עושה דווקא

lihico

New member
עושה דווקא

היי כולם! יש לי בעיה - יש לי פודל טוי נקבה (מעוקרת) בת 10 חודשים. היא איתנו מגיל חודשיים. יש לנו בדירה (השכורה) שטיח מקיר לקיר בכל הבית חוץ מבמטבח ובאמבטיות. כמעט כל פעם שאנחנו משאירים אותה לבד (אפילו לא להרבה זמן - שעתיים שלוש), היא משתינה על השטיח בסלון (למרות שאנחנו מוציאים אותה ל-20 דקות לפני שאנחנו משאירים אותה). היא עושה את זה גם כשאנחנו ישנים בלילה. אבל אם אנחנו סוגרים אותה באמבטיה (שם אין שטיח), אפילו לזמן ארוך יותר, היא אף פעם לא עושה שם. אנחנו כועסים עליה כשאנחנו רואים שהיא עשתה, ומביאים אותה למקום שהיא עשתה, ומסבירים בקול רם שזה אסור - היא אפילו יודעת שזה אסור, כי כשהיא עושה ואנחנו נכנסים הביתה היא מקפלת את הזנב ובורחת, שלא נראה אותה... יש למישהו פתרון? השתן נספג בשטיח והבית מתחיל להסריח, ובעל הבית יהרוג אותנו בסוף... אני אשמח לכל הצעה שיש למישהו - אני חושבת שניסיתי כבר הכל, ולא עובד. תודה מראש!
ליהי.

be_roo

New member
כלבים לא עושים דווקא

אין להם את היכולת לקשר בין המעשים הללו ולפתח "תחמנות" ברמה שאת מיחסת להם. הכלבה שלך גם לא מבינה שמה שהיא עושה אסור, קיפול הזנב והבריחה הוא תגובה לשפת הגוף שלכם ולכעס שהיא קולטת, אך היא אינה מקשרת את הכעס הזה למה שהיא עשתה. אין שום טעם להראות לה את מה שעשתה ולנזוף בה לאחר מעשה, שוב, היא אינה מסוגלת לקשר את הדברים. הסיבה שהיא אינה עושה באמבטיה היא בגלל שכלבים משתדלים לא לכלכך את האיזור המצומצם שבוא הם נמצאים. זו אחת השיטות שמשתמשים לשם חינוך לצרכים, עשי חיפוש בפורום, רבות דובר בנושא.

lihico

New member
אז מה עכשיו?

היית ממליצה לסגור אותה באמבטיה כל פעם שאנחנו יוצאים? ומה עם הלילה? אין לי לב להשאיר אותה סגורה ככה...
אני לא רוצה לחזור שוב על נושא שכבר דובר - תוכלי להמליץ לי על מילות חיפוש כדי לקבל תשובות קודמות בפורום? תודה רבה על התגובה המהירה!!!

ניל´´י

New member
ליהי, שנה טובה...

אם לא תפסת אותה על חם כשהיא עושה פיפי על השטיח גערות לא תעזרונה, היא מפוחדת ומבוהלת לא בגלל שהיא יודעת שאסור לה, היא אינה מקשרת בין גערותכם לבין עשיית הצרכים, היא מבוהלת מעצם הכעס. עד שהגברת הקטנה תלמד להתאפק ולא לעשות את הצרכים בסלון הבית, המשיכי להחזיק אותה באמבטיה כשאתם לא בבית, או לחלופין בשעת הלילה/השינה הכניסי אותה לכלוב טיסה, אני מאוד אוהבת את שיטת החינוך ע"י כלוב הטיסה. בהצלחה!!!! ושושב שנה טובה ומתוקה.

lihico

New member
שנה טובה ומתוקה!

תודה על העצה. כואב לי הלב לסגור אותה ככה, אבל כנראה שאין ברירה... שנה טובה לך ולכולם!

xurix

New member
לא צריך לכאוב לך הלב

כלב מתרגל להרבה דברים, במיוחד כאשר הוא גור. כלב שלא יעשה בעיות כאשר סוגרים אותו הוא כלב מחונך, וכלב מחונך הוא תמיד כלב שמח. זו טעות לחשוב שכאשר לא מוותרים לכלב כאשר מחנכים אותו (כשנותנים לו לעלות על הספה למרות שאסור, למשל) הוא נהיה פחות שמח.

Yoav Michaeli

New member
אסור לכעוס

על כלב שעשה משהו אסור כשלא ראיתם, הכלבה לא מבינה את ההקשר ולומד לפחד ממך. לדעתי הפתרון היעיל ביותר הוא שכאשר אתם עוזבים את הבית תשאירו אותה במקום שהיא לא משתינה או בכלוב טיסה. מאחל לך הצלחה רבה עם הפודלית זהו גזע מקסים וחכם.

enbalush

New member
אני מכירה 3 שיטות

1. שיטת עיתונים...לפזר עיתונים על כל השטח וכשהיא משתינה על העיתון לא לזרוק אותו, אלא לצמצם את העיתונים כל פעם עד שיהיה שטח קטן של עיתון, עם ריח שתן עליו, ולבסוף להוציא את העיתון המושתן איתכן החוצה כדי שהיא תבין שעושים בחוץ. 2. להוריד אותה 6 פעמים ביום, ולא יהיה לה צורך להשתין בבית (בדוק) ובסוף היא תתרגל שרק בחוץ משתינים. 3. זו שיטה שגיא סיפר לי עליה :) - כשאת תופסת אותה עושה צרכים, תזרקי על הרצפה קופסא שבתוכה 10 אג', הרעש יבהיל אותה ויבהיר לה את הרעיון.

למעלה