עושר או אושר?

עינתיתי

New member
עושר או אושר?

מה דעתכם על כסף צריך? חשוב? הכרחי? או אפשר גם בלעדיו כדי להיות מאושרים. הרבה אנשים רוחניים אמורים "מה זה כסף, כסף בא כסף הולך צריך להיות עשירים בפנים ולא בחוץ" האנשים האלה מאוד צנועים וחיים גם בצניעות. כך שמתי לב. פעם חשבתי שכסף זה לא הכל בחיים שלא צריך אותו, תמיד שומעים את המשפט העיקר הבריאות. נכון לעכשיו אני חושבת אחרת. כסף גם מביא בריאות, נקנה בריאות חלקי חילוף. רופאים מומחים פרטיים. כסף מביא רוגע נפשי, הציעו לי לבוא לנופש הצעה מפתה, אבל אוף כסף, כסף, כסף, שאין אז גם הרוגע הנפשי נעלם.הצורך בחופש איך, צריך כסף. כסף מביא שלום בין בני זוג. כסף מביא ידע ללמוד דברים חדשים (חוגי העשרה לימודים וכו'). כסף עוזר בעזרה נפשית מקצועית כמו פסיכולוגים אנשי ייעוץ וכו'. כסף מוריד הרבה דאגות מהראש. כסף מגשים חלומות. מה דעתכם על כסף איך אתם מסתכלים על זה? נראה לי שאנשים בנטייה רוחנית מסתכלים על הדברים אחרת, זה נכון? . עינת.

zspirit

New member
אמצעי ולא מטרה

אנו חיים בחברה שכסף הוא גורם הכרחי בה. גם שיעור זן עולה כסף. אבל צריך לזכור שהוא אמצעי והוא לא מטרה. אם את זוכרת את זה אז אין שום בעיה בכסף, ואת לא חייבת לחיות בצניעות. אבל כסף לא יביא לך אושר. מה שבפנים, בראש שלנו, לא ישתנה אם יהיה לנו יותר כסף, בזה צריך לטפל לאט לאט..

Rinor

New member
עזר, לא הכרח

עינתיתי היקרה כסף הינו עזר בעולם שלנו. כל דבר בעולם זה קשור במידה אחת או אחרת לכסף, והוא אכן עוזר לנו... השאלה היא, כיצד אנו מנצלים את הכסף? אם אנו מנצלים את הכסף למטרות קנייה, צריכה, של מוצרים אשר לא חיונים לחיינו, אלא מותרות, טלוויזיה גדולה יותר, רכב טוב יותר וכו', זו דרך אחת. ניתן להשקיע את הכסף בחיים רוחניים... מה אם את מקבלת מידה נמוכה של כסף נאמר, אך אין לך מותרות, טוב לך במדיטציות, בשקט של עצמך, מה שאת מקבלת מספיק לך...ואת מאושרת, אז מה עם הכסף עתה? הכל תלוי איך אנו חיים את חיינו, ומה אנו עושים איתם... לדעתי הכי חשוב האושר, פשוט להיות, ולהיות מאושר, כסף עוזר לנו בחיים, אך הוא לא הכל, הוא עזר, לא הכרח. אהבה ואור זילברמן ניר..

