עור קשה

freearth10

New member
עור קשה

שלום לכולם, רציתי לשאול האם לחיצה באזור מאוד יבש של אדם אשר הולך יחף רוב שעות היום בבית וגם מחוצה לו, יעילה, שכן היא לא מצליחה להגיע למקומות עמוקים יותר. האם במקרה כזה עדיף ללחוץ במקום התואם בכף היד או בכף הרגל.
מאיה

עור יבש

לדעתי אם הכל בסדר ,גם אם האדם מתהלך יחף לא צריך להיות עור יבש ,בטח לא ברמה שאי אפשר לטפל.

avorly

New member
ברוכה השבה, מאיה

בהחלט אפשר ללחוץ במקום יבש מאוד, בדיוק כמו שאפשר ללחוץ במקום משותק. לדעתי הלחיצה צריכה להיות עמוקה יותר, עם התכווננות לעבודה אנרגטית.

0 אור 0

New member
עבודה ברמה האנרגטית

הרפלקסולוגיה עובדת לא רק ברמה הפיזית אלא גם ברמה אנרגטית. מטפל שאני מכירה סיפר שעובד עם קטוע רגל, וכשהוא מטפל בו ברפלקסולוגיה הוא עובד גם על הרגל הקטועה. לכן לשאלתך: ברור שנעים יותר לעבוד עם אדם שמטפל בכף רגלו, אך העבודה גם על "סוליה" יכולה להיות מאד אפקטיבית

freearth10

New member
האם לא עדיף

לבחור לטפל בידיים, כי קשה להגיע לרובד עמוק יותר בגלל העור הקשה?

0 אור 0

New member
זה כמובן אפשרי

(וגם באוזן) אבל באמת תלוי במה מטפלים - אני מצאתי במקרים רבים שהעור העבה נגע דוקא בהיבטים הנפשיים יותר של הטיפול, ואז הרובד העמוק הוא לא עמוק במובן הפיזי. אחת התופעות המעניינות שקורות כתוצאה מטיפול רפלקסולוגי זה השתנות כף הרגל - בדרך כלל רואים הפתחה של העור הקשה, האצבעות נפרסות ומתיישרות, פחות יובש ועוד תוצאות נראות לעין. קרה לי גם (בהחלפת טיפולים) שהצעתי לו לבצע פדיקור עצמי - והשילוב של הורדת העור הקשה באופן חיצוני ופנימי השתלבו זה בזה.

0 אור 0

New member
בכל מקרה תמיד טוב לסמוך על

האיטואיציה. אם את חשה שטוב לך לטפל ביד ולא ברגל - אז בהחלט תלכי על הכיוון הזה. בעיקרון טיפול רפלקסולוגי הוא טיפול שמתבסס על הרבה חשיבה ותכנון מראש - אבל כשאני כבר עם הידיים על המטופל, אני אלך על פי התחושה. ואם אני חשה שיתאים לו לאותו יום משהו אחר ממה שתכננתי, אני אלך עם התחושה. בדרך כלל האינטואיציה מקדימה את החשיבה המודעת.

freearth10

New member
הרובד הרגשי

היי אור, כשדיברתי על הרובד העמוק יותר, אכן התכוונתי לרובד הרגשי, אבל כנראה שהעור העבה ברגל בא באמת לאמר אל תיגעו בי ולא ממש יעזור אם נתחכם לו.
אור
מאיה

למעלה