עושה רק מה שמתאים לו

• פותח הנושא otn
  • פורסם בתאריך
מצב
הנושא נעול.

otn

New member
עושה רק מה שמתאים לו

עושה רק מה שמתאים לו
בני בן 11, לומד בתוכנית יום העשרה. בבית הספר לומד כחצי מהמקצועות עם כתה גבוהה יותר. לאחרונה, אולי זה קשור להתבגרותו, החל לעשות בעיקר מה שמתאים לו. זה גרם לכך שאינו רוצה ללכת לביה"ס בטענה שהוא משעמם ואין לו מה לתרום לו. לטענתי, שבכל זאת יש שתי מורות שתורמות לידיעותיו, נעניתי שאת הידע הזה ניתן להשיג בשעה ובקלות. כמו כן, בני אינו עושה מאמץ להתחבר לילדי הכיתה, אם כי, הוא מקפיד ללכת לכל הארועים החברתיים (שם הוא נהנה). אשמח לשמוע מנסיונכם - 1. כיצד לנהוג בנושא ביה"ס ? (המנהלת מוכנה ללכל לקראתו) 2. האם להעיר על הנושא החברתי ? 3. האם להתעקש שיש חובות ולא ניתן לעשות רק מה שטוב לך כרגע ?

ציפי ג

New member
אני מרשה לילדי שבגילו להשאר בבית

עושה רק מה שמתאים לו
בני בן 11, לומד בתוכנית יום העשרה. בבית הספר לומד כחצי מהמקצועות עם כתה גבוהה יותר. לאחרונה, אולי זה קשור להתבגרותו, החל לעשות בעיקר מה שמתאים לו. זה גרם לכך שאינו רוצה ללכת לביה"ס בטענה שהוא משעמם ואין לו מה לתרום לו. לטענתי, שבכל זאת יש שתי מורות שתורמות לידיעותיו, נעניתי שאת הידע הזה ניתן להשיג בשעה ובקלות. כמו כן, בני אינו עושה מאמץ להתחבר לילדי הכיתה, אם כי, הוא מקפיד ללכת לכל הארועים החברתיים (שם הוא נהנה). אשמח לשמוע מנסיונכם - 1. כיצד לנהוג בנושא ביה"ס ? (המנהלת מוכנה ללכל לקראתו) 2. האם להעיר על הנושא החברתי ? 3. האם להתעקש שיש חובות ולא ניתן לעשות רק מה שטוב לך כרגע ?
זה יוצא בממוצע פעם בשבוע. הוא צובר כוחות והולך אח"כ לבי"ס בעיקר להתחברת - הסיבה העיקרית לשהייתו שם. ביה"ס כבר מזמן לא מגיב - הם יודעים שזה על דעתי וזהו. אבל כאשר בתחילת השנה הוא בקש לא ללכת כל השנה לבית ספר סירבתי - אמרתי לו שהוא עדיין בגיל חינוך חובה ואת המינימום של ללכת לבי"ס הוא חייב לעשות. לגבי הנושא החברתי - קצת קשה לי להבין מה זאת אומרת מתאמץ להתחבר לילדי הכיתה. הוא לא אוהב אותם? הוא אוהב אותם אבל משתעמם איתם? הוא אפילו לא בודק מה התחושות שלו כלפיהם?

otn

New member
ומה עם החינוך לחיים במסגרת ?