REBURN

New member
נושא מעניין כשלעצמו

תראי נגעת בנקודה מאוד רגישה אצלי משום מה בשנים האחרונות עברתי מהפך בכול הקשור לתפיסה של... כסף, מעמד, צרכים. משום מה כול המערכת (אולי טיפה השתבשה אצלי), וכיום אין לי הערכה, או רצון לכסף למעמד /אמצעים כמו רכב בית חברים רבים שלי חושבים שאני משוגע (חשבתי שמה שאני מאמין הוא המושלם טיפה זלגתי מהמהות) ,כמו שנאמר ביטול האני ביטול התשוקות החומריות אולם אחרי הרבה שיחות מעמיקות(עם חברים שחשבתי שיש בהם רק חומריות אולם לא כך הדבר) הבנתי כי כסף הוא אמצעי להגשמת הרצונות שלנו היעדים, גם הרוחנים -כול יעדי החיים כאשר מחודד אצל האדם בתודעה בדיוק לפרטי פרטים את המהות הבסיסית הכול יזרום בטבעיות אושר ועושר אצטט בדיוק בלי לגרוע דברים מעולים שנכתבו וזוהי המהות(לפי דעתי
)
"אנו חיים בחברה שכסף הוא גורם הכרחי בה. גם שיעור זן עולה כסף. אבל צריך לזכור שהוא אמצעי והוא לא מטרה. אם את זוכרת את זה אז אין שום בעיה בכסף, ואת לא חייבת לחיות בצניעות. אבל כסף לא יביא לך אושר. מה שבפנים, בראש שלנו, לא ישתנה אם יהיה לנו יותר כסף, בזה צריך לטפל לאט לאט.."
אז לא משנה הכסף ,ניתן לחיות באושר עם העושר, וגם באושר עם העוני
מאוד פשוט לראות את דוגמאות מחיי היום יום ולא צריך לחפש תובנות והארות מיוחדות
יש אנשים שיש להם עושר ואין להם אושר
יש אנשים שיש להם אושר ואין להם עושר
זה פשוט הכול נמצא בתודעה ובגישת החיים שלנו
לכן השאיפות שלנו לאושר היא דרך התודעה,אין אנחנו צריכים לשאוף לעושר בכדיי "להשיג " אושר
אלה להעשיר את התודעה שלנו ,את סגנון חיינו לחיים נאותים ופשוטים
אחת הדרכים היא באמצעות תרגול זן
יום טוב וחיים מאושרים (וגם טיפה עושר
) דודו

עינתיתי

New member
ברוך הבא ../images/Emo140.gif דודו.

תודה לכולם על ההתייחסות. אבל..... בתגובות כתבתם שכסף אינו יכול להביא אושר מצטטת: "כסף לא יביא לך אושר מה שבפנים, בראש שלנו, לא ישתנה אם יהיה לנו יותר כסף בזה צריך לטפל לאט לאט." לי נראה שכסף הוא אמצעי להגיע למטרה ואם המטרה להשתנות ולחיות חיים טובים אז כסף יכול להביא ולקדם את המטרה יותר מהר, יותר שיעורים, יותר סדנאות, יותר עזרה בלהתקדם קדימה. לגבי התודעה, אם אני רוצה לעזור למשהו להבריא וצריך לקנות עכשיו בריאות בכסף ,אז כמה שאני יעשיר את התודעה שלי זה לא יעזור. לכן לא תמיד השאיפה שלנו לאושר היא דרך התודעה. עינת

