עורכי DVD (לא רק לילדים ?)

Springie

New member
עורכי DVD (לא רק לילדים ?)

ושוב שלום...
אני משתמש ב-PowerProducer, אבל יש לו שתי בעיות: 1. הוא לא טוב בתרגום סרטים מ-xVID ל-DVD... אני לא מוצא שאפשר להגדיר לו לשמור על ה-Aspect Ratio, אז הוא הורס סרטים של 9X16 כי הוא מותח אותם. 2. הממשק, או אלוהים. כמו לילד בן 4. אין שום אפשרות לגמישות. ניסיתי כמה תוכנות אחרות (כמו Ulead - DWS ו-MovieFactory), והאמת - שכולם אותו ממשק מעצבן והגבלות מרגיזות. אז אני מחפש גם משהו עם ממשק נורמאלי, ואף יותר חשוב - יכולת תרגום טובה כמו של TMPEG. (אני פשוט לא רוצה לתרגם את כל הסרטים ב-TMPG ואז לתרגם אותם שוב ב-Producer... זה גם דורש פי 2 זמן, וגם מוריד מהאיכות).

Springie

New member
הבנתי מה הבעיה, רק שזה לא עוזר...

דיברתי עם התמיכה הטכנית של החברה (GoCyberLink), והייתה להם תשובה מצויינת. Please note that the PowerProducers supports only 3:4 format. מעולה... לא ? חבר'ה, אני צריך תוכנה חדשה... ניסיתי אתמול גם את MyDVD, והיא פחות יציבה אפילו מה-Windows שלי. H E L P !

Reborn1

New member
תסביר את עצך

כי אני לא מבין אותך מה המטרה שלך בעריכת סרטים מה לא עובד טוב ב my dvd אילו דברים אתה צריך

Springie

New member
מסביר...

אני לא עורך סרטים - אני רק עורך DVDs... יש לי כל מיני סדרות מארה"ב שאני רוצה לצרוב ולכניסה ל-DVD. הבעיה שלי עם myDVD שהוא כל הזמן-כל הזמן - נפל. כמעט כל כפתור שלחצתי גרם לו להתקע. אני ממש תקוע - יש לי פרקים ב-16:9 (הם באמת ב-3:4, אבל כוללים את הפסים השחורים מלמעלה ולמטה), ואני לא מצליח לצרוב אותם בלי לאבד איכות. עשיתי תרגום דרך TMPGEnc כל הלילה לפורמט של DVD, והבוקר גיליתי שהוא "קישט" לי את הסרטים באיזה איור קטן ומתרוצץ כזה
. מה שהיה לי מאוד נוח ב-Producer הוא שכל פורמט שלא הכנסתי - הוא עשה לי את התרגום לבד. הבאסה, כמו שכתבתי - הוא שהוא לא "אוכל" 16:9.

Reborn1

New member
הבנתי אותך(בקושי)

שאתה מתכוון "תרגום" למעשה התכוונת להמרת הסרט מ xvid פורמט mpeg המתאים לצפייה במכשיר dvd למעשה s\vcd לדעתי נראה לי שהייתי חושב אחרת במקרה שלך שמדובר בסדרות 1 ממיר את הסרטים בעזרת tmpencoder לפורמט vcd או svcd 2 את כל הסרטים מכין בעזרת נרו עם תפריט בחירה של הסדרות 3 משום מה כל התוכנות שציינת מקודדות שוב את הקובץ, בדרך שציינתי לא מתבצעת "המרה" נוספת אתה צריך להיכנס לנרו פרויקט וידיאו לבחור vcd או svcd להוסיף את כל הקבצים ליצור תפריט נוח לניווט וזהו בדרך זו יחס מסך 16:9 או 4:3 ישמרו ,האיכות לא תפגע כלל ,משך ההכנה מהיר והפעולה פשוטה יותר זוהי ההמלצה האישית שלי ,פשוטה אבל גם יעילה ישנה תוכנה מבית היוצר של tmpencoder שגם מכינה תפריט וייתכן ומתאימה לך יותר TMPGEnc DVD Author http://www.pegasys-inc.com/en/download/tda16.html לשיקולך

Springie

New member
אפשר לצרוה VCD על DVD ?

הורדתי את התוכנה... יש לה אח'לה מערכת לבניית תפריטים, אבל אני קצת מסתבך פה עם הוספת קבצים... הוא כל פעם מודיע לי שה-GOP לא נורמאלי (ב-VCD או SVCD). נמשיך לנסות.
תודה !! אני יודע שאני מקריב קצת איכות (כי הקבצים שלי הם ב-divX), אבל אני יכול לנסות לצור VCD על דיסק שהוא בעצם DVD, וככה להכניס 10-12 פרקים לאותו DVD ? ה-DVD ידע לקרוא את זה ?

Reborn1

New member
כן

בדיוק לזה התכוונתי אבל בעקרון אפשר לחסוך אל כל התכונות שציינתי 1 את כל הסדרות שלך המר לפורמט mpg (למעשה זה vcd) בעזרת tmpencoder 2 פתח את תוכנת הצריבה נרו הכנת vcd את כל הסרטים תוסיף לפרויקט 3 תיצור תפריט פשוט נוח לבחירה 4 תצרוב על דיסק dvd אפשר לצרוב מספר סרטי vcd על דיסק dvd יחיד זה דיי פשוט נוח ויעיל בהצלחה

Springie

New member
בכל זאת אני קצת "עצוב"..

אין דרך לשמר את האיכות של ה-divX ? אם אני זוכר נכון, divX הוא באיכות טובה יותר מ-VCD... או שאני מנסה לרקוד על יותר מדי "חתונות" ?

Reborn1

New member
נסה svcd

אפשר svcd שזה איכות פצצה לפי דעתי אבל בדרך זו פחות סדרות יכניסו בדיסק אחד נסה את אותו העקרון שציינתי עם svcd זה באמת נפלא אני אישית כל הסרטים שלי בתצורה זו (טיפה משופרת באודיו 5.1) אבל עדין איכות התמונה נפלאה

Reborn1

New member
לא ב vcd

אלא ב svcd ולא כל מכשיר די וי די בייתי תומך באפשרות זו זה נקרא mpeg-2 5.1 audio נדרש תוכנת אודיו טובה לעבודה , אני משקיע זמן בהכנה רק בסרטים שבאמת שווה להשקיע בהם

למעלה