עור שומני

Crema86

New member
עור שומני

יש לי עור שומני שאחרי שאני מתאפרת אני נראית מזיעה
ניסיתי לקנות מיקאפ נטול שומן ואפילו קניתי את זה שהמליצו לי של אסתי לאודר ובסוף ביטלתי את העסקה כי העור שלי עדיין היה שומני.
אני נראית מיואשת. אני יודעת להתאפר יפה אבל זה באסה עם העור
דיילת אחת המליצה לי לקנות את הפודרה השקופה של סוף טאץ אבל אני כבר מפחדת לנסות
אולי בכלל עדיך שאני ינסה להשתמש בתרחיץ ללא שומן?
מה אני עושה?

Engel der Nacht

New member
את חייבת מייק אפ?

אם לא אז חבל על המאבק..
באופן אישי מניסיון שלי, הדבר היחיד שמאזן את העור זה להפסיק את השימוש בתכשירים.
זאת אומרת לרחוץ בסבון הכי עדין שיש (אני מאד ממליצה על סבון ירדן)
בלי קרם לחות. ואם את ממש מרגישה צורך לקרם תשתמשי במעט מעט.
העניין הוא שכולם יגידו לך שאת חייבת קרם, אבל בכל מה שתקני יש רכיבים שסתם מכבידים על העור.
ואת אמורה לסלק כל דבר מכביד.
תשמשי במי פנים עדינים בלי אלכוהול, ואת יכולה לקנות בחנות טבע מי ורדים ואז בכלל הרווחת.
מהר מאד תראי שהעור יתאזן לך.
&nbsp
באופן אישי אני מתעבת מייקאפ כי אני לא אוהבת את ההרגשה שיש לי משהו על העור.
אבל כשאני חייבת אני משתמשת במייקאפ מינרלי של פארן,
הוא קליל מצד אחד, נטול כימיקלים ומכסה ממש טוב.

שאפולי

New member
הצפקיד של קרם הלחות

הוא בעצם למנוע איבוד לחות מהעור
בנות עם עור שמן(מניסיון אישי של שנים) נוטות לשטוף הרבה פנים במים
ולהשתמש בחומרים מייבשים, כמו כן לא לשים קרמים

מה שזה עושה בפועל זה לייבש את העור מלחות אבל לא מהשומן..
שני מינוסים יש לזה:
1. ככל שמייבשים את העור הוא נוטה להלחם זרה, ךצאת מאיזן ולהפריש אפילו יותר שומן (סבום)
2. בגיל 30-34 כשהמער ההורמונלי משנה והגף מתחיל "להתייבש" העור יראה מבוגר יותר מכפי שיכל להראות..

כמובן שהכל מסוייג בתפילות, רצון הבורא וגנטיקה

Engel der Nacht

New member
השטיפות באמת מייבשות

ואז הלחות הטבעית (ולעור שמן יש לחות כל עוד הוא לא מיובש..)
נעלמת ונשארים עם עור מתוח ומיובש וממש חייבים קרם,
ולכן הנקודה שלי היא שאם מלכתחילה לא מגיעים למצב שהעור מיובש,
אין סיבה לקרם ולעור יותר קל לחזור למצבו המאוזן.
&nbsp
בכל אופן זו דעתי על סמך מה שפתר אצלי את הבעיה..
&nbsp

nike001

New member
אני בשנות העשרים המאוחרות

ונותנים לי גיל 18-20
לפעמים מבקשים ת.ז

העור שלי היה בעבר בוודאות שמן. היום לא הייתי מגדיר אותו כשמן כי כשאני מנקה את הפנים בתרחיץ סבון הפנים לא שומניות אבל ברגע שאני מורח קרמים הוא נהיה שומני, גם אם אויל-פרי. תלוי כמה תכשירים ותלוי באיזה כמות שם אבל לרוב שומני.

