עזרהה

freeman123

New member
עזרהה

אני בן 24 ואני נמצא בבעיה . אני לא יודע מה אני רוצה ללמוד ומה אני צריך ומה הלאה בכלל ... מה עוד אפשר לעשות כבר אין לי סבלנות ואני רוצה להתחיל ללמוד משהו אבל אני לא יודע מה :( אין לי ציונים טובים ואני גם מזה די מיואש .. ניסיתי לשפר אבל לא הצלחתי (מתמטיקה) וגם אין לי שום תמיכה כלכלית ככה שאני די מוגבל בעניין הזה. אז מה נשאר כבר לעשות? סתם להתחיל ללמוד משהו וזהו ? לעשות מכינה?

החלטה על החירה מקצועית

הח איש חופשי איזה שם יפה החלטה על בחירה מקצועית מורכבת מידע על עצמך (כישורים, יכולות, נטיות, הצלחות, כשרים שכליים, שיקולים ערכיים בבחירת מקצוע) וידע על עולםהמקצועות ההנחה שהיא שאם תכיר היטב מה אתה צריך מהמקצוע ואיפה עולם המקצועות יכול להציע לך את זה וגם מה הסיכוי שלך להצליח מבחינת יכולות בתחום זה- שביעות הרצון שלך מהבחירה תתגבר אתה יכול לספר לנו קצת על עצמך - ונעזור לך להכיר את הצדדים החשובים לבחירה המקצועית הכי טוב להתחיל מבית ספר, מתחביבים, מקצועות שאהבת, דברים שאתה נהנה מהם, דברים שבהם אתה מצליח, ואולי גם מקצועות שנראים לך מעניינים ואתה לא יודע בדיוק למה היעו. פה לא מחליף יעוץ מקצועי ומסודר אבל הוא יכול להתחיל לתת לך כיוונים בהצלחה אפרת

freeman123

New member
OK

אז נתחיל בזה שאני אוהב לשאול שאלות ולחקור כל דבר שאני עושה . אני אוהב ספורט . למדתי בבית ספר עיוני . משום מה לא הצלחתי כלכך בלימודים בתיכון אולי מתוך עצלנות אולי מסיבות אחרות . דווקא במקצועות כמו תנך והיסטוריה הצלחתי יותר מאשר במתמטיקה . אבל אני לא אוהב להביט אל העבר . מה שחשוב לי זה עכשיו והעתיד , לשם כך אני רוצה ללמוד ולרכוש השכלה שתעזור לי בחיים . (לא רוצה ללמוד סתם לשם הלימודים ואז לחתום בלשכה) אני אדם טכני ואוהב טכנולוגיה . אני אוהב את הפשטות ולא את המורכבות כי לדעתי הדברים הכי טובים הם הפשוטים . אבל גם היופי והעיצוב חשובים לי מאוד , ככה שאני אוהב שילוב של אומנות וטכנולוגיה . אני לא אוהב מכירות, לדעתי אי אפשר להיות איש מכירות טוב בלי לדעת לשקר ולתחמן את הלקוח . אני ממש לא כזה וכמעט תמיד מעוניין להציג את הדברים כמו שהם . יש לי הרבה דעות לגבי נושאים שונים ואם צריך להביע אותן אני לא אפחד ואומר מה שאני רוצה גם אם זה יעלה לי ביוקר . מצד שני אני משתדל להיות מהופק כדי לא לפגוע באנשים. אז אני גם אוהב מדע וטכנולוגיה ולחקור וגם אוהב להתעסק בצד הפילוסופי והעיוני של כל דבר . משהו מפה ומפה שלכן אני לא יודע מה אני צריך יותר .. נו טוב מזל מאזניים טיפוסי :)

התחלה נהדרת

נשמע שנושא החקירה , ההתבוננות והניסיון להבין תופעות ותהליכים מעניין אותך מבחינה פילוסופית אתה יכול דוגמא איפה זה קורה לך בחיים? אילו ארועים הביאו את היכולת הזו לידי ביטוי? האופן מעניין אתה מספר על המשיכה שלך לטכנולוגיה- לצד הצלחה במקצועות הומניים יותר מאשר במקצועות ריאליים- האם המשיכה שלך היא ליישומים טכנולוגיים או להבנה של תהליכים פיזיקליים ומתמטיים שעומדים מאחריהם? עד כמה היית רוצה שטכנולוגיה תהיה מעורבת במקצוע בו תבחר? ספר קצת על תקופת הצבא- מה עשית? במה הצלחת? ובכלל, כשאתה מתבונן בחייך- איפה היו מקומות שבהם הרגשת שאתה מביא את עצמך לידי ביטוי באופן מובהק? בנוסף, האם יש לך חלומות? גם כאלו שאינם ברורים לגמרי או מוסברים לגמרי? האם יש מקצועות או תפקידים שנראים לך קוסמים? אם כן - מה הם? ושאלה אחרונה- אם היית צריך לציין 10 דברים שתרצה בעיסוק העתידי שלך ושחשובים לך- מה יהיו 10 הדברים האלו? להשתמע אפרת

freeman123

New member
לא יודע

זה פשוט מעניין אותי . אני אוהב לבדוק כל דבר ולהבין למה זה ככה ולמה זה לא אחרת . תמיד מחפש עוד אפשרויות גם אם לא צריך .. לגבי ההבנה של התהליכים אז אני לא ממש מצליח להבין כל דבר ובהחלט היה הרבה יותר נחמד אילו הייתי מבין את התהליכים . אין לי שום בעיה להתעסק פיזית עם טכנולוגיה כלומר אין לי בעיה ללכלך את הידיים . שירתתי בשריון . על איזה חלומות את מדברת? לכל אדם יש את הדרך שלו וכולם רוצים להצליח כמה שיותר בדרך הזו . אני רוצה גם להצליח מקצועית ואישית ובזה מסתכם החלום . כמו שאמרתי המקצוע שהייתי רוצה להתעסק בו משלב שני תחומים .. גם טכני מתמטי וגם יצירתי ואומני. הבעיה זה שרוב המקצועות לא משלבים את שני הנושאים . זה תמיד או זה או זה ולכן הבחירה קשה ..

החלוקה הזאת: טכני מתמטי לעומת יצירתי שגויה

קח לדוגמא מדעי המחשב: אין ספק שמדובר במקצוע מתמטי וטכני למדי. אבל הוא גם מקצוע שדורש המון יצירתיות ומעוף. זאת פשוט יצירתיות קצת שונה. זאת יצירתיות שבאה לידי ביטוי בכלים מתמטיים ולא בכלים הומניים ואומנותיים.

freeman123

New member
זהו בדיוק

אני לא מדבר על יצירתיות מתמטית אלא יצירתיות מסוג אחר .

איזה סוג של יצירתיות

האם אתה יכול לתאר אותה? האם פגשת אותה בעבר בחייך? איך זה נראה כשיש את היצירתיות הזו?

freeman123

New member
מה שאני באמת רוצה

זה כסף ושהמקצוע יהיה מעניין. אז איך מגיעים להחלטה זה כנראה רק אני אדע .. טוב תודה רבה .

הממ... יצירתי? מה דעתך על זה....

שלום פרימן123 (מורגן?)
יצירתי? מה דעתך לבוא אלינו? http://aboodi.co.il תבדוק את זה. אתה מוזמן אלינו לשיחה על כוס קפה, נראה מה נראה לך... שיהיה המון בהצלחה.

למעלה