זה יוצא בממוצע פעם בשבוע. הוא צובר כוחות והולך אח"כ לבי"ס בעיקר להתחברת - הסיבה העיקרית לשהייתו שם. ביה"ס כבר מזמן לא מגיב - הם יודעים שזה על דעתי וזהו. אבל כאשר בתחילת השנה הוא בקש לא ללכת כל השנה לבית ספר סירבתי - אמרתי לו שהוא עדיין בגיל חינוך חובה ואת המינימום של ללכת לבי"ס הוא חייב לעשות. לגבי הנושא החברתי - קצת קשה לי להבין מה זאת אומרת מתאמץ להתחבר לילדי הכיתה. הוא לא אוהב אותם? הוא אוהב אותם אבל משתעמם איתם? הוא אפילו לא בודק מה התחושות שלו כלפיהם?
הדילמה שלי היא מה המסר שעובר לבני. האם איני מרגילה אותו לגמישות שלא תהיה בצבא/עבודה ... ? בנושא החברתי, נראה לי שהוא כן בודק את הרגשתו. לאחרונה החל להתחבר עם בנים מכיתות מקבילות (בשעות ביה"ס בלבד). הבעיה עם בני כיתתו שחלקם עסוקים רק בטלויזיה ובמשחקי מחשב ללא מחשבה וזה אינו מעניין אותו. בנוסף, הוא מצידו אינו מוכן לנסות ולהחשף לנושאים שעל פניו לא נראים לו, כמו לדוגמא נפצים לא חוקיים (נושא המעסיק רבות את בני הכיתה). לדעתי, כדאי להיות גמיש יותר - זה עוזר בחיים. לעיתים, ממש במקרה אתה לומד דברים חדשים שלא היית נחשף אליהם ללא פתיחות.

אצלנו בבית יש חוק

הדילמה שלי היא מה המסר שעובר לבני. האם איני מרגילה אותו לגמישות שלא תהיה בצבא/עבודה ... ? בנושא החברתי, נראה לי שהוא כן בודק את הרגשתו. לאחרונה החל להתחבר עם בנים מכיתות מקבילות (בשעות ביה"ס בלבד). הבעיה עם בני כיתתו שחלקם עסוקים רק בטלויזיה ובמשחקי מחשב ללא מחשבה וזה אינו מעניין אותו. בנוסף, הוא מצידו אינו מוכן לנסות ולהחשף לנושאים שעל פניו לא נראים לו, כמו לדוגמא נפצים לא חוקיים (נושא המעסיק רבות את בני הכיתה). לדעתי, כדאי להיות גמיש יותר - זה עוזר בחיים. לעיתים, ממש במקרה אתה לומד דברים חדשים שלא היית נחשף אליהם ללא פתיחות.
אצלנו בבית יש חוק
פעמיים בשנה מותר לא ללכת לבית הספר "סתם כי בא לי" - בפועל זה יוצא הרבה יותר מזה. העיקר שלא יגידו לי שהם חולים, והעיקר שזה לא ביום של מבחן או שיעור חשוב. בממוצע נראה לי פעם בחודש הברזה ממוסדת וגם כשחורף נורא בחוץ או כשחם מידי או בדיוק אם יש משהו חשוב במשפחה בקיצור - הרבה חיסורים. לא כלכך הבנתי מה רע בתחברות עם ילדים מחוץ לכיתה? לבתי הבכורה זה פתר המון בעיות חברתיות ואישיות - למה לא?

