עור עצבי - התיעצות

yoelnd

New member
עור עצבי - התיעצות

היי מהם דרכי הטיפול בבעיה עורית שלא הצליחו לטפל בה בפיזי וכרגע הטענה על רקע נפשי. נוסו גם אלמנטים טבעיים כמו שמן אורגנו, תמצית זרעי אשכוליות, שמן רימונים, לבנדר ועוד....... אין ספק שיש לחפור לעומק ולראות אך מה דרכי הטיפול שהייתם ממליצים בגדול כמו למי שמכיר תרופה בשם: gilex שהינה נוגד דיכאון אולם גם עובדת על עצבי ובמקרי גרד שלא הצליח הטיפול המקובל.

0 אור 0

New member
בתור ותיק בפורום אולי אתה תזכור את הסיפור שלי

כשדרך ההזנחה הרפואית הגעתי בסוף לרפואה המשלימה. לצערי לא לפני שנגרמו לא מעט נזקים ועברתי שנים לא פשוטות של בריאות מאד לקויה, כשהרופא "אבחן" שהכל בסדר אצלי פיזית וניסה לשלוח אותי לפסיכיאטר. אז קודם כל , לא הייתי לוקחת את הטענה לגבי מקור הבעיה אם הנסיו נות לטפל בה היו בשיטת הניסוי וטעיה על ידי תרופות ועל ידי שמנים - המבחר של השמנים שבהם היה נסיון טיפול נשמע מאד כמו יריות באפילה, כי השמנים מאד מאד שונים זה מזה בדגשים ובמטרות שלהם. אני ממליצה לא לוותר על אבחון יסודי, כולל אבחון אלרגיה, ולטפל בכל ההיבטים במקביל - איזון המערכת החיסונית (לא חיזוק אלא איזון), הרגעה וחיזוק נפשי , טיפול פנימי דרך תזונה וצמחי מרפא, טיפול חיצוני דרך שמנים וצמחי מרפא - אבל עם התאמה אישית. לנושאים הראשונים הייתי מעדיפה רפלקסולוגיה

יעל ND

New member
בעיית עור

מאחר ול בעיית עור הינה רק השתקפות של בעיה פנימית זו או אחרת, ומאחר וכל בעיה בגוף בכלל תמיד קשורה לבעיה כלשהי בנשמה, TheGreatNut כמובן צודק ויש לחפש סיבה פנימית. הבעיה היא, שלא תמיד אנשים מוכנים לעשות את השינויים הדרושים לטיפול במקור הבעייה. מצד שני, יש למצוא אם לא ריפוי, אז לפחות הקלה משמעותית בבעיה הפיזית, במקרה הזה - בעיית עור. במקרה הזה הייתי ממליצה על טיפול בשיטה הביואנרגטית או בשיטת ה-IPEC.

TheGreatNut

New member
יש גם מצבים שבהם יש צורך...

בשינוי אלמנט מסויים בחיי היום יום, בתפישת העולם. סתם לדוגמא, אדם שעובד נגיד 14 שעות במשרד, 5 פעמים בשבוע יסבול בשלב כזה או אחר מבעיות גופניות ושום עזרה אלטרנטיבית או קונבנציונלית לא תוכל למנוע את זה, אלא רק לעכב ולצמצם את הנזק (לא כסא טוב, לא שמנים, לא דיקור, לא טיפולים במגע, לא תרופות, פשוט כלום). במקרה כזה כמובן חובה לצמצם את היקף שעות העבודה, להוסיף פעילויות גופניות ועוד... אז אין לי מושג אם המקרה המדובר הוא כזה שדורש שינוי פנימי (להרפות מדרך פעולה מסויימת בחיים), אבל אני חושב שמקרים רבים של בעיות עוד הן כאלו.

כל טיפול

בעיות עור רבות, שלכאורה חיצוניות, מקורן ממצב נפשי/ תפישת עולם/ אורח חיים כמו שנכתב כבר. זו הסיבה שכל מיני המריחות לא עוזרים, כי המקור לבעיה נמצא במקום אחר. וכאשר לפעמים "עוזרים" - מופיע במקום/צורה אחרת חשוב כמובן, כמו שאור כתבה לשלול אלרגיות(מזון, סביבה, תגובות לתרופות) כל טיפול שעוזר לאיזון, לאו דוקא חופר באופן מודע יכול לעזור פה לא מובן משאלתך האם נוסה הגילקס?

yoelnd

New member
אז ככה.....

