עוקץ

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל

זהירות: ניסיון עוקץ חדש בחברת החשמל מופץ בשעות אלו​

חברת החשמל מזהירה: נמשכים הניסיונות להונאת לקוחות והפעם בקשה לתשלום חוב בהודעת טקסט לנייד. "הודעות טקסט או מיילים מטעם חברת החשמל מכילות את מספר החוזה של הלקוח, החברה לא מבקשת מלקוחותיה לאשר פרטי חשבון , והקישור העדכני היחיד הוא האתר הרשמי של חברת החשמל", נמסר מטעמם​

GoldenEyes

Well-known member

חברת החשמל מזהירה: נמשכים הניסיונות להונאת לקוחות והפעם בקשה לתשלום חוב בהודעת טקסט לנייד. "הודעות טקסט או מיילים מטעם חברת החשמל מכילות את מספר החוזה של הלקוח, החברה לא מבקשת מלקוחותיה לאשר פרטי חשבון , והקישור העדכני היחיד הוא האתר הרשמי של חברת החשמל", נמסר מטעמם​

תודה על המידע
אבל מה זה קשור לכתבה שפרסמת ? :)

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
תודה על המידע
אבל מה זה קשור לכתבה שפרסמת ? :)
נסיון נוסף

חברת החשמל מזהירה: נמשכים הניסיונות להונאת לקוחות והפעם בקשה לתשלום חוב בהודעת טקסט לנייד. החברה מוציאה הודעת אזהרה ומסבירה כיצד תזהו שמדובר בעוקץ https://www.mako.co.il/finances-news/israel/Article-42cd9dadbc90a71027.htm?Partner=makoApp

GoldenEyes

Well-known member

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל

יש משהו נוסף.
יותר נכון תרגיל עוקץ נוסף.
נוכלים מסתובבים עם מצלמות כגון גו פרו או אפילו סתם מצלמה נסתרת בתוך משקפיי שמש
ומצלמים את פרטי כרטיס האשראי שלכם כשאתם בתור לקופה בסופר או ליד הכספומט.
אנשים מחזיקים את כרטיס האשראי ביד אבל בינתיים הנוכל מצלם את הכרטיס.
להשתדל לחשוף את כרטיס האשראי כמה שפחות ואם חושפים אז לשים לב מי נמצא מסביב.
אין סוף לתחכום ולנוכלות.
אולי בעתיד ישתלו לכל אחד צ'יפ על פרק היד או בתוך הרקטום של חור הת_ת.
וכך סוף סוף ניפטר מכל הנוכלים המנוולים האלה. :-D

מ ש ה 53

Well-known member
יש משהו נוסף.
יותר נכון תרגיל עוקץ נוסף.
נוכלים מסתובבים עם מצלמות כגון גו פרו או אפילו סתם מצלמה נסתרת בתוך משקפיי שמש
ומצלמים את פרטי כרטיס האשראי שלכם כשאתם בתור לקופה בסופר או ליד הכספומט.
אנשים מחזיקים את כרטיס האשראי ביד אבל בינתיים הנוכל מצלם את הכרטיס.
להשתדל לחשוף את כרטיס האשראי כמה שפחות ואם חושפים אז לשים לב מי נמצא מסביב.
אין סוף לתחכום ולנוכלות.
אולי בעתיד ישתלו לכל אחד צ'יפ על פרק היד או בתוך הרקטום של חור הת_ת.
וכך סוף סוף ניפטר מכל הנוכלים המנוולים האלה.
טוב. זה כבר שיכלול של המצלמות שהוטמנו בפי הכספומטים.
הדבר היחיד שקצת מנחם אותי, זה שחברות האשראי מבטחות את הכרטיסים, ובד"כ מפצות את בעל הכרטיס במקרים של גזל מהסוג הזה.
לי זכורים לפחות 2 מקרים בהם עידכנו את אשתי על...
1. פעם באמת נגנב לה התיק עם כרטיס האשראי.
הגנב "עלה" על הדרך שבה היא שמרה את מס' הקוד והוא הצליח ב-4 פעימות (3 לפני חצות ו-1 אחרי) להוציא מהכספוחורים 2,000 ש"ח. 1,000 לפני חצות ועוד 1,000 אחרי. אז ממש בשעה 06:00 יצר קצין הביטחון של חב' האשראי קשר עם אשתי, ושאל להסבר כיצד זה משכה תוך 10 שעות 4 משיכות שהסתכמו ל-2,000 ש"ח. היא הסבירה שמדובר בגנב. לזכות החברה ייאמר, שהם פיצו אותה ב-1,925 ש"ח.
2. היינו בחתונה באזור קיסריה, ואז התקשרו (בהמולה הסואנת שהייתה שם) ושאלו אותה, האם היא נמצאת באשיקלון וקונה שם בגדים בסכום גבוה. היא כמובן הכחישה. היא בדקה בתיק וכרטיס האשראי שהוזכר היה ברשותה! במקרה הזה, חב' האשראי הספיקה לגרום לבית העסק לבטל מיד את העסקה.

