עורבים

ezaiden1

New member
עורבים

איך ניתן לגרש עורבים מהגינה שלי ?? יש חומר ?? או משהו יעיל יש אצלי בגינה להקה של 5 עורבים שמגיעים כל בוקר עם הציד שלהם מצא חן בעיניים הגינה שלי אבל הבעיה שהם מנקבים לי את כל הטפטפות בשביל ללגום מים עזרה דחוףףףףףףף

שקדי

New member
לדעתי.........

עורבים לא מחוררים צנרת אלא נקרים והכי טוב זה לטמון את הצנרת או להתחיל לסתום חורים

סודA

New member
זו גם דעתי, הנקרים הם המזיקים.

אף כי שמעתי, אבל לא ראיתי שגם עורבנים יודעים את "העבודה"

רוּפֵן

New member
'פטנט' שלמדתי מאחד המומחים לנושא

איש 'רשות שמורות הטבע'.. וכן מספריו של הצפר המהולל 'קונארד לורנץ' שעקב שנים רבות אחר הלכותיהם של העורבים, ולמד קצת את 'שפתם'. בכל מקרה, הוצא מכרז על שתילת דשא חדש במגרש הכדורגל, וזכה בו חקלאי מומחה לעניין. פיזר חול, דשן ושתילי דשא והחל להשקות והדשא התחיל לגדול, ואז הגיעו העורבים.. והחלו לשלוף את השתילים... הזעיק את איש 'שמורות הטבע' וההוא מצא והביא פגר של עורב. תקע עמוד גבוה במרכז המדשאה ועליו תלה על חוא את פגר העורב. שום עורב לא העז לרדת ממרומי הברושים, לכיוון הדשא. היו הרבה "שיחות" שם במרומי הברושים, אך אף עורב לא ירד. אז אם אין לך 'פגר של עורב' או שזה לא מתאים לך..! עשה דבר פשוט (לכן הזכרתי את קונארד לורנץ), במקום מרכזי ובולט בגינה, תלה סמרטוט שחור בגודל של עורב. הם לא יגיעו שוב..!

שקדי

New member
איש הגנת הטבע באזורנו

מכנה את העורבים חולדות מעופפות כי הם משאירים אחריהם אדמה חרוכה ואכן אצל המושבניקים באזורנו מתנוססים סביב החלקות פגרים מעל צינורות אלומיניום

9910

New member
עורבים הם חיות חכמות

אז בשדה פשוט קוראים לצייד ותולים את הפגר לעיני כל והם יודעים לא לבוא,בבית לא כדאי להיות כאלה פרימיטיבים וזה גם די מסריח אז אפשר לתלות גרב אפורה ישנה ואולי גם לקשט אותה קצת שתהיה יותר דומה,לא ניסיתי אבל אומרים שזה עוזר.

inbarm

New member
לגבי הטפטפות

אפשר להשאיר איפה שהוא בצל קערה עם מים טריים. לא תהיה להם סיבה להזיק לטפטפות בשביל לשתות. מצד שני, זה לא ממש ירחיק אותם. אצלי הכלבה מגרשת את העורבים.

9910

New member
הנקרים לא באמת שותים

מהטפטפות,זה הרעש של המים שמעצבן אותם ולכן הבעיה של הניקורים בלתי פתורה,אבל אם כלב עוזר אני מוכן להשאיל את הכלבה שלי היא נובחת המון...

שחיין

New member
מעצבן? לא בטוח

הנקרים אוכלים תולעים שרוחשות בגזעי העצים. הם מנקרים והתולעים מתחלות לזוז ואז לפי השמיעה הם מוצאים אותם. אני חושב שהבעיה בצנרת היא שזה משמיע קול כמו הזחלים ואז הם מתחילים לחפש אותם בצנרת.

