אני טרם פניתי. מקווה שיענו לך אנשים עם ניסיון אישי
נדמה לי ששמעתי פעם מה העלות, ודי בטוחה שזה נספר באחוזים כך שלעו"ד יש אינטרס "להווציא" לך קצבה גבוהה יותר. והיתרון של עו"ד על חברות (שמעסיקות אנשים שיושבים מול מחשב בשכר מינימום ובתנאי ניצול לפי מה ששמעתי) - הוא שאצל עו"ד נקבע סכום, הוא יורד מן הקצבאות הראשונות, בסכום שיהיה קטן מספיק כדי להשאיר לך מהקצבה נתח משמעותי. אבל כשנגמר הסכום שנקבע עליו מראש גמרנו, כל הקצבאות הבאות היא שלך במלואן.
ובחברות האלה הבנתי שזו חתונה קתולית. ואתה משלם ומשלם, וסכום הרבה יותר מאשר עו"ד.
וכמו שהם מחוייבים לציין, העובדים שלהם הם לא עו"ד.
-
בנוסף, סיפורים מתארים את הועדות כמשהו לא נעים, בעיקר כי נותנים כמה דקות לכל חולה, והוא אמור להציג את מצבו. לא פשוט לאדם בריא, בטח שלא לחולה. וגם היכולת של היושבים בועדה להתרשם על פי מספר דקות היא לא סבירה, לכן הרבה פעמים נדרשים לעוד ועוד ערעורים כדי לקבל הזדמנות לעוד כמה דקות של ועדה.
האדם היחיד שמותר לו להכנס איתך ולדבר בשמך בועדות זה עו"ד. ובעיני זו הסיבה הכי מרכזית כן להעזר בכזה.
חוץ מהידע המקצועי שלו. יש עו"ד שמתמחים במחלות מסוימות, כולל "שלנו" ולכן כבר הציגו את המחלה בהמון ועדות.
ויש עורכי דין שהם גם רופאים.
--
אני בעד.
יש את אלה שמעדיפים לנסות קודם לגשת לבד, אולי בפוקס הם יפלו טוב. וזה גם קורה לפעמים.
בשבילי המחשבה לעבור חוויה לא טובה שעלולה לגמור את המוטיבציה שלי להמשיך הלאה, כי זה תהליך, מסוכנת מדי. מעדיפה לצמצם את הסיכוי לחוויה לא טובה למינימום.
--
זה לא עונה בדיוק על השאלה שלך. אבל אני מניחה, מההודעות שהיו פה בנושא שזה נורא משתנה מחולה לחולה. זה מוסד שלא מתנהל הכי מוצלח שבעולם (בלשון המעטה) וזה לא עקבי וקשור לאיזה עוד מחלות נוספות יש לך. זה קצת עניין של מזל, יש מי שהצליחו בלי עו"ד. יש כאלה שאפילו מספרים שהעו"ד אכזב אותם והם לא הרגישו שהוא עומד לצדם.
-
ובכל מקרה "אוסף" של מחלות הוא יתרון במל"ל (עצוב נורא) ולפי כמה אנשים ששמעתי את סיפורם: על מצב נפשי הם נותנים יותר בקלות מאשר על חלק מהמחלות. למשל סיפור של בחורה שעברה תאונת דרכים ששברה כמעט כל עצם בגופה, והיא בשנים של שיקום, וכשפנתה למל"ל עם שלל של פגיעות גופניות לגמרי, הם התייחסו רק לזה שהיא בדיכאון (נו, איך לא תהיה?) והיא קיבלה קצבה רק על רקע של דיכאון.
וגם תבדקי, אם את רוצה לעשות צעד מקדים לפני עו"ד, את השירות החינמי של
יד מכוונת, יש שם אפשרות להתייעץ גם בשיחת וידאו.
בהצלחה