עזיבת הטרף

salingre

New member
עזיבת הטרף

היום הוצאתי את העכבר הזכר שלי (של הנחש) והוא נתן לי ביס,אז הענשתי אותו ועכשיו הוא יושב בבטן הנחש... שמתי לב שטרף מת הנחש עוזב אחרי יותר זמן מטרך חי... השערתי שהוא מרגיש את הדופק נעצר אצל חי ועצל מת הדופק גם ככה לא זז אז הוא לא בטוח אם הטרף מת או חי כי הוא לא מרגיש את הדופק מפסיק (בגלל שהוא לא עובד מלכתחילה) יכול להיות שאני צודק? ואם לא אז למה הוא עוזב את הטרף החי יותר מהר מאשר את המת?

gaichuk

New member
אני לא רואה סיבה אחרת ממה שציינת.

HOWEVER... הסיבה שמלחתחילה הנחש חונק את הטרף שהצעת לו ,למרות שהוא מת, היא כי ניסית להפיח בו חיים ע"י טילטול או הרעדה או כל דבר שעלה בדעתך שייתן לטרף מראה של חי. אצלי הנחשים לא צריכים שיכנוע יותר מדי ואולי בגלל הסיבה שאני לא מאביס אותם (או פשוט מציע להם מזון כשהם רעבים ולא לפני...). הם פשוט לוקחים את הטרף וניגשים למלאכת הבליעה. היחיד שעושה מדי פעם את מה שאתה מתאר (חוץ מהבולית המעוותת מיונתן) הוא הכרכן אלבינו שלי. וזה קורה אך ורק כשאני נותן לו עכבר מת אבל תופס אותו בזנב ולא עוזב כ"כ מהר על מנת שהוא ירגיש שהוא עושה משהו... ושוב, אני נוטה להסכים עם ההשערה שלך אבל רוצה גם שתתייחס להשערה שלי לגבי הניסיון שלך לשוות לטרף מת מראה חי.

gaichuk

New member
חחחח../images/Emo6.gif אתה כבר לא...

ושתדע שאני חולה על הנחשה הזו ומבסוט ממנה לאללה! אני שמח שנתקלתי בה (ובך...) ושיש לה בית חם ומי שאוהב אותה. אבל היא עדיין מעוותת,והיא ממך...

gaichuk

New member
סלינגר, איפה אתה?

למקרה שלא קראת עד הסוף, ביקשתי התייחסות בשורה האחרונה. תודה.

salingre

New member
אם היבנתי נכון.. עשיתי ניסיון

נתתי לנחש עכברים (3) 1 מופשר שתילתלתי אותו ליד הנחש 1 מופשר שהינחתי אותו ליד הנחש 1 חי... התוצאות: את החי הוא תפש חנק הרג שיחר ואכל את המופשר שתילתי לידו הוא תפס חנק "הרג" אבל שיחרר לאחר יותר זמן מאשר ששיחרר את החי (חנק אותו ליותר זמן) ואת המופשר שהינחתי לידו לא ראיתי אותו אפילו חונק אותו,רק בולע אותו...

gaichuk

New member
תשובה מלאה. 6 נקודות.

כנראה שהניסיון לשוות מראה חי לטרף מת הוא הגורם לחניקה הלא הכרחית של הטרף. במקביל,כמו שציינת בהודעה הראשונה,אין לנחש איך לדעת מה מצב הטרף(חי או מת) כי הוא מרגיש אותו דבר גם אחרי שעה של חניקה... אני חוזר ומציע שאת ההאכלה תיישם רק כשהנחש רעב מבלי לתת את הגירוי , דהיינו,את הטילטול והניסיון לתת חיים לטרף... מדי פעם תחזיק את הטרף המת בזנב על מנת שהוא יחשוב שהוא חי ויחנוק אותו וכך ירגיש שהוא עושה משהו...
טוב לתרגול וכיף לראות...

salingre

New member
לתירגול אני מוציא אותו

לבריכה (יש לנו בריכת נוי 3 אורך 2 רוחב) פעם פעמיים בשבוע מעכשיו...

BabaGee

New member
כלומר ..........

התצפית שלך מאששת את ההשערה שהטלטול של הטרף משווה לו מראה חי שמצריך חניקה (בניגוד ל"גוש" עכבר מת שסתם שוכב לו)אבל כיוון שאין לו דופק "התחלתי" אז לנחש לוקח יותר זמן לשחרר את הטרף כי אין לו נקודת התייחסות.

נשמע לי הגיוני

אבל אני מניחה שראית את התופעה הזאת רק אצל נחשים שנוהגים לחנוק את הטרף שלהם ולהם כנראה זה חשוב לא? אצל נחשים ארסיים שמכישים את הטרף ועוזבים ורק עוקבים אחריו עד שהוא מת לא נתקלתי בתופעה כזאת

למעלה