במקרה אחר, פרצו לבית גיסתי וגם שם נגנב כ. האשראי. למחרת שאלו אותה לשם מה רכשה 3 טלוויזיות... היא כמובן הכחישה. מי שכן הפסיד מהעסקה היה הסוחר שמכר את המסכים, כי הוא כבר סיפק אותם...

נסיך.333

Well-known member
טוב. זה כבר שיכלול של המצלמות שהוטמנו בפי הכספומטים.
הדבר היחיד שקצת מנחם אותי, זה שחברות האשראי מבטחות את הכרטיסים, ובד"כ מפצות את בעל הכרטיס במקרים של גזל מהסוג הזה.
לי זכורים לפחות 2 מקרים בהם עידכנו את אשתי על...
1. פעם באמת נגנב לה התיק עם כרטיס האשראי.
הגנב "עלה" על הדרך שבה היא שמרה את מס' הקוד והוא הצליח ב-4 פעימות (3 לפני חצות ו-1 אחרי) להוציא מהכספוחורים 2,000 ש"ח. 1,000 לפני חצות ועוד 1,000 אחרי. אז ממש בשעה 06:00 יצר קצין הביטחון של חב' האשראי קשר עם אשתי, ושאל להסבר כיצד זה משכה תוך 10 שעות 4 משיכות שהסתכמו ל-2,000 ש"ח. היא הסבירה שמדובר בגנב. לזכות החברה ייאמר, שהם פיצו אותה ב-1,925 ש"ח.
2. היינו בחתונה באזור קיסריה, ואז התקשרו (בהמולה הסואנת שהייתה שם) ושאלו אותה, האם היא נמצאת באשיקלון וקונה שם בגדים בסכום גבוה. היא כמובן הכחישה. היא בדקה בתיק וכרטיס האשראי שהוזכר היה ברשותה! במקרה הזה, חב' האשראי הספיקה לגרום לבית העסק לבטל מיד את העסקה.

במקרה אחר, פרצו לבית גיסתי וגם שם נגנב כ. האשראי. למחרת שאלו אותה לשם מה רכשה 3 טלוויזיות... היא כמובן הכחישה. מי שכן הפסיד מהעסקה היה הסוחר שמכר את המסכים, כי הוא כבר סיפק אותם...
כבר עדיף שיגנבו לי את כרטיסי האשראי, הם מבזבים פחות מאשתי..

מ ש ה 53

Well-known member
אחרי שקיבלתי הודעות "מחברת שיגור", שמחכה לי משלוח אך עלי לשלם כ-20 ש"ח מסים ועלי למלא את פרטי האשראי...
ואחרי שקיבלתי הודעות על כך שמחכה לי משלוח בדואר ועלי להיכנס לקישור XXX
ואחרי שקיבלתי הודעות על כך שכרטיס האשראי שלי נחסם לעסקאות און ליין ועלי לאשר מחדש את הכרטיס,
הנה באה חורזת ומבשרת לנו שגם "מטעם" חברת החשמל מודיעים לנו על חוב שלא קיים כדי לקבל את פרטי האשראי שלנו.
חייבים להיות מאד זהירים ולא לאשר שומדבר מאלה.
מדהים עד אנה מגיע דימיונם הפרוע של אנשי הפישינג הללו, ועל כן, הכי חשוב באמת גם להזהיר וגם לנהוג בזהירות.
וכן: תודה רבה לחורזת.

למעלה