על נקרים ועורבים

מה שאכתוב כאן הוא על-סמך התמודדות של 30 שנה ( לפני כן לא היו כאן נקרים ואוכלוסית העורבים היו רק בודדים, גידול עצים ונוי שינה תנאים לטובתם) עם הבעיה בעזרת מומחי ראשות הטבע והגנים וצפרים ומומחים אחרים. 1. נקרים שותים מים מהצינור, נכון הם מנקרים אותו רק כאשר זורמים בהם מים (הם מזהים את ה"רעש"). הפתרון מתקני שתיה וזה פותר 90% המהבעיה. במיקרים חריגים קיבלתי אישור משמורות הטבע (הציפור מוגנת ובצדק) לצוד באזור בו אי אפשר להתגבר על הנזק. על פי רוב תפיסת ציפור אחת פותרת הבעיה, לא כל הנקרים מחוררים צינורות. חור של נקר הוא עגול כאילו נעשה באמצעות מחורר, ואצל אבי בנהריה היה נקר שחורר במרווחים מדויקים ברמת דיוק של סטיה פחות מס"מ אחד !!. לנקרים פתרון של מקור מים זמין וכיסוי הצינור מועיל ברמה מצויינת. 2. עורבים מחוררים צינורות לשתית מים. החור "שלהם" לא עגול אלא קריעה. להם מים לא מספיק ואם ראו פעם אחת את הצינור גלוי, תחפה אותו והם יגלו אותו וינקרו. כאן הפתרון הוא דילול אוכלוסית העורבים, עשינו זאת והבעיה הפכה לנשלטת. כבר דיברנו בנושא (דילול אוכלוסיות בע"ח) בימים האחרונים, להזכירכם שראשות הטבע והגנים הפקידה פקח בדום שכל עבודתו דילול אוכלוסית העורבים, שיותר מנזקים לחקלאות ולגן הם מזיקים לעופות וציפורים אחרים - יש פיצוץ אוכלוסין.

הפטנט של רופן מצויין

הבוקר פעלתי על פיו באזור נגוע, הבעיה שאז מחמירים הבעיה באזור אחר. המקרה של דשא אם אינני טועה נעשה בשנות 1980 בזמן חידוש מגרש הכדורגל בקיריית אליער בחיפה ע"י יוסי זוהר. ואם זה לא מה שעליו אתה מדבר רופן אז מקרה זהה.

רוּפֵן

New member
המקרה שאני מדבר עליו, היה לפני כ 9

שנים במגרש הכדורגל של זכרון יעקב. גרתי בדיוק ממול ותיעדתי את הנושא ואף כיסיתי אותו מבחינה עיתונאית. עד לפתרון של המוט עם הפגר שח העורב, היה מכאיב לראות את החקלאי שביצע את הדשא, לא עוזב את המגרש, מהבוקר ועד הערב. רק עזה לכמה דקות, והחבורה שצפתה עליו ממרומי הברושים, הייתה יורדת ומתחילה לשלוף שתילים. אם זה לא היה עצוב, זה היה מצחיק. דרך אגב, הצפר המהולל - קונארד לורנץ - זיהה במפורש את הקריאה המיוחדת של העורבים שמשמעותה "איש עם עורב ביד" - קריאה זו גם הושמעה כאשר יצא לתלות לייבוש את בגד הים השחור שלו. קריאה מיוחדת ל"גוזל נפל מהקן" ועוד.. ממש שפה..!

שקדי

New member
לדעתי רק נקרים צעירים מחוררים צינור

אין זאת חוות מקצועית אלא מסקנתית אני משקה בערך פעם בעשרה ימים לפעמים פתאום יש התקפה קשה...עשרות עד מאות חורים ובהשקיה הבאה שואף לאפס ועד שקט מוחלט אני קושר את זה ליציאת נקרים צעירים מהקן ולהתבגרותם בהמשך והפסקת החירור אין לי שום הסבר אחר לתופעה זאת

שקדי, יש לי מתקן למים

לנקרים פרי פיתוח של מושבניק ממרחביה, יעיל. אצלי כאשר נקרים מנקרים זה נמשך במשך כל עונת ההשקיה לפני ואחרי עונת הדגירה.

שקדי

New member
אצלי היתה התקפה אדירה

בהשקיה הראשונה....כנראה חורים שחוררו במשך החורף ומאז ועד נכון להיום חורים בודדים מאד שואף לאפס שרק ימשך ככה ......טפו טפו....................

טסונמי1

New member
../images/Emo45.gifזה נכון שמעתי שהם לא נוגעים

בצינורות צהובים- מיצד שני אים זה נכון איך עוד לא יצרו כאלה?

למעלה