מגיל 20 נורא אהבתי ונמשכתי לכל מה שקשור לאנטי איג׳ינג מהסיבה שהפסקתי להיות נערי וחתיך כמו לפני.. גיל 19. רציתי לחזור אחורה בזמן ואכן בגיל 24 הצלחתי לחזור לתקופה קצרה ואפילו בגרסה קצת משופרת. נתנו לי גיל 14. זה היה בעיקר בזכות זה שחקרתי לעומק איך אפשר להראות צעיר יותר ועשיתי מאמצים להגיע לשם עם התקציב הדל מאוד שהיה לי אז. כיום אני לא מנסה ומתאמץ להראות צעיר מידיי כי אין לי סבלנות ובמילא גם ככה אני נראה צעיר לגילי וגם פחות מחפש בחורים צעירים - אני חושב שיש לי בעיות עם עצמי ועם הבטחון לכן הפסקתי להתאמץ. מה שכן - אני לא מוכן להזדקן. פשוט לא מוכן. אני משתדל לאכול המון נוגדי חמצון , משתדל לשתות מים, יוצא מהבית עם קרם הגנה. עכשיו שתבינו שהפחדים שלי אכן מוצדקים. יום אחד נגמר לי הקרם הגנה שאני משתמש בו בדרך כלל אז קניתי קרם לחות עם הגנה ממש זול של ים המלח. זה היה לקראת האביב כעוד היו עננים וקצת קריר. תוך מעט זמן יצאו לי כתמי שמש קטנים בפנים!!!

ידעתי שחרטה זה חרטה. לא סתם אני מורח קרם לחות ומעל קרם הגנה ומעל את הביביקרם. אני לא מסתמך על הלחות וההגנה שיש בביביקרם - אני הולך על בטוח. אז כרגע העור שלי די צעיר לגילי אבל גם שומני - המראה המזיע כל כך לא אסתטי. זה גם בושה שאחד כמוני שידוע שחובב קוסמטיקה מאוד מסתובב עם עור שומני. מצד אחד, אני צריך לצאת עם מעט מוצרים ובעיקר oil-free, מצד שני אני כל כך חושש להזדקן וכבר מגיל צעיר אני עם סרום , קרם עיניים וכו׳... בעיה. אבל הנה עובדה אני נראה די צעיר לגילי ... לא נתקלתי בבחורים בגילי שנראים ממש צעירים. אבל העור השומני הזה מבאס. רגע, אם כשאני מנקה את הפנים אין שמנוניות ורק כשאני מורח קרמים הוא שומני אז איזה עור יש לי? כי יש לו נטיה לפצעונים אבל זה רק אם אני ישן על כרית מלוכלכת. יש קצת ראשים שחורים ממש קטנים באף והם ממש מעט יחסית לבעבר. הקוסמטיקאית אמרה לי שהעור שלי שומני ובזמן טיפול פנים אמרה לי חבל שאתה מעמיס על העור המון שומן (מוצרים שומניים), אבל אם היא קוסמטיקאית היא אמורה לדעת בזמן טיפול פנים איך העור נראה גם בלי הקרמים? ואולי היא תבין שהוא מעורב ולא שמן? לא חשוב. בכל מקרה, אני רוצה להשתמש גם בלחות, גם בהגנה וגם ב-bb cream המעולה של גרנייה לעור שמן ופשוט עם כל המוצרים האלוצלהשיג עור קורן זוהר אבל במראה מאט. אילו מוצרים תמליצו לי? אני אמנם עובד ומרוויח, אבל לא יכול להרשות לעצמי מוצרים כל כך יקרים כמו דרמולוג׳יקה (שמעתי שהפילינג אורז שלהם מעולה אולי אקנה), אני גם לא רוצה מוצרים ממש זולים... אני לא יודע - אני פשוט מפחד להזדקן ומפחד לעשות טעויות. אז לבנתיים עם הד״ר פישר אשאר.. נראה לי שאחפש באינטרנט מה לעשות עם עור שומני... אני פשוט צעיר שמתמש במוצרים מעט כבדים כי אני חושש להזדקן ומתגעגע למראה החתיכי של גיל 19... אז נראה צעיר ועם עור שומני כמו זיעה פיכס ..

nike001

New member
אגב

חוץ מירקות אני דואג לאכול גם פירות וגם חלבונים מסוימים שטובים לעור. לפעמים גם שקדים ואגוזים... לא תמיד אבל לפעמים.

nike001

New member
ושותה כשיש סבלנות תה ירוק. בהמשך אוסיף עוד דברים

אני אוכל עוד כל מיני..

nike001

New member
אני לא יודע

אם לזרוק הרבה מוצרים ולהשתמש רק בסבון , קרם לחות יחד עם הגנה ביחד , קרם עיניים וביביקרם. אני לא רוצה דברים קליליים מידיי, אני כל כך חושש להזדקן.

מבחינתי בתכשירי קוסמטיקה אני צריך שיהיו בהם גם הזנה של לחות, גם נוגדי חמצון וגם spf גבוה להגנה מהשמש. מה אתן אומרות? אני פשוט רוצה להשתמש בקרמים אבל בלי המראה המבריק וה״מזיע״. רוצה מראה זוהר ומאט.

