עור קשה בכף רגל

PooKiPsiT

New member
עור קשה בכף רגל

יש לי בבוהן עיגול של עור קשה, שלא משנה כמה אני מקרפצת אותו עם האבן, הוא לא מתקלף לגמרי (וחוזר למצבו הקודם יחסית מהר). מחיפוש בפורום מצאתי שני דברים: 1. שיש אבנים בדרגות שיוף שונות. איפה יש? אני מכירה רק אבן אחת, לבנה-אפורה עם חורים קטנים כאלה. יכול להיות שדרגת השיוף של האבן שלי לא מספיקה בשביל העור הקשה הזה? 2. הבנתי שאפשר להוציא עור עקשן עם סכין, אבל לא הבנתי בדיוק איך (וזה נשמע קצת מפחיד...). ושאלה כללית - זה נכון ששעור קשה ברגליים נוצר בעיקר מזה שהולכים יחפים כל הזמן? זה משנה אם הולכים עם נעליים פתוחות או סגורות?

noyale21

New member
נראה לי שעדיף ללכת למישהי

לפדיקור מאשר להתעסק עם סכינים על כפות הרגליים שלך....

Amazona

New member
../images/Emo45.gif אכן, אבל להשתדל להביא כמה

שיותר דברים שלך מהבית. מגבת שלך (כי אי אפשר לוודאות שאכן המגבות נשלכות אחרי כל שימוש לכביסה) מספריים שלך (או מקסימום לראות שהיא מחטאת) פצירה שלך אבן שלך אלא אם כן את מקבלת המלצה מחברה על פידיקוריסטית שחברה שלך הולכת אלייה ויודעת בוודאות להגיד לך שההיא נקייה.

תיקתקית

New member
אני לא ממש מבינה בטיפוח כף הרגל

אבל נדמה לי שאם את מסירה עור קשה, הוא יחזור בדיוק לאותה הצורה. זה קורה לי עם העור ליד הציפורניים שאני נושכת לפעמים.. לדעתי המפתח הוא לא להסיר אלא לרכך הרבה הרבה עם אמבטיות יומיות לידיים, אולי לגרד ממש מעט לדעתי דווקא כשהעור רך, ולשים הרבה קרם שומני לפני השינה וגרביים. אולי ככה יפסיק להתייבש לך דווקא שם..

tokit

New member
אני דווקא די מבינה

והכי טוב זה להסיר את העור הקשה ואח"כ לשמור על הקיים בצורה שכתבת. כל המרככים והמגרדים לא יעזרו לשכבת עור ממש קשה.

PooKiPsiT

New member
תודה לכולן../images/Emo70.gif../images/Emo20.gifועוד שאלה לא קשורה

מה ההבדל בפעולה בין הליפות הסינטטיות לטיבעיות?

אין הבדל

זה מקרצף וזה מקרצף, ותלוי כמובן מה יותר רך. מה שחשוב בעיני בליפה זה שלא תצבור עובש (איכס) ושתהיה מחוספסת אבל לא שורטת.

Amazona

New member
רגע תני לי להבין...

כשאת מנסה להוריד את העור קשה - את עושה אמבטיות מיוחדות לרגליים
או בזמן המקלחת הרגילה מנסה להביא אותה בכמה שיופים

PooKiPsiT

New member
לפני השיוף הן 20 דקות לפחות בגיגית

עם מים. אין קשר למקלחות.

Amazona

New member
תראי... יש כתבה ארוכה שהתפרסמה

בעיתון לאשה בשבוע של ה 28.5.06 מפורט שם כל התהליך של הטיפול בכפות הרגליים לקרת הקיץ וחשיפתן של כפות הרגליים. רשומים של לפחות 25 עיצות בכל מינ תחומים לאו דווקא של עור יבש. אני אעתיק לך 3 עיצות שמצאתי שהכי מתאימות לך. טיפוח ביתי לכף הרגל: הטיפול הבסיסי לטיפוח כפות הרגליים הוא השרייתן בקרעה מלאה במים חמימים, וכשהמים מצטננים - יוצקים עליהן מים חמים נוספים. לקערה אפשר להוסיף סבון נוזלי ופלחי לימונים להבהרתו.לאחר 20 דקות (לפחות) מוציאים כף רגל אחת מהמים (בלי לשטוף מהסבון) מייבשים במגבת ומגרדים את העור הייבש בעזרת אבל גסה, שאפשר לקנות בבית מרקחת, רטובה במים (כדי שלא תשרוט), או משייף מנייר זכוכית עדין (הדומה למשייף ציפורניים), מחזירים את כף הרגל לקערה ומטפלים ברגל השנייה. לעור יבש במיוחד: להוסיף 2-3 טיפות שמן ארומטי גרניום או שמן חמניות. לזירוז תהליך האיחוי והריפוי של עור סדוק: להוסיף 2-3 טיפות שמן ארומטי רוזמרין. כשהעור רך, אחרי שהשרתים את הרגליים באמבטיה (הסבר הנ"ל), כדאי לעשות טיפול פילינג גרגירים לכף הרגל. מורחים את הקרם על כפות הרגליים ומעשים בתנועת שיפשוף, הגרגירים מסירים את תאי העור המתים וחושפים תאים צעירים המקנים לעור גוון בהיר וקולטים טוב יותר את קרם הרגליים. אפשר לקנות תכשיר פילינג ייעודי לכפות הרגליים או להשתמש בפילינג לגוף. סיגל קוטלר לוי, מבעלי רשמת "סבון של פעם", ממליצה לצקת לקערית חצי בקבוק בירה לבנה, להוסיף שקיק קוויאר אינסטנט (מהסופר) ולערבב עד לקבלת תערובת סמיכה. להוסיף לתערובת 4 כפות סוכר ולערבב היטב. בעזרת ליפה טבעית מורחים את העיסה על כפות הרגליים ומעסים בתנועות סיבוביות. דרך מעולה לרכך ולטפח את כפות הרגליים היא למרוח כמות נדיבה של קרם רגליים ולגרוב מייד גרבי כותנה למשך הלילה.גרבי הכותנה מאפשרים ספיגה טובה יותר של הקרם לעור. בשאר הזמן, ממליץ אילן שקד, רוקח ראשי ברשת "סופר פארם" לא לישון בגרביים, כדי לאפשר לכפות הרגליים להתאוורר כראוי. כאמור המידע נלקח ממגזין "לאישה" מתאריך 28.5.06 - "המדריך לפשיטת רגל" כל הזכויות שמורות

Amazona

New member
אופס..*../images/Emo140.gif פרויד היה טוען שזו לא

טעות חח

I Was Hoping

New member
אני

הייתי הולכת לפדיקור מקצועי, ואחר כך קונה אבן של שול ומשפשפת איתה חצי דקה כל יום אחרי מקלחת. אחר כך קרם לרגליים, וזהו. אבל כל יום.

למעלה