עושה פסיכומטרי פעם שנייה

Yodizle

New member
עושה פסיכומטרי פעם שנייה

ויש לי מספר שאלות. השתתפתי בקורס קידום תיכון שהתחיל כחודשיים לפני הפסיכומטרי של אוקטובר. ממה שאני מבין זהו אחד הקורסים הגרועים. זאת ביחד עם העובדה שלא למדתי בגרוש הובילה לעובדה שקיבלתי ציון שרחוק ממה שאני צריך, כך שעכשיו אני לומד למועד אפריל. השאלה הראשונה שלי היא האם החומר בספרים של קידום שקיבלתי טוב לתרגול, ובהנחה שאחרוש עליו אקבל 700+? (יש לי גם חומר כתוב במחברות) או שמא אצטרך להתרוצץ ולחפש ספרים של יואל גבע וקורסים אחרים? השאלה השנייה שלי היא האם כדאי לי להרשם לקורס של יואל גבע למרות שהשתתפתי בקורס של קידום, או שעדיף לי ללמוד ללא קורס ולחסוך כמה אלפי שקלים? השאלה השלישית שלי היא בכמה נקודות אני צפוי לשפר את הציון הקודם אם אלמד את כל המילים מהמילון של קידום? (אני מדבר על החלק המילולי. בפסיכומטרי שעשיתי לא למדתי את המילון כלל) תודה רבה.

hecq

New member
ככה

בסופו של דבר בכל התסבוכת אל תשכח את הדבר הבא: כדי להצליח בפסיכומטרי צריך לענות על כמה שיותר שאלות נכון. אני מציע שתתחיל לשבת עם החומר שיש לך, תראה אם אתה יודע מה צריך ללמוד, תראה האם אתה צריך הסברים או שמה שחסר לך זה רק תרגול וחידוד ההבנה מההסברים של פתרונות התרגילים. מכיוון שעשית איזשהו קורס אני מניח שיש לך את הקונספט של מה צריך להעשות ומה החומר לימוד ואיך כל זה עובד ומשתלב.. לכן רק אם אתה רואה שאתה לא מבין איך פותרים את השאלות, ואתה לא מבין את ההסברים בספרים, כנראה שתצטרך הסבר נוסף. בתכלס אם אתה לא צריך שיסבירו לך, אלא אתה צריך לשבת ולתרגל, עזוב אותך מקורס. בסופו של דבר צריך לדעת איך עושים הכל, ולפתור כמה שיותר תרגילים כדי לספוג כמה שיותר הבנה לעומק ידע וניסיון. זה הכל יחסי יש אנשים שיפתרו גם את קידום גם את יואל גבע וגם את היי קיו ויקבלו 560. ויש אנשים שיפתרו חצי קידום או חצי גבע ויקבלו 720. הכי חשוב זה תעבוד נכון ככה שתפתור הכל כמה שיותר נכון, יכול להיות שקורס יעכב אותך לעומת מה שאתה יכול להשיג מלימוד בבית.

k xoxo

New member
שלום שלום

קודם כל פסיכומטרי פעם שנייה.. תמיד יותר טוב בכמה זה תלוי בך כמה תהיה רציני וכמה תשקיע השאלה אם להירשם לקורס..זה תלוי, איזה ציון אתה צריך? כמה קיבלת בראשון? אני עושה גם פעם שנייה עכשיו את המבחן.. פעם ראשונה עשיתי קורס ביואל גבע וגם עכשיו אני עושה שם (לפי דעתי הם הכי טובים.. אין לי באמת השוואה אמיתית למשו אחר כי לא עשיתי קורס אחר..אבל כן אני ממליצה לעשות קורס אצלם- אם אתה בוחר לעשות קורס בכלל...) הייתה לי ברור האפשרות לעשות בלי קורס את הפעם השנייה (פעם קודמת היתה באפריל ככה שאני זוכרת הרבה..) אבל מכיוון שאני צריכה ציון גבוה מאוד ואני לא ממש רוצה לעשות שוב את המבחן (פעם שלישית) אמרתי שנשקיע את הכסף פלוס הזמן והאנרגיות הנפשיות אז השורה התחתונה זה באמת בכמה אתה צריך לשפר וכמה יש לך משמעת עצמית של לשבת על התחת וללמוד.. נראה לי שכשלומדים לבד זה יותר קשה כי אין לך שיעור להגיע אליו מוכן.. בקשר למילים- ברור שתשפר בהמון אם תלמד את המילון בערך חצי פרק מילולי מתבסס על המילון