חינוך לא נכון בעיני

חינוך לא נכון בעיני
לא כל חייו כל שעליו לעשות יהיה "להיות תלמיד" או "להיות חייל" והמסגרת כבר תדאג לכל היתר. יום יבוא והוא ייצא לחייו הבוגרים ויצטרך לבחור את הבחירות שלו ולקחת את ההחלטות שלו - ולא תהיה המסגרת שיוכל לבנות עליה שממילא תעשה אותן בשבילו. נכון שהוא יצטרך להתמודד עם אילוצים אלו או אחרים, אבל תסכימי איתי שכדאי שזה יגיע ממקום שבו הוא מלכתחילה מעוניין להיות, ואם כל הזמן תבטלי את העניין והרצונות שלו כאשר אלה לא הולכים חלק עם המסגרת אז או שתצרי אצלו תגובת אנטי והוא יהפוך להיות סופר מרדן או גרוע מכך - את תצליחי, ותהפכי אותו לבוגר מאוד מאוד לא עצמאי שלא ידע לבחור מה טוב עבורו. אני לא מאלה המאמינים כי השארות היכן שרע היא חכמה או גבורה גדולה, אבל אני בהחלט מעריכה את מי שיודע לבחור להמצא היכן שטוב לו וגם לשמור על הטוב הזה. אם הוא אומר שהוא לא לומד כלום בבי"ס, כנראה שהוא צודק, וכדאי לכל הפחות לאפשר לו לעשות דברים אחרים בשיעורים בשביל שלא יסיק את המסקנה "לימודים=שיעמום אז למה לטרוח לחפש תחום שמעניין אותי?" או "הכל קל בשבילי ואני לא צריך ללמוד שום דבר" ושלא סתם יסבול בבי"ס. אם את רוצה לוודא שהוא ילמד וידע להתמודד גם עם אילוצים שלא נוחים לו כדאי לבדוק מה קורה כשהוא נתקל בכאלה כחלק מעיסוק שכן רצוי לו. האם גם אז הוא ישר רוצה להפסיק ולעזוב את זה? מהבחינה החברתית - האם זקנה זקוקה לעזרה גם אם איננה רוצה לחצות את הכביש? האם עובדת היותו לא מחובר במיוחד לבני כתתו מפריעה לו?

apk

New member
אגיד לך למה את מרגילה אותו

אגיד לך למה את מרגילה אותו
להסתגלות למסגרת ולהפחתת האנטי לענין המסגרות ולכן הוא יצליח יותר בצבא ובעבודה בעתיד אם עכשיו פחות תלחצי עליו ללכת לבית הספר

ציפי ג

New member
חינוך לחיים במסגרת

חינוך לחיים במסגרת
זה אכן דבר חשוב מאוד. אבל צריך לבדוק בראש ובראשונה אם המסגרת מתאימה לאדם. נכון הוא שלא בכל מקום אפשר לבדוק את זה, ובמיוחד לא בצבא, אבל בחיים הבוגרים כאשר המסגרת לא מתאימה האדם יכול להתפטר ולעבור למקום אחר, או יכול לנסות וליצור במסגרת עצמה תנאים שהוא מסוגל לחיות איתם. בי"ס הוא מסגרת כופה שבה הילד מחויב להתמודד עם הרבה מטלות שאינן ממין הענין. רק לשם חינוך למסגרת אני לא אקריב את שלוותו של בני.

orna34

New member
שלא תבינו לא נכון

שלא תבינו לא נכון
גם אצלנו בבית יש חוק של יומיים בשנה וגם אני לא הקפדתי שיומיים יהיו בדיוק יומיים. אך, כאשר זה נהיה יומיים בשבוע זה מעלה לי הרבה תהיות. אני לא לוחצת, פשוט כי לא הגעתי להחלטה עם עצמי ועם בעלי מה נכון ומה טוב. בנושא החברתי, לא מובן לי הפער בין אי רצון להיות עם החברים לעומת רצון עז ללכת לכל מסיבה (עם אותם חברים בדיוק). בנוסף, לדעתי, כל אחד שמח לחברה (ללא קשר לכיתה) גם בביה"ס וגם לעיתים בשעות הפנאי. לפי התרשמותי זה כן מפריע לו אך הוא לא ידבר על זה.

זה אכן צריך להדליק נורה אדומה

שלא תבינו לא נכון
גם אצלנו בבית יש חוק של יומיים בשנה וגם אני לא הקפדתי שיומיים יהיו בדיוק יומיים. אך, כאשר זה נהיה יומיים בשבוע זה מעלה לי הרבה תהיות. אני לא לוחצת, פשוט כי לא הגעתי להחלטה עם עצמי ועם בעלי מה נכון ומה טוב. בנושא החברתי, לא מובן לי הפער בין אי רצון להיות עם החברים לעומת רצון עז ללכת לכל מסיבה (עם אותם חברים בדיוק). בנוסף, לדעתי, כל אחד שמח לחברה (ללא קשר לכיתה) גם בביה"ס וגם לעיתים בשעות הפנאי. לפי התרשמותי זה כן מפריע לו אך הוא לא ידבר על זה.
סימן שבהחלט לא טוב לו שם. חשבתם על להקפיץ כיתה? איך הוא עם בוגרים ממנו?

otn

New member
גם עכשיו הוא הקטן ביותר בכיתה

סימן שבהחלט לא טוב לו שם. חשבתם על להקפיץ כיתה? איך הוא עם בוגרים ממנו?
רוב הבנים בכיתה הם ילידי ינואר פברואר והוא יליד דצמבר. בני אינו מוכן לשמוע על הקפצת כיתה ולא מוכן ללכת לבדוק אפשרות של כיתת מחוננים.

ומה מבחינתו הסיבה לכך?

רוב הבנים בכיתה הם ילידי ינואר פברואר והוא יליד דצמבר. בני אינו מוכן לשמוע על הקפצת כיתה ולא מוכן ללכת לבדוק אפשרות של כיתת מחוננים.
ומה מבחינתו הסיבה לכך?

ציפי ג

New member
לא מוכן

לא מוכן
הו אח של אני מאוד מבולבל ותעזרו לי. גם בני סירב ללכת ללימודים למחוננים וסירב ליטול חלק בכל מיני פעילויות שהצענו לו. בסוף אמרתי לו לנסות ואם לא יהיה לו טוב אז נפסיק, ומאז הוא פורח.

otn

New member
דוקא לתוכנית העשרה למחוננים הוא

לא מוכן
הו אח של אני מאוד מבולבל ותעזרו לי. גם בני סירב ללכת ללימודים למחוננים וסירב ליטול חלק בכל מיני פעילויות שהצענו לו. בסוף אמרתי לו לנסות ואם לא יהיה לו טוב אז נפסיק, ומאז הוא פורח.
הולך בשמחה. אשמח אם תפרטי באיזה פעילויות. האם זה כולל גם פעילויות עם חברים אחר הצהריים ? בנושא הלימודים - בבית ספרו קשה לתת לו יותר, כמו שציינתי הוא לומד עם כיתה יותר גבוהה חצי מערכת וגם זה משעמם.קשה לעבור בית ספר ואז לחזור.

אנחנו לקחנו מורה פרטי

הולך בשמחה. אשמח אם תפרטי באיזה פעילויות. האם זה כולל גם פעילויות עם חברים אחר הצהריים ? בנושא הלימודים - בבית ספרו קשה לתת לו יותר, כמו שציינתי הוא לומד עם כיתה יותר גבוהה חצי מערכת וגם זה משעמם.קשה לעבור בית ספר ואז לחזור.
אנחנו לקחנו מורה פרטי
שבא ללמד אותו בין כותלי בי"ס בשעות הלימודים. ביה"ס די התנגד, אבל אנחנו אמרנו שאם הוא היה מפגר, היו מאפשרים לנו. אז למה אם הוא מחונן לאסור? אבל יש להדגיש שביה"ס פרטי, ואולי לכן הוא נאות. לגבי בעיות חברתיות - הוא לא סובל מכך. הוא מסתדר די טוב עם כל הילדים, גם אלו שמתעסקים בדברים רגילים.

daliach

New member
תנסי בהצלחה בקרוב אצלי

עושה רק מה שמתאים לו
תנסי בהצלחה בקרוב אצלי
ואצל הבן שלי גם נפגעים הלימודים, סבלנות

../images/Emo12.gif מה קרה?

תנסי בהצלחה בקרוב אצלי
ואצל הבן שלי גם נפגעים הלימודים, סבלנות
מה קרה?

מצב
הנושא נעול.
למעלה