עזיבה

Iwantitall

New member
עזיבה

שלום חברים,
אני עוזבת את גרמניה באורח לא מתוכנן, בנסיבות טובות :) הייתי אמורה להישאר כאן עוד שנה וחצי, אך התוכניות השתנו. כעת נשארתי עם חוזים ממושכים.

האם מישהו מכם יודע האם חברות הסלולר מחוייבות לנתק אותי בעת הצגת Abmeldung? כי כעת הן מתעקשות שלא לעשות את זה. האם ישנו ייעוץ משפטי בעניין הזה? תשובה מוסמכת?

חברת Telekom, שנציג שירות שלה התחייב שניתן להתנתק עם הAbmeldung, הציעה לפחות פשרה והיא להתנתק במחיר של 250 יורו. רע ומרושע אבל לפחות הציעו משהו.
הבעיה הגדולה יותר היא הסלולר. הם מסרבים בתוקף. יש לי חבילה מעולה אך הם מתעקשים שאו אשלם את שארית החוזה (אהמ, לא) או שאעביר את החוזה למישהו אחר (אגב, מישהו מעוניין? הצעה משתלמת לחבילה כולל הכל לאייפון 4S שאני "תורמת" משמעותית לכדאיותה...)

אני די מבולבלת כעת. מה תייעצו לי חברים? מה אפשר לעשות? איך ייתכן שפה בגרמניה כל כך, אבל כל כך מקשים את החיים בעניין הזה?
עד עכשיו התרשמתי שסלקום פודל לידם....... חחח אני כבר לא יודעת מה עדיף.

אשמח לכל עצה או הצעה שהיא.

תודה

השירות בגרמניה ידוע לרעה...

תנסי לפרסם באיביי את האייפון כולל החבילה, אני חושבת שלא תתקשי למצוא קונה.

diday

Member
אזרחית גרמנית? נתת ערבות? נכסים בגרמניה?

אם שלושה לאווים, אולי מספיקים שני האחרונים, משער שטלקום תתקשה לגבות ממך את הכסף בישראל, במיוחד אם לא תשאירי כתובת.
אגב בהשוואה לישראל, סלקום לעומת טלקום לא מתקשה. עד כמה שאני יודע תושב חוץ אינו יכול לחתום על חוזה סלולרי וחייב להסתפק בכרטיס עם טעינה מראש.

מכיר אנשים שאולי יהיו מעוניינים - אני לא, אני מטומטם מדי עבור אפל - אם תצייני מה ה"תרומה" אוכל לשאול.

Iwantitall

New member
היי,

תודה על תגובתך. אני אסביר לך מה העניין; אני פשוט חוששת לגרום לעצמי סיבוכים בעתיד. אני רוצה להיות בקשרים עם גרמניה בעתיד בנושאי לימודים וקשרים עסקיים ולכן אני לא רוצה לחשוש כל פעם שאני במעבר גבול בגלל מכשיר טלפון... בקיצור חננה :)

אנחנו נותנים 180 יורו (!) אתה מבין עד כמה זה חשוב...

diday

Member
לצערי המעוניין אינו מעוניין.

האם גדלת במדינת משטרה?
אני גם גדלתי שם ובזמנו לא הרגשתי, או שאולי לא הבנתי שמדובר במדינת משטרה. האם הדברים השתנו כל כך לרעה?

אין לי מושג אם חברת הטלפונים הגרמני תנסה לבצע גבייה בישראל. יתכן שכן יתכן שלא.
כך או כך כיוון שמדובר במשפט אזרחי אין מצב שבמעבר גבול מישהו יוטרד לרגע שאת חייבת למישהו כסף. הפטנט של עיכוב יציאה לחייבים, שבו משתמשים לעתים קרובות מדי בארץ, לא קיים, למיטב ידיעתי, בגרמניה.

אספרסו2

New member
הם מפחדים.

חברות הטלפונים בגרמניה קשורות כולן עם חברות גבייה בעלות מנגנון משומן היטב
שמטרתו להפחיד את הלקוח ולהניע אותו לשלם,גם אם החשבון מצוץ מהאצבע.

מספיקים עשרה עד עשרים אחוזים מה"חיבים" שנבהלים מאיומי הסרק במכתב הזועם,
אצים רצים לשלם,לתוספת מיליוני אוירו לקופה הרושמת.

Dresdner

New member
ברגע שהגעתי למסקנה

שאני הולך עם זה עד הסוף הם קיפלו את הזנב.
המצחיק הוא שדווקא הקולגות שלי הזהירו אותי שאני הסתבך וכדאי לי לשלם למוצצי הדם, כל הזמן הם הזכירו לי את שופה אבל מבדיקה מעמיקה חברה לא יכולה לרשום אדם סתם כך בשופה העניין חייב לעבור בבית משפט אבל הגרמנים מפחדים מהצל של עצמם.

למעלה