Yodizle

New member
בפעם הראשונה

קיבלתי 620, ואני צריך 720+. בחלק המילולי והכמותי בסביבות ה115 בשניהם, ובאנגלית 145. את הקונספט של הפסיכומטרי הבנתי, ואת הספרים של קידום יש לי. מה שאני בעצם שואל זה האם קריעת תחת בלמידה עצמית מסוגלת להשתוות ללמידה בקורס במצב בו אני נמצא (ואם כן, איך עושים את זה). את הכספים שלי כיליתי, ובכלל לא נעים לי לבקש מההורים 6 אלף שקל בשביל קורס פסיכומטרי, למרות שאני יודע שהם יסכימו. תודה.

k xoxo

New member
תראה יש לך מטרה מאוד גבוהה.. לשפר ב

100 נקודות פלוס זה ממש לא קל.. אבל אפשרי קודם כל זה שאתה טוב באנגלית זה מצויין כי זה הכי קשה לשפר...בזמן קצר לפחות.. בקשר למילולי..אם פעם קודמת לא למדת בכלל את המילים ועכשיו תלמד אותם זה כבר יהיה בשבילך שיפור ענק ובקשר לכמותי, לדעתי, זה הפרק שהכי "קל" לשפר בו את הציון, אמנם זה הפרק הכי קשה ומאיים (מבחינתי ומבחינת הרבה אנשים) אבל זה לא כמו ללמוד שפה... שזה כבר תהליך כן צריך לשבת הרבה לחרוש הרבה ללמוד ברצינות כל נושא וממש להבין אבל זה הפרק ששינוי בו הכי מורגש פעם קודמת שעשיתי את הפסיכו היו לי בערך 4-5 טעויות בפרק כמותי ולא תמיד בכלל היתי מספיקה לסיים, עכשיו יש לי בממוצע טעות בפרק.. פלוס נישאר לי בכיף זמן לעבור על התשובות שלי.. וזה לא שהשתילו לי פתאום ראש מתמטי.. הכל חרשנות
בקיצור כן זה אפשרי בלי קורס אבל לא לכולם, לא מכירה אותך אז אני לא יכולה לדעת.. בכל מקרה הייתי במקומך משיגה ספרים של מכון אחר כי את קידום אתה כבר מכיר אה ודיברו פה כמה פעמים על מורה פרטי לפסיכו... לא יודעת איך זה עובד אבל אולי כדאי לך לבדוק את העניין...

a p p l e m a n

New member
תלוי במשמעת עצמית

אתה לא מוגבל לכלום. בהנחה שתלמד. מכיר משהו ששיפר מקורס של קידום תיכון. שלא למד בו את המילים וכו' ב200 נקודות. אגב, מומלץ קורס/ספרים של יואל גבע. חוץ מזה קידום לפחות ממה שאני מכיר מחברים שלי הרמה יותר קשה מהפסיכומטרי, גבע יותר מדמה. ולפעמים שאתה נתקל כל הזמן בשאלות קשות שאתה לא מצליח בהם והם לא משקפות זה סתם מבאס אותך., חבר הכי טוב של אח שלי קיבל בקורס של קידום חיילים אחרי צבא 650 במבחן סופי ואמרו לו שזה הציון שלו בפסיכומטרי. בפסיכומטרי שהיה כמה ימים לאחר מכן קיבל 720.

hecq

New member
כמותי, ומילולי

תחרוש על הכמותי, תפתור הכל תדע הכל, זה רק עניין של זמן שמשתנה בין אדם לאדם. המטרה היא שתדע הכל מהכל הכל. דבר אפשרי בהחלט. מילולי תלמד את כל המילון טוב טוב, זה יעלה לך את הציון חבל על הזמן. שני הדברים האלו הם העיקר שיעלה לך את הציון, ההסברים שתקבל לכמותי בקורס הם לא ממש בומבסטים. אתה תראה את אותם הסברים שמנוסחים בפשטות בספרי הלימוד. לך אני חושב יתאים קורס, רק במידה שקשה לך ליצור לעצמך מסגרת, ואתה צריך לשלם 5000/6000 שקל כדי שיעירו אותך ויזכירו לך "אתה לומד לפסיכומטרי!! והוא עוד כמה חודשים!! זה עובר מהר אח שלנו!!!!"

למעלה