עזיזה בכרם הפלאות

עזיזה בכרם הפלאות

"מפגש רחל" המיתולוגית שבקצה רחוב מל"ן נסגרה, ואת מקומה תפסה "עזיזה" - מסעדה מקסימה עם פיצול אישיות. בצהריים עדיין שומרים כאן על רוחה של רחל המקורית, עם בישולי פתיליות למיניהם, שטרם טעמתי. בערב, לעומת זאת, המקום הופך למעין מסעדת שף שכונתית, כזו של 30-40 סועדים מקסימום, עם מטבחון פתוח שבו מכינים כל מנה מאפס ברגע ההזמנה, עם המון המון ירקות עונתיים וטריים שמוכנים בטיפול מינימלי, עם מוזיקה מקורית ועם עבודות וידאו ארט שמוקרנות על הקירות. כרם התימנים 2.0, אם תרצו. שני הבעלים החדשים של המקום (במקביל לבעלים הקודם של הנכס, שעדיין מעורב), הם בעלי רקורד ארוך תחת פיקודו של השף אייל שני - מי במטבח ומי בפרונט. זה מורגש במידה מסוימת באוכל, אבל למרבה השמחה לא מורגש בפוזה ובאווירה, שאצל שני יכולה לעתים להביא את הסעיף. התפריט לא גדול אבל מאוד מגוון ועם דגש על הכיוון הצמחוני - יש רק שתי מנות בשר, שתי מנות דג והיתר צמחוני כמעט לחלוטין. בהתאם לרוח השכונה (ולרוח הבעלים), המקום "כשר בלי תעודה" - לא מגישים חזיר ופירות ים, ולא פתוחים בשבת.

אכלנו - לסיבוב ראשון: ברוסקטה נהדרת עם מטבוחה, טחינה וסרדינים (מטבוחה מהטובות שיצא לי לקבל אי פעם במסעדה), סלט חם של קייל, שומר, בצל סגול, יוגורט ושמן זית (כל מקום שמגיש קייל ראוי לשבחים בעיני), ניוקי בחמאת מרווה, שהיו במרקם מושלם של עננים והוגשו בשלולית צהבהבה של חמאה ופרמזן. עוד לפני המנות האלה מקבלים פוקאצ'ה חמה חמה (בנייר אפייה, ברור), שמנונית במידה הנכונה, ולצדה צלוחית עם שמן זית טוב וזיתים מתובלים.

לסיבוב השני: 250 גרם של דגים קטנים מטוגנים - ברבוניות ומרלנים. למרות ההבדל בגדלים של הדגים, כל אחד מהם טוגן בדיוק למידה הנכונה, זו ששמרה על העסיסיות והבשרניות שלהם. מעל הדגים, שקומחו קלות לפני הטיגון, זולף רוטב איולי טרי וחם על בסיס שמן זית עם לא מעט פלפל חריף (אוהבים כאן חריף, למרבה השמחה). מנה פנטסטית, לא פחות, שמוכיחה שוב שאלוהים נמצא בפרטים הקטנים ובחומרי הגלם, ושלא צריך להתפלפל יותר מדי בטכניקות. דג מטוגן, איולי, כוס ערק ליד. שלמות. אכלנו גם ראמפ סטייק עם גרמולטה - מנה טובה ולא גדולה, עם גרמולטה שנקצצה ברגע ההזמנה במטבח והורכבה מפטרוזיליה, שום, לימון, נענע וגם קצת שמיר מפתיע שהוסיף ממד של אניסיות.

קינחנו בטעימה משלושת העוגות שהוצעו באותו הערב - טארט לימון (מעולה עד כמה שהספקתי לטעום - אחרי כפית אחת המהממת חיסלה את הכל), טארט אגוזים וטופי (שאני הכי אהבתי, בעיקר בגלל מרירות קלה שבקלות בקרמל) ועוגת שמנת חמוצה וריבת תותים. הוספנו כוס ערק ובקבוק בירה ליפמנס למהממת ושילמנו 320 שקל (הניוקי היו על חשבון הבית). תפריט היינות קטן מדי, יקר מדי ודורש שינוי דחוף. זו הערתי היחידה. מעבר לכך, מדובר במקום שבכוונתי לאמץ מאוד בחום, וגם לבדוק מה מגישים בו בצהריים. גירסה שפית ומהודקת של תבשיל הבשר בחצילים המיתולוגי של מפגש רחל נשמעת לי כמו משהו שחבל לפספס...

עוד פרטים וגם תמונות למי שמעוניין - אצלי באתר.

חג שמח!

אחלה דיווח

תודה רבה לך.
תמיד כיף לקרוא את רשמיך.

2 דברים -
האם אתה מוצא קייל לרכישה באופן סביר היום ?
אני משתדל לקנות שיש אבל לא תמיד אם בכלל מוצא.

יש מצב ש"השמיר" בגרמולטה היה בכלל עלי שומר, ומשם המימד האניסי.

תודה שוב.

pix37

New member
נקרא כמקום מוצלח במיוחד

שווה לנסות ולראות אולי סוף סוף מישהו הצליח ליצר איל שני בלי אייל שני ?

Gargeran

New member
באמת נשמע קצת "גזור ושמור" של שני

אבל אם הביצוע ברמה דומה והמחיר לא כולל בתוכו ריבית עבור שם השף, אז כנראה שמדובר במקום ראוי למדיי :)
תודה על הדיווח

, התמונות (באתר ) הרגו אותי

הסרדינים אייי, הקייל, וואי והמסמר האחרון- הברבוניות..
הכנסת אותי לקרייוינג מטורף
ל @##$$##$% זעזל
איך פספסתי בביקור האחרון? עכשיו יעברו כמה חודשים עד סיפוק הקרייוינג לעזיזה.
רק הערה לגבי 250 גר' דגיגים- מנה קטנה למחיר של 76 ש"ח. רוטב בצד בבקשה

PennyLane

New member
קייל!! לא ידעתי שיש קייל בארץ!

איפה עוד מגישים את הפינוק הבריא הזה?

(ומעבר לזה- נשמע פשוט מעולה, כנראה שלא תהיה ברירה אלא לבדוק את העניין...)

salo22

New member
מעין תפרחת עלי כרוב ירוקים ודי בשרניים

אפילו יותר קרוב לכיוון עלי מנגולד בקונספט אבל "כרובי" בטעמים, די פופולארי במטבח האמריקאי בבישול.

אoיה

New member
בסלים אורגניים למיניהם

בירקניות כאלה ואחרות, בשוק. הוא נמצא וכבר זמן רב.

Queen nuli

New member
בעדן טבע מרקט בנתניה יש.

או לפחות היה נכון ללפני שבועיים

ו שתי

New member
לא נותר לי אלא להצטרף לאלו שמעלי.

בהחלט נקרא מבטיח. נקפוץ בהזדמנות.

אoיה

New member
שאלה והערה

שאלה - מה העניין עם הקייל והשבחים (ירק חביב, לא יוצא דופן ולא אובר טעים, משמש כירוקים אחרים במטבח)
הערה - שלוש העוגות שהוצעו ולא שלושת (סמיכות וכל זה).

bruno01

New member
יש דברים שאפשר להעביר במסרים.

תיקון שגיאות כתיב או שגיאות לשוניות, זה אחד מהם,
אם זה באמת כל כך מציק לך.

נימוס וכל זה.

למעלה