עזיבה בתום החוזה

• פותח הנושא sim87
  • פורסם בתאריך

sim87

New member
עזיבה בתום החוזה

שלום לכולם,
אני מחוייבת להודיע שלושה חודשים מראש על אי הארכת חוזה?
החוזה שלי נגמר ב1/8/12 והחלטתי לא להמשיך אותו. הודעתי לבעלת הבית חודש לפני
אך היא טוענת כי היה עליי להודיע שלושה חודשים מראש ולכן אני צריכה להאריך לעוד שנה.
אני לא רואה את ההגיון בכך מכיוון שהחוזה נחתם ושולם עד תאריך מסויים ובתום החוזה עליי לפנות
את הדירה (אלא אם כן הארכתי את החוזה)
אציין גם שבעלת הבית ואף אחד מטעמה לא יצר איתי קשר עד כה בעניין זה,
והקשר היה יוזמה שלי, היא אפילו לא ידעה מתי מסתיים החוזה שלי והייתי צריכה להזכיר לה.
מה דעתכם? הייתכן שיכולים לאלץ אותי לחתום על חוזה נוסף לעוד שנה???
אודה על תשובה מהירה.

לליתות16

New member
הייתי בסיטואציה כזו, ונשארתי עוד חודשיים

וקיימתי את הכתוב בחוזה.

שנה ???

בשום פנים ואופן לא.

תשארי שלושה חודשים ותעזבי. ( במקרה הזה, שהיא נשמעת בעייתית, תוודאי שאת מודיעה לה בכתב. )

sim87

New member
ואם אני מסרבת להשאר

בדיוק חתמתי חוזה בדירה אחרת וכבר העברתי את עצמי לשם.
הדירה מזעזעת וכל ההבטחות שהם הבטיחו לגביי הדירה הם הפרו, מה
היא יכולה לעשות בעניין? היא יכולה לתבוע אותי? לא נראה לי, הרי בחוזה עצמו רשום שעליי להתפנות עד סוף החוזה.

naty3

New member
תלוי מה כתוב בחוזה לגבי הארכה

אם בחוזה כתוב שאת צריכה להודיע למשל 3 חודשים מראש, זה מה שהיית צריכה לעשות.

אולי היא אמרה את מה שאמרה כי היא נלחצה מכך שיש רק עוד חודש עד סוף החוזה והיא לא תמצא דייר אחר? (תלוי אם את גרה במקום מבוקש או לא)

תבדקי מה כתוב בחוזה לגבי המשך לשנה נוספת במידה ולא מודיעים מה רוצים לעשות או מודיעים שלא בזמן.

sim87

New member
החוזה לא נמצא כרגע אצלי

הוא אצל ההורים שלי. ביקשתי שיעבירו אותי עליי שאני אוכל לבדוק
אבל למיטב זכרוני לא היה רשום דבר כזה. זה היה החוזה הסטנדרטי הרגיל.
כזה שרשום בו שיש לי עדיפות להמשך השכרה אלא אם כן בעל הבית יחליט שהוא אינו
מעוניין שאני אמשיך ושעליי לשלם 30$ ליום אם אני נשארת מעבר לחתימת החוזה.
וזו אכן דירה לא פופלרית. לפי הסטטיסטיקה לחשמל שקיבלתי מחברת החשמל, לפחות חצי שנה לפני
אף אחד לא גר בדירה.
אם לא רשום בחוזה שעליי להאריך לשלושה חודשים, עליי עדיין להשרא?

sim87

New member
מה רשום בחוק

• פתח מילוט. דאגו לפסקה בחוזה המאפשרת לכם להביא את החוזה לכלל סיום בהתראה של 90 יום. בהעדר פסקה כזאת רשאי המשכיר לדרוש מכם לשלם עבור הדירה עד תום תקופת השכירות, גם אם אתם חייבים לעזבה. אולם יש לזכור: סעיף כזה הוא כמעט תמיד הדדי ומאפשר לבעל הדירה להביא לביטול החוזה באותם תנאים שניתנים לשוכר.

אבל במקרה זה אני משלמת את השכר דירה עד תום תקופת השכירות.

בקיצור חפרתי :)

אם לא רשום שאת צריכה להודיע מראש 3 חודשים

את יכולה לעזוב בתום החוזה
אבל תקראי את החוזה טוב טוב, כי לא ברור מאיפה היא הביאה את השלושה חודשים הודעה מראש.

sim87

New member
דייר מחליף

היא אמרה שהיא תפרסם מודעה וגם לי אין בעיה,
אני פשוט לא חושבת שאני אצליח למצוא מישהו זו דירה מאוד מזעזעת.
אין שירותים בירה, שכר דירה כמעט 2000 (והיא מעלה כל הזמן) והדירה בגודל 12 מ"ר
עם דלת מעץ ולא פלדלת אפילו

???

למה הכוונה אין שירותים בדירה?! למרות שבגודל של 12 מ"ר אני יכולה להבין שאין איפה להכניס שירותים... מה עשית כשנזדקקת לכך?

הדלת מעץ נשמעת לי כמו הדבר הכי פחות בעייתי בדירה, איך הסכמת לגור בדירה כזאת ועוד בכזה שכ"ד?! אני מניחה שאם הייתי במצב כלכלי ממש קשה הייתי שוקלת אפשרות לגור בדירה כזאת בחינם, אבל ב-2000 ש"ח אפשר לגור עם שותפים בדירה נורמלית, אפילו לגור עם שותפה לחדר בדירת שותפים נשמע כמו שדרוג לעומת דירה כזאת.

זה נשמע מוזר

בלי קשר למה שכתוב בחוזה, זו אחריות של בעלת הבית לוודא מולך שאת מאריכה את החוזה אם לא אמרת כלום, והיא בטח שלא יכלה להניח שאת מתכוונת להישאר בלי שתגידי שום דבר, רוב בעלי הדירות היו מתחילים לחפש בעצמם דיירים מחליפים אם לא היו מקבלים תשובה בזמן.

חשבת אולי לחפש בעצמך דייר מחליף?

אז שתגיד

הודעת לה חודש מראש וזה מספיק, אני בספק אם היא תחשוב בכלל להיגרר לתביעות ולבאלגנים בגלל 2000 ש"ח.

בעיה שלה שהיא לא התקשרה וביררה וזה הנכס שלה אז כדאי שתשמור עליו, בעלת הבית שלי דאגה טוב מאוד להתקשר חודשיים לפני כדי לראות לאן נושבת הרוח. הצעה שלי תגידי לה שאת לא חותמת כי אף אחד לא יכול להכריח אותך לחתום על חוזה.
נ.ב
תקליטי את השיחות איתה.

אין שום סיבה לחתום על המשך חוזה

היא לא יכולה לגרום לך לחתום על חוזה נוסף , מבחינתך הודעת לה על עזיבה
3 חודשים מודיעים מראש רק במקרה ואת רוצה לעזוב את הדירה לפני החוזה ( זה מה שהיה אצלי בחוזה ) אבל החוזה תקף לשנה וזהו
נגיד והיה רשום אי הודעה מראש מראה שהדיירת ממשיכה , זה כבר היה משהו אחר , אבל שום חוזה שנגמר בתאריך מסויים לא יכול להמשך אם לא חתמו עליו מראש

ועוד דבר - אל תחתמי אם החלטת לעזוב
ובנוסף את מוזמן לומר לה שכל עוד את שם אם היא רוצה להראות לדיירים אחרים את הבית את יכולה לעזור לה

sim87

New member
דבר ראשון תודה לכולם

החוזה הגיע לידי ולא רשום בו דבר על 3 חודשים מראש. יותר מזה בחוזה רשום:
סעיף 11: השוכר מתחייב לפנות את המושכר עם תום תקופת השכירות בלי כל הודעה מוקדמת ולהחזירו למשכיר כשהוא פנוי מכל אדם וחפץ וכו' וכו'
אז היא לא יכולה לבוא עליי בטענות נכון?

ולמה גרתי שם? כי אני מטומטמת... אבל זה עבר לי...
מין הסתם אין לי בעיה להראות את הדירה, גם לא הספקתי להציע את זה כי היא פשוט זרקה עליי הערה בסגנון של:
אני מביאה לאנשים את מספר הטלפון שלך שתראי להם את הדירה.
כמובן שאין לי בעיה (בעיקר שכבר עברתי משם) אבל מבחינתי ב30 ליולי אני מביאה לה את המפתחות ושלום על ישראל.
היא זרקה הרבה הערות, באמת חבל שלא הקלטתי אותה. לדוגמא כשאמרתי שברצוני לעבור דירה כדי לגור
קרוב יותר לעבודה היא אמרה: מה הבעיה שלך תחפשי עבודה אחרת וגם: אז מה? את תחזרי לגור עם ההורים שלך?
אם היא הייתה מדברת עליי כמו בן אדם הייתי בשמחה מפרסמת את הדירה במכללה שלי (כי זה מאוד קרוב)
אבל עכשיו אין לי שום חשק לעשות זאת.

למעלה