם שונה.

השאלה השלישית נועדה לתת לה לראות את האמת שלה

מכיוון שהיא לא תוכל לדעת לגבי מה נכון עבור אחרים.... נשאר לעשות רק מה שנכון עבורה אור ואהבה

aQua21

New member
:)

1. אחרי שקצת דשתי עם עצמי, אין לעניין מחיר אישי לי. חוץ מחשבון נפש עם עצמי ולהבין את עולם הזוגיות קצת יותר ואת עצמי. 2. זה נכלל בתשובה 1. 3.השאלה צריכה להיות הפוכה, כלומר: אם אני הייתי בוגדת וחברה הייתה יודעת, מה הייתי מצפה ממנה לעשות? הייתי מצפה ממנה לשתוק ולתת לי את עצתה, הייתי רוצה וצריכה לחוות את הכל לבד כדי ללמוד את הניסיון הזה.

אין מחיר אישי?

החברה שלך תדבר איתך אחרי זה? בן הזוג שלה ידבר איתך? אם יש משהו שאת יכולה לעשות זה להסתכל וללמוד כדי שאם אי פעם מישהו יעשה לך תרגיל כזה לא תהיי נאיבית ולא תתעלמי ממה שברור. אם הבחור היה רוצה לראות שבוגדים בו הוא היה רואה את זה, אם הוא שם זה החיים שלו. לא מכניסים את הראש למיטה חולה. אם ממש רע לך מכל הסיטואציה פשוט תתנתקי מהם וזהו.

מראה

אני שאלתי אותך מה היית רוצה שיקרה אם היית במקומו.. את ענית על מה היית רוצה אם את היית במקומה של חברתך האם כשאת חושבת על המקרה הזה את מנסה לחשוב מה יותר טוב עבור חברתך או עבור עצמך? בקשר למחיר.. האם הדילמה שבה את נמצאת עכשיו והפחד שלך מלומר משהו בטעות הוא לא מחיר שאת משלמת? אור ואהבה

aQua21

New member
אני לא נמצאת בדילמה יותר

כי אמרתי לה את דעתי ואני לא מעורבת בזה.

שלום לך aQua21

בדקי עם עצמך מה הסיבה שאת מעורבבת בסערה שאיננה שייכת לך. מהם הרווחים שלך בערבוב בחיים של אחרים? הסיטואציה ששיתפת בה נוגעת בך הרבה מעבר לבגידה שלהם צהריים טובים לך ולכולם

aQua21

New member
את צודקת.

אבל לדעתך אדם לא יכול להיקלע למצב כזה בלי שיש לו מעורבות ?

aQua21

New member
הבנתי..

התגובה הראשונית הנסערת שלי אכן היתה ממעורבות ריגשית. אך הבנתי שאני כבר לא במקום הזה בגלל שלא התערבו לי והייתי חייבת להתמודד לבד.

rafagav

New member
"אל תלך רכיל"...

זו מצווה מאי-שם במקורותינו... מה יצא לך מזה שתספרי? וותרי והישארי בצל!!

Johnny Doe

New member
"אלוהים שמור עלי מידידי,

מאויבי אשמר בעצמי". מה זאת אומרת "בוגדת בו עם חברו הטוב ביותר"?! איזה מין חבר הוא זה? תראי אקואה, אם בת זוגתו בוגדת בו עם החבר הכי טוב שלו, והוא מודע לזה, אבל עדיין חושב ומנסה להיתלות בסיכוי כלשהו שבעתיד הם יהיו ביחד... אז מגיעה לו לא סתם "כאפה וירטואלית", אלא נגחה רצינית! מילא אם הוא לא היה מודע לכך, אז עוד הייתי אומר שזה מאד לא מוסרי מצידם ושאל תתערבי כי במקרה כזה כל הפרשה יכולה להתפוצץ ואת תספגי הרבה מהפיצוץ, אבל איך בדיוק הם יוכלו להיות ביחד בעתיד אם אין אמון בינהם? אם הוא יודע שהיא ככה בגדה בו ושהיא יכולה לעשות את זה שוב, הוא באמת מצפה בהמשך לחיות איתה בעושר ואושר? זה פשוט לא יקרה. אני מבין את מה שאמרו כאן קודם כשיעצו לך לא להתערב, ואני גם חושב שהצ'פחה לבחור הזה לא צריכה לבוא ממך. אחרי הכל היחסים שלך הם בעיקר עם החברה שלך, ואת צריכה לחשוב על היחסים שלכם יותר, עד כמה שהסוגיה הזאת מקוממת אותך. מה שהייתי כן רוצה להציע לך הוא לנסות להתערב בכך שתדברי איתה ולא עם הבחור: תסבירה לה בתור חברה מודאגת שבעצם הבגידה היא הורסת את הסיכוי להקים עם בן זוגה משפחה בעתיד, ושהאירועים המסעירים שלה עכשיו יעלו לה ביוקר אחר כך. במקום לשנות את הבן זוג תנסי לשנות את בת הזוג, וזאת נשמעת לי התערבות שתהיה הרבה יותר לגיטימית. לא כך?
בכל מה שתבחרי לעשות.

rafagav

New member
ואם הוא מחליט לשמור איתה על קשר בכ"ז

מי אתה, שתחליט אם זה בסדר / לא בסדר? מה זה בכלל "בסדר"????

dmedina

New member
זה לא עניינך. את טוענת שהיא חברת ילדות

ובכל זאת את חוככת בדעתך אם להרוס לה את החיים או לא? לפי דברייך, נראה לי שאת מעוניינת בבעלה יותר מאשר בטובתו. חברה אמיתית לא היתה מספרת לבעלה, גם אם היא מאוד מתנגדת למעשיה.

habubnik

New member
החבר שלה טיפש? מזוכיסט? אולי שניהם ביחד?

אני משערת שהוא איש בוגר, בעל בינה ממוצעת שאחראי לחייו ולבחירות שלו. הוא יודע מה המצב, הוא בוחר להמשיך כך. למה זו אחריותך לחנך אותו או "לתת לו כאפה וירטואלית"? לי זה נשמע פטרוני מאוד במסווה של יענו מוסריות. מערכת היחסים שלהם היא לגמרי לא עניינך ואת ממש לא צריכה להתערב. זה משהו שהם צריכים לפתור או לא לפתור בעצמם. אם חברה שלי הייתה הולכת מאחורי גבי (או מול פרצופי, לא משנה) ומתערבת לי במערכת היחסים שלי הייתי מתפוצצת מעצבים על עצם זה שהיא חושבת שיש לה זכות להכנס לי לחיים בלי רשות.

למעלה