עוצמת הרכות - אירוח

עוצמת הרכות - אירוח

שלום וברוכים הבאים, אתם מוזמנים להעלות שאלות ולהכיר את שיטת עוצמת הרכות יום טוב, אמיר דרור

על המטפלים בשיטה

מה מאפיין את המטפלים השