עזות מצח!

עזות מצח!

בואו נעזוב את עניין הכיבוש. נניח לרגע, כי הוגשם חזונם של הימנים וכל שטח ארץ-ישראל המערבית הוכר על-ידי כל אומות העולם, כולל העולם הערבי, כשייך לישראל. אז מה, נראה לכם שוילות ודירות פאר עם גגות אדומים, שדות מוריקים ומכוניות חדישות וחיי שפע, מצד אחד, ורק גדר מפרידה בינם לבין מחנות הפלסטינים עם בתים עלובים, צפיפות, עוני, ייאוש ומצוקה, מצד שני. האם, במצב כזה, נראה לכם שיש סיכוי לשלווה פסטוראלית. האם לא ברור לכם, כי גם אם היה מדובר בשתי אוכלוסיות יהודיות, איש את רעיהו חיים בלעו? חיים שלווים בין אריסים לבין ואסלים אינם אפשריים בשום מקום בעולם. מדובר רק בעזות מצח, של מיעוט שולי בעם, שבמוקדם או במאוחר יהיה לה סוף.

avidor74

New member
אתה רואה בדרך לא נכונה את המצב

מה ההבדל בין השטחים לבין רמת הגולן אני גר ממש ליד סוריה עם דירות פאר גגות אדומים ומכוניות חדשות ורק גדר מפרידה בין הבית שלי לסוריה ובצד השני כפרים עלובים עוני ויאוש אז מה קרה? כלום אני לא צריך לדאוג לצד השני כמו שהם גם לא אכפת להם מה קורה איתי ותאמין או לא יש לנו שלווה פסטורלית

מבלי להכנס לעובדה שגם אותך יפנו!

במוקדם או במאוחר - הרי שהימין הקיצוני עדיין, אינו רוצה את סוריה כחלק מישראל ואילו את רצועת עזה והגדה המערבית כן. זה ההבדל ואתה אכן מאושש את קביעתי!

בוודאי שאינם רוצים!

לא שמעתי אף מהם שטען כי סוריה היא חלק מההבטחה האולוהית - נהפוך הוא, אפילו הרב גורן אמר שלפי ההלכה אפשר להחזיר את כל רמת-הגולן כי היא איננה חלק מארץ-ישראל!

על מה אתה מדבר?

הרב גורן ז"ל היה אלוף בצה"ל!

avidor74

New member
אתה צודק טעות שלי

אבל עדיין את רמת הגולן לא נחזיר

העניין מי משנינו צודק.........

יוכרע על-ידי ההיסטוריונים - ובכל זאת, לפי מה שידוע לכולם, רק הרצון להשתכשך במי הכינרת מנע את החזרת הגולן - כך או כך, ברגע שבשאר יסכים להתרחק כמה מטרים מהכנרת, או שאנחנו נתרצה ונאפשר גם לו להינות מהמים הדלוחים בכנרת, לא יהיה כוח שימנע את החזרת הגולן!

avidor74

New member
אתה טועה כי מי ששולט ברמת הגולן

מי ששולט ברמה שולט על כל אזור הצפון וחוץ מזה זה נכס לא קטן למדינה ואם לא נשלוט ברמת הגולן לא יהיה לנו מה לשתות ואז תתחיל המלחמה על המיים

למה אני טועה?

הרי כבר ברק וגם הביביהו, מצאו דרך איך לשלוט על רמת הגולן מבלי להשאר שם, אחרת איך תסביר את נכונותם להחזיר אותו לסורים?

אם חפצי שלום אנו גם תור הרמה יגיע

שלווה פסטורלית ניתן להשיג גם בהרי הגליל שממול לגולן. שלווה שתהיה מלווה בשלום ומשאבי ההכנה למלחמה יופנו לצרכי פיתוח וביסוס. תאמין לי יהיה טוב יותר לכל עם ישראל. זכור שלום עם סוריה יביא מידית לשלום עם לבנון ורק בגלל זה העיסקה כדאית.

avidor74

New member
אני מסכים

אין עם בעולם שסבל יותר מהעם שלנו ולצערי עדיין סובל תאמין לי שאני רוצה שלום יותר ממך עם סוריה לאבא שלי יש אדמות ובתים שננטשו בזמנו כשברחו לארץ עם יהיה שלום אני אשמח יותר מאשר כל אחד אחר יש בעיה במזרח התיכון שאם תיפטר כולנו נחיה יותר טוב אבל כשהצד השני מאמין שאם הוא הורג אותי הוא נהפך קדוש אין לי דרך אחרת להתמודד איתו חוץ מאשר לתקוף אותו כאשר הוא בה לפגוע בי

למעלה