Engel der Nacht

New member
לכל גיל החן שלו..

חבל לחיות באובססיה של פחד ממה שעתיד להיות.
(ואף אחד מאיתנו לא יודע אם נגיע לגיל זקנה בכלל..)
תהנה מכך שהתברכת במראה צעיר ובריא וטפל בעור שלך לפי מה שהוא צריך כרגע.
אתה לא עוזר לו בכך שאתה מתייחס אליו כאל מבוגר מכפי שהוא.
ישנם BB עם מקדמי הגנה, למה אתה צריך שלושה סוגים שונים של לחויות?
ועוד על עור שומני?
תקנה לעצמך BB שיספק לך לחות, הגנה וכיסוי קל.
אתה יכול לנסות פודרה שקופה במהלך היום, היא בלתי נראית ואמורה לספוג שומן.
בנוסף שים לב שהתרחיצים איתם אתה שוטף פנים לא מייבשים ונטולי אלכוהול.
קוסמטיקאית מקצועית תדע לאבחן את סוג העור שלך במהלך הטיפול ובלי קרמים, כמובן.

nike001

New member
אני לא סומך על ההגנה של הביביקרם

עובדה רק החלפת לכמה ימים את הקרם הגנה של דר פישר לקרם פשוט עם הגנה של ים המלח ויצאו לי כתמי שמש!!!!!!!
כל ההתעסקות באנטי איגינג זה כי יש לי פחד אפילו נפשי להזדקן כי אני עלול לקרוס נפשית אם זה יקרה.
הייתי כל כך יפה ומושך תשומת לב בגיל 19 שברגע שזה נגמר פשוט בכיתי המון והיה לי קשה לתפקד.. הייתי כמו משותק לכמה שנים והתחלתי לכתוב פוסטים על קסם ילדות וכו׳ (מאוד אהבתי את השיר קסם של עמיר בניון).
יש לי גם ידידה שאובססיבית למראה. היא כיום בתחילת שנות השלושים ומעבר לניתוח בפנים והסרת שיער בלייזר היא גם הזריקה חומצה הילארונית (דומה לבוטוקוס) בפנים ונותנים לה היום גיל 22.. היא גם בסרטים ופחד להזדקן.. אני מודע לכך שזה כל כך דבילי אבל אצלי זה פשוט פחד נפשי.. אני לא רוצה שיקחו ברצינות מידיי וכצעיר לא לוקחים אותי מספיק ברצינות וגם בחורים צעירים מסתכלים עליי וזה בונוס בשבילי. אני זוכר שהקוסמטיקאית מכרה לי קרם פנים עם 17spf ואמרתי לה שזה ממש מעט הגנה אז היא אומרת לים תשים קרם הגנה

אני לא יודע מהלעשות.. אולי אני אלך למכון דרמולוג׳יקה אבל הם נורא יקרים ..

את אומרת רק לשטוף ולמרוח bb cream? ואם אני אזדקן יש לך תעודת ביטוח?

לגבי הפודרה השקופה... כן פודרה סוחפת עודפי שומן... לשים אותה מעל הביביקרם?? אני אלך אולי למאק.. אבל מקווה שזה יראה טבעי... לפודרה שקופה עדיין יש אפקט של איפור! אני גבר אל תשכחי.. צריך להראות טבעי..

Lady in red2

New member
אני חושבת

שפשוט תשמור על טיפוח (בלי הגזמה, רק מה שבאמת צריך) ותשתדל להנות ממה שיש כרגע.

גם אני נכנסתי למשבר גיל ה-30 לפני כמעט שנתיים (לקראת גיל 29). עכשיו אני חושבת איך נכנסתי למשבר כזה עוד לפני 30... וגם חושבת "הייתי צריכה לעשות ככה וככה, הייתי צריכה לשנות יותר דברים" וכו'. עדיף להתמקד כרגע בהווה ובעתיד, כי אח"כ תתחרט על זה וגם תרצה לחזור לתקופה הזאת. כמו שעכשיו אתה רוצה לחזור לגיל 19, ככה בעוד 10 שנים תרצה לחזור לגיל 29 (אולי אפילו עוד שנה). עדיף שבגיל מבוגר תיזכר בזמנים הטובים שהיו לך פעם, ולדעת שניצלת טוב את הזמן, מאשר להיזכר במשבר כזה או אחר. במיוחד כשאתה עדיין צעיר ובשיאך.