REBURN

New member
היי אשת הקושיות

ראשית ,למרות הנסיונות שלנו שדיי מנסים לקלוע למטרה להסביר לך את העניין ,הסבר תיאורתי "ייקלט" אצלך רק בדרך של חוויה הבנה מודעת. ישנם דברים בסיסים שנראה לי כי את יכולה להבין, ואין הם ברמות גבוהות של הבנה כמו שציינתי. יש אנשים שיש להם עושר ואין להם אושר יש אנשים שיש להם אושר ואין להם עושר זוהי עובדה וממנה ניתן להבין את מהות הפשטות אין קשר ישיר או במונחים שונים נקרא לזה "קורולציה" (התאמה או תלות) בין שתי המושגים של אושר ועושר יש גם משפט שאמר לי פעם איש יקר במרוצת כול חיינו אנחנו רודפים אחרי הכסף, והורסים את בריאותינו בדרך בהמשך חיינו אנחנו מבזבזים את הכסף בכדיי להשיג בריאות לכן גם על הבריאות ניתן לשמור ולטפח בלי כסף (למרות שישנם יוצאים מן הכל אני מדבר במובן הרחב של המילה) גם אדם שמעוניין ללמוד מדיטציה ימצא דרכים רבות גם אם אין לו כסף ודי פשוט למצוא טכניקות רבות וטובות שמועברות ללא תשלום אינני חושב שבודהה "ביזבז" הרבה כסף להגיע לרמתו הגבוהה שוב אין המטרה היא להראות סלידה לכסף וחומריות, האדם הסולד והמתעקש כי אין מקום לחומריות בחיינו, קשה יהיה לו לחיות בתקופה זו. ואם מטרת הזן היא בדרך להיות אדם שלם המילה שלם ,היא על בסיס השלמה עם הטבע ,ועם החיים ולכן יש להשלים אולם מטרת הזן היא להבין את המהות והפשטות של החיים ,כמו שצויינה במשפט טוב (ואחזור עליו בשנית) "אנו חיים בחברה שכסף הוא גורם הכרחי בה. גם שיעור זן עולה כסף. אבל צריך לזכור שהוא אמצעי והוא לא מטרה. אם את זוכרת את זה אז אין שום בעיה בכסף, ואת לא חייבת לחיות בצניעות. אבל כסף לא יביא לך אושר. מה שבפנים, בראש שלנו, לא ישתנה אם יהיה לנו יותר כסף, בזה צריך לטפל לאט לאט" אדם שמבין את המהות יחייה בשלום של עושר ואושר ילמד לקבל את העני והעשיר ילמד לקבל את עצמו כפי שהוא שוב בשלב זה אנחנו מדברים ברמה של דיבור נסיון להעביר את התחושות שלנו אולם יגיע מצב שבו חלק מהדברים והגישה הפנימית שלך יוטמעו בתודעה שלך וזוהי תהיה המהות שלך שתשפיעה על אופן חייך מקווה שתזכי להיות שלמה אם העושר או בלעדיו ותחי חיי אושר עושר הוא אמצעי בלבד ולא מטרה שימוש נבון (בגלל תודעה שלמה) תגרום לאושר כאשר לא נמצאים בתודעה נכונה של ראיית הדברים ,עושר לא יכול לתרום לאושר ובזה אסכם:- כי מוזר לדבר ולחזור על עצמי במושגים של עושר ואושר
יום טוב
נ.ב מי קורה אצכם בבית את הקושיות בפסח?

עינתיתי

New member
היי דודו ../images/Emo141.gif

תודה על ההסבר הרחב. ולמשפט שכתבת "ישנם דברים בסיסים שנראים לי כי את יכולה להבין, ואין הם ברמות גבוהות של הבנה.....". בבקשה אל תעשה לי בדיקת אינטלגנציה. ואם כל רצונך לעזור ואני מודה לך מראש תמיד, תנסה לענות על השאלה שנשאלה בלי לנסות ולנתח מה אני מבינה ומה לא . בתודה עינת. נ.ב. - ברור מי שואל את הקושיות בפסח לא? .

REBURN

New member
יום טו' באב שמח

מתנצל אם נשמעתי יומרני או אולי ממעיט אך לא כך הדבר הרבה פעמים ברוחניות אנחנו מדברים במושגים "פילוסופים" מושגים שכאילו מנותקים מהמציאות היום יומית הפשוטה לנו ולכן קשה להבין או להזדהות איתם בפשטותם מושגים של הארה /הערה, האדם מחפש משמעות- ומוותר על חומריות קצת "רוחני מידי" ולפעמים שימוש במושגים פשוטים או דוגמאות מחי היום יום-דוגמאות פשוטות "קל" לדבר בעזרתם שוב מתנצל אם בדברי נשמע זלזול שכן(אינני מזלזל והשקעתי בתשובה מפורטת בכדיי לנסות "לתרום") פשוט חיפשתי מכנה משותף רחב וטוב יותר לדעתי אם הייתי מזלזל פשוט לא הייתי ממשיך לענות בפירוט רב ומנסה "לעזור"למצוא את הפשטות דודו

elike

New member
עולם האשליה

כל שאנו יכולים כרגע להבין כי תחילת ה"דרך"חיינו לא השתנו אולי קצת החכמנו אנו יותר מודעים למקום אותו כסף תופס. אבל המשך הדרך רק מראה באיזה אשליה אנו חיים ומה מקומם של כסף,תשוקות,הנאות . כמו שאני רואה את החיים כרגע ,הם נעים בשני מסלולים חומרני-אשליה,והרוחני. יבוא הרגע בו נהיה מודעים לאשליה הגדולה בא אנו חיים ואז השאלה הזאת לא תהיה רלבנטית יותר.

למעלה