אני בשנות העשרים המאוחרות
ונותנים לי גיל 18-20
לפעמים מבקשים ת.ז
העור שלי היה בעבר בוודאות שמן. היום לא הייתי מגדיר אותו כשמן כי כשאני מנקה את הפנים בתרחיץ סבון הפנים לא שומניות אבל ברגע שאני מורח קרמים הוא נהיה שומני, גם אם אויל-פרי. תלוי כמה תכשירים ותלוי באיזה כמות שם אבל לרוב שומני.
מגיל 20 נורא אהבתי ונמשכתי לכל מה שקשור לאנטי איג׳ינג מהסיבה שהפסקתי להיות נערי וחתיך כמו לפני.. גיל 19. רציתי לחזור אחורה בזמן ואכן בגיל 24 הצלחתי לחזור לתקופה קצרה ואפילו בגרסה קצת משופרת. נתנו לי גיל 14. זה היה בעיקר בזכות זה שחקרתי לעומק איך אפשר להראות צעיר יותר ועשיתי מאמצים להגיע לשם עם התקציב הדל מאוד שהיה לי אז. כיום אני לא מנסה ומתאמץ להראות צעיר מידיי כי אין לי סבלנות ובמילא גם ככה אני נראה צעיר לגילי וגם פחות מחפש בחורים צעירים - אני חושב שיש לי בעיות עם עצמי ועם הבטחון לכן הפסקתי להתאמץ. מה שכן - אני לא מוכן להזדקן. פשוט לא מוכן. אני משתדל לאכול המון נוגדי חמצון , משתדל לשתות מים, יוצא מהבית עם קרם הגנה. עכשיו שתבינו שהפחדים שלי אכן מוצדקים. יום אחד נגמר לי הקרם הגנה שאני משתמש בו בדרך כלל אז קניתי קרם לחות עם הגנה ממש זול של ים המלח. זה היה לקראת האביב כעוד היו עננים וקצת קריר. תוך מעט זמן יצאו לי כתמי שמש קטנים בפנים!!!
ידעתי שחרטה זה חרטה. לא סתם אני מורח קרם לחות ומעל קרם הגנה ומעל את הביביקרם. אני לא מסתמך על הלחות וההגנה שיש בביביקרם - אני הולך על בטוח. אז כרגע העור שלי די צעיר לגילי אבל גם שומני - המראה המזיע כל כך לא אסתטי. זה גם בושה שאחד כמוני שידוע שחובב קוסמטיקה מאוד מסתובב עם עור שומני. מצד אחד, אני צריך לצאת עם מעט מוצרים ובעיקר oil-free, מצד שני אני כל כך חושש להזדקן וכבר מגיל צעיר אני עם סרום , קרם עיניים וכו׳... בעיה. אבל הנה עובדה אני נראה די צעיר לגילי ... לא נתקלתי בבחורים בגילי שנראים ממש צעירים. אבל העור השומני הזה מבאס. רגע, אם כשאני מנקה את הפנים אין שמנוניות ורק כשאני מורח קרמים הוא שומני אז איזה עור יש לי? כי יש לו נטיה לפצעונים אבל זה רק אם אני ישן על כרית מלוכלכת. יש קצת ראשים שחורים ממש קטנים באף והם ממש מעט יחסית לבעבר. הקוסמטיקאית אמרה לי שהעור שלי שומני ובזמן טיפול פנים אמרה לי חבל שאתה מעמיס על העור המון שומן (מוצרים שומניים), אבל אם היא קוסמטיקאית היא אמורה לדעת בזמן טיפול פנים איך העור נראה גם בלי הקרמים? ואולי היא תבין שהוא מעורב ולא שמן? לא חשוב. בכל מקרה, אני רוצה להשתמש גם בלחות, גם בהגנה וגם ב-bb cream המעולה של גרנייה לעור שמן ופשוט עם כל המוצרים האלוצלהשיג עור קורן זוהר אבל במראה מאט. אילו מוצרים תמליצו לי? אני אמנם עובד ומרוויח, אבל לא יכול להרשות לעצמי מוצרים כל כך יקרים כמו דרמולוג׳יקה (שמעתי שהפילינג אורז שלהם מעולה אולי אקנה), אני גם לא רוצה מוצרים ממש זולים... אני לא יודע - אני פשוט מפחד להזדקן ומפחד לעשות טעויות. אז לבנתיים עם הד״ר פישר אשאר.. נראה לי שאחפש באינטרנט מה לעשות עם עור שומני... אני פשוט צעיר שמתמש במוצרים מעט כבדים כי אני חושש להזדקן ומתגעגע למראה החתיכי של גיל 19... אז נראה צעיר ועם עור שומני כמו זיעה פיכס ..