עורב - מקרקר או קורא?

Genesis121

New member
עורב - מקרקר או קורא?

שלום :) עלתה שאלה לחבריי ולי (כן, זה סוג השאלות שעולות אצלנו:) האם העורב מקרקר או קורא? אם יש תשובה חכמה המלווה בסיבה מסוימת, אשמח להסבר. תודה :)

אלירן259

New member
מה פתאום?

העורב קורא, הצפרדע מקרקרת, התרנגול אממ... עושה קוקוריקו?
וואלה, פתאום זה כן נשמע לי הגיוני. אבל אני יודע שהקרקור שייך לצפרדע ("הבטן שלי מקרקרת", כלומר, עושה קול דומה להבעת הצפרדע). אגב, יש איזה אתר (או שאולי מישהו ירשום פה), שמציג את כל הבעות החיות? אריה שואג, סוס צוהל, כבשה פועה. זה מעניין אותי מאוד!

סוריאל

New member
הוא קורא קרא קרא, לא?*

אז למה שלא יקרקר? נכון, מקובל יותר שהצפרדע והתרנגול מקרקרים, אבל אני לא חושב שיש סיבה רצינית לא לייחס את הפעולה הזו גם לעורב. בהנחה שמדובר בפועל אונומטופאי (כלומר, צליל המילה דומה לצליל הממשי שהיא מסמנת), וזה בודאי נכון בנוגע לשימוש המודרני שלו**, הוא מתאים גם לעורב. *כלומר, אם התרנגול קורא קוקוריקו, הכלב נובח האו האו והחתול מיילל מיאו מיאו, גם העורב יכול לקרוא קרא קרא ** במקרא ובלשון המשנה והתלמוד המשמעות של 'קרקר' שונה לחלוטין ונוגעת להריסה ושבירה. קשה לי להאמין שיש לשרש הזה מקור אונומטופאי שקשור למשמעות הזו.

bzemer

New member
אהלן, אני למעשה זה שהעלה את השאלה

אותי נורא הטריד הנושא מבחינה לשונית. נניח שהייתם כותבים עכשיו ספר - איך הייתם קוראים לקול העורב. אני חשבתי שהעורב קורא, אבל גם נשמע לי הגיוני שקול העורב הוא קרקור. לכן החלטתי לנסות לבחון ולשאול לדעתם של אנשים. בהקשר הספרותי בחנתי את סיפור העורב המפורסם ביותר - בכתביו של אדגר אלן פו. השורה: Quoth the raven, "Nevermore" תורגמה לעברית (ע"י זאב ז'בוטינסקי) כך: 'ויקרא : "אל עד-אין-דור"'. בנוסף, גם אני הסתקרנתי איך נקראים קולות יתר החיות, ונתקלתי באמרה הזו: אמר ר´ יוחנן: היו כולם נותנין קולם והיה מרעיד כל העולם כולו - שור גועה, אריה שואג, איל צוהל, נמר צורח, כבש חונב, זאב זורד, צבי מפרט, דוב מנמנם, חמור מבריס, פיל נוהם, ראם מצלצל, גרפית מלבלב, אדם מרנן, שר מזמר". והנה דף שימושי על קולות, שמות זכר ונקבה וולד: http://he.wiktionary.org/wiki/נספח:בעלי_חיים אז עכשיו השאלה הבאה: קול הפיל - תקיעה או תרועה? ;)

אתה יכול לרשום את שתי הצורות

גם תרועה וגם תקיעה. אתה יכול לבחור ביניהם. אדגר אלן פו סופר מעולה ואין כמו לקרוא את ספריו באנגלית. נעשה לו עוול שתרגמו את כתביו לעברית.

גנגי

New member
מה אכפת לך אם מישהו בוחר

להשתמש ביותר מכינוי אחד? יש פה משטרת כינויים או משהו?

מה הקטע?

למה לא להשתמש בכינוי אחד? כדי שאני אדע למי אני מגיבה ולא אתבלבל בטעות. מה זאת העוינות הזו על הבוקר? שיהיה לך יום טוב!

יאיר54

New member
Cría cuervos

זוכרים את הסרט "קריאת העורב"?במקור זה Cría cuervos - ומעניין שבספרדית קריאה=cria...

זחטי

New member
עורב מדבר

לעורבים יש יכולת דיבור, ממש כמו לתוכים. אז למה לא פשוט לתפוס עורב ולשאול אותו?

זחטי

New member
הלכתי אני אצל העורב

שאלתי עורב איך הוא קורא לקולות שהוא משמיע, והוא ענה לי : "פרוזה" אמרתי לו שאתה לא קורא לזה דיבור, והוא ענה לי שלא אכפת לו איך אתה קורא \ מקרקר\ צווח לזה.

למעלה