Lady in red2

New member
וגם

אם זה מנחם אותך, במקרים רבים לנשים יותר קשה להזדקן מגברים (יותר נשים רגישות לשאלת הגיל מאשר גברים וכו׳). תמיד יש רושם שנשים צעירות מועדפות יותר ממבוגרות. אצל גברים ההעדפה הזאת פחות בולטת.

Engel der Nacht

New member
יש לOFRA פודרה שקופה

שמניסיון לא רואים שהיא על הפנים. שקופה ובלי האפקט שאתה מדבר עליו.
עכשיו יש לך עור יפה אבל אתה לא נהנה ממנו כי אתה מעמיס עליו שומנים ופוחד מאיך שהוא יראה בעתיד.
תחשוב על זה! תקום כל בוקר ותהנה ממנו באותו יום. יש לך עוד לא מעט ימים כאלה עד שהוא ישתנה בצורה ניכרת לעין..
פשוט חבל, אם התברכת בעור טוב, תנצל את המקסימום, שזה כמה שפחות התעסקות.
&nbsp
אני יכולה להגיד לך כאישה, שגברים בוגרים זה סקסי בטירוף, (שיער מלח פלפל ופנים מחוספסות..)
אתם מזדקנים יותר יפה מאיתנו

&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

nike001

New member
יש לך טיפ איך לשמור על עור הפנים שישאר צעיר למשך שנים

ואולי אפילו להצעיר אותו - בלי להעמיס עליו שומנים?
אני משתמש בסרום ג'נפיק של לנקום ולשמחתי הוא לא שומני. לעומת זאת, הקרם יום שלו מאותה סדרה נכתב שמתאימה לכל סוגי העור אבל עליי היא שומנית אז משתמש לעיתים רחוקות. מה שכן, האפקט ששני המוצרים האלו נותנים - אפקט מדהים! לא סתם מלא גברברים אפילו סטרייטים ואפילו חתיכים נדלקים עליי!!! בלי עין הרע טפו טפו טפו..

בתור אחד שהיה כל כך מושך תשומת לב בגיל 19 ואיבד את זה - יהיה לך אולי קשה להבין את הפחד הנפשי להתבגר. עניין נוסף, אני לא נמשך לגברים מבוגרים ומניח שבחורים צעירים מחפשים גם מראה צעיר כמותם.
אין על מראה צעיר...

כשאת כותבת להינות ממנו - את מתכוונת להשתמש בקרמים קליליים ושיהיה מראה מאט?

לבנתיים אני משתמש בפודרה שקופה שמצאתי בבית והיא מעולה. האפקט שאת מתכוונת - איזה אפקט בדיוק? כי אני דווקא בקטע של אפקטים, אבל שיראו טבעי. אם הפודרה השקופה תתן עוד אפקט חוץ ממראה מאט זה יכול להיות מעניין. אני פתוח להתנסויות

nike001

New member
ויכול להיות

שדווקא בגלל שהתעסקתי איתו המון הוא נראה צעיר. תחשבי על זה שאם לא הייתי מתעסק איתו יכול להיות שהייתי נראה לגילי...

Engel der Nacht

New member
זה לרוב עניין של גנטיקה

כנראה פשוט יש לך גנים טובים. יש אנשים שעד גיל 60+ נראים צעירים מכפי גילם.
הרבה פעמים עור שומני גם נוטה להזדקן לאט יותר.
&nbsp
יכול להיות שבגלל שאתה חושב שאתה כבר לא מושך כמו שהיית,
אתה גורם לזה לקרות. תרגיש מושך - ימשכו אליך. ככה זה עובד.
&nbsp
הטיפ הכי טוב שאני יכולה לתת לך הוא פשוט לטפל בו בזהירות,
לשטוף עם תכשירים עדינים ולהתרחק מכאלה המכילים אלכוהול,
להשתמש בלחות רק במידה.
תזכור שלעור יש את היכולת ללחח את עצמו,
העניין הוא שכשמתעסקים יותר מידי ומעמיסים לחות הוא מאבד את היכולת הזאת.
אם תנהל שגרה של טיפוח בסיסית בלי יותר מידי עניינים, תראה שהוא יתאזן לך.
&nbsp
תן לו מה שהוא צריך עכשיו. לא יותר.
&nbsp
(האפקט שדיברתי עליו בפודרה זה המראה המאופר שפחדת שיתקבל)
&nbsp

למעלה