עזיבת דירה/שוכר מחליף

עזיבת דירה/שוכר מחליף

שואלת עבור הידיד הכי טוב שלי- הבחור שוכר דירה כבר שלוש שנים ולפני חודש אף חתם על חוזה לשנה נוספת, והיות וזה החוזה הרביעי מול אותו בעל דירה אשר נמצא איתו ביחסים קורקרטים טובים הוא הניח שמדובר בחידוש החוזה עליו הוא כבר חתם ולא התעכב יותר מדיי בקריאת הסעיפים השונים. בדיעבד האמון הזה היה טעות גדולה היות ובעל הדירה ניצל זאת ושינה את הסעיף הנוגע לעזיבה מוקדמת של הדירה - בשלושת החוזים עד הנוכחי -במקרה של רצון השוכר לעזיבה מוקדמת התנאי היה 60 יום הודעה מראש או מציאת משכיר חלופי שעבר אישור בעל הדירה ובחוזה הנוכחי מדובר על עד מציאת דייר מחליף באישור בעל הדירה לא משנה כמה זמן זה יקח. לשמחתי לא מדובר בעניין עקרוני אלא בשבועיים האחרונים נוצרה לידיד אופציה להשתדרגות מאוד משמעותית מבחינת מגורים והוא אכן רוצה לעזוב את הדירה שכאשר הוא הודיע עליה לבעל הדירה אז למעשה הוא גילה על שינוי הבעייתי בסעיף. בכל אופן מכוון שבאמת היו יחסים טובים הוא החליט "להבליג" ולחפש שוכר במקומו, פירסם מודעה הראה את הדירה ונתן לבעל הדירה שלושה טלפונים של אנשים המעוניינים בדירה- שני זוגות ורווק. עם הרווק הבעל דירה דיבר והעלה בפניו דרישות לגביי הצמדות לדולר וכו שהבריחו אותו ובנוגע לזוגות הוא הודיע שהוא לא מוכן לזוגות כי מחפש שוכר "לטווח ארוך" התחושה של ידיד שלי היא שבעל הדירה מנסה לנצל את הצורך באישור שלו לדייר המחליף כדי לכפות עליו להישאר בדירה במיוחד כי מדובר בשכונה של זוגות צעירים בעיר שגם כוונה אחוז הרווקים בה מאוד נמוך והסיכוי למצוא מישהו שבאמת יתאים לכל הדרישות המוגזמות של המשכיר אפסי . קיצר סיפור ארוך כמו שהבנתם השאלה היא איך שמים לעניין הזה סוף כמה שיותר מהר ומה הזכויות של ידיד שלי בכל הסיפור. תודה :)

מבהירים למשכיר

שהוא יכול לסרב לשוכר המוצע לו רק אם יש טעם סביר לסירוב (פושט רגל, נרקומן וכו') וגם מבהירים לו שאין לו זכות לשנות מתנאי החוזה עליו חתום הידיד לרבות לעניין גובה התשלום.

למעלה