היי ראשית - תודה למגיבים. טרם נוסה הטיפול בגליס אלא עלתה האפשרות ואגב, תרופה לא רעה המסייעת בהמון אלמנטים. ואם כי קצת בעייתי בתופעות לוואי ובאינטרקציות עם תרופות וצמחים. אין אלרגיה / רגישות למזון. נבדק בקינסיולוגיה וגם טופל. נוסו עוד שמנים וצמחים אחרים שלא פורטו כמו סרפד וקלנדולה עם אלורה ונוסחאות אחרות...... נוסה טיפול בקרח (אגב, שיטה מדהימה ומענינת) טרם נוסה דיקור סיני והומאופטיה.

TheGreatNut

New member
מה קורה בחיים?

מה מציק, מה הציק? מה את סוחבת איתך? (אם בכלל כמובן)

0 אור 0

New member
כאמור

המלצתי דוקא על שילוב של רפלקסולוגיה עם שיפור התזונה עם צמחי מרפא הסיבה שאני כותבת בשעה כזו, היא כי בדיוק עשיתי פיניש לסטאז' של צמחי מרפא , כי מחר היום האחרון להגשה, וכמובן שהכל חיכה להיום, כשעברתי על פורמולות והכנות לפורמולות שעשיתי לפני מספר חודשים, ראיתי שעם הידע שהשתפר היום, בניתי את הפורמולות אחרת לגמרי, חלק מהמטופלים באמת גם התנסו בטינקטורות (לצערי חלק זה היה תאורטי לגמרי) - ומתוכם היו כאלה שנדרש שינוי בפורמולה, ואני גם מרגישה שעדיין לא ארגנתי את החומר במחשב ואת הידע בראש בצורה מיטבית, ובטוח שבעוד שנה אני אבנה פורמולות אחרות לגמרי לחלק מהמקרים, וכל הסיפור הזה הוא כדי להדגיש, שגם אם נוסו צמחי מרפא, זה לא אומר שהשיטה לא טובה, אלא שניתן להתאים ולדייק גם אם הפעם הראשונה לא עזרה.

nataly210

New member
גוף - נפש - רוח

הטיפול שאני חושבת שיהיה הכי טוב במקרה שלך הוא טיפול שמכוון לראיית הבן האדם כשלם כלומר מסתכל על כל אספקט בחיוו של המטופל ובוחן גם את הגוף, הנפש והרוח ומטפל בכולם יחד כשלם. בטיפול כזה שמתייחס לאדם כשלם ולא מפריד את הגוף מהנפש, נוצר תהליך ריפוי חזק שאני ממליצה עליו מאד. אני ממליצה לחפש נטורופת באיזור שלך, ולהתחיל איתו תהליך כזה. יש קישור לקומונה שלי בתחתית ההודעה למקרה ותרצה שאפרט יותר על מה התהליך כולל. בהצלחה

TheGreatNut

New member
אני חושב שלא סוג טיפול קובע...

אם ההתייחסות לאדם היא כמכלול או לא, אלא סוג המטפל. אפשר, וקריטי, להתייחס לאדם כמכלול בכל סוג של טיפול (אלטרנטיבי ומערבי). ואפשר לשכוח מנפש האדם בכל סוג של טיפול.

TheGreatNut

New member
מטפל טוב בעיני הוא מטפל הוליסטי (שלם)

כלומר, מטפל במכלול האדם. זה יכול להיות מיושם בכל שיטת טיפול וזה לא מיוחס לשום שיטת טיפול.

nataly210

New member
גם סוג המטפל חשוב

והחיבור בין המטופל למטפל גם חשוב אבל אין קשר בין מה שהסברתי - הנפש היא חלק בלתי נפרד מבן אדם ולכן אם מתייחסים לאדם כשלם זה חלק בלתי נפרד.

לוי רחל

New member
מהי בעיית העור?

שלום, קשה לתת לך תשובה רלונטית וקוהרנטית.מפני שלא נאמר כיצד העור נראה, מתי זה יתחיל ועוד. יכול להיות בכלל שזה בעיה נפשית או יכול בעיה פיזיולוגית משולבת בבעיה נפשית.חשוב שתדע שלרוב בעיה שמופיעה על העור לא יכולה להיות רק בעיה נפשית. ולכן, חשוב מאוד שתלך לקבל טיפול הולם לבעיה לפני שתחמיר או תעבור למקום אחר.ההמלצה שלי היא טיפול המשלב דיקור לטיפול בשורש הבעיה, שינויי בתזונה- שהבעיה לא תחזור, צמחים בצורת פורמולה או כמשחה מקומית- לטיפול בסימפטום ובשורש הבעיה וטיפול מגע הנותן מענה לאספקט הנפשי. חשוב לי להדגיש גם לבעיות נפשיות נדרש טיפול מקיף ופיזיולוגי. תרגיש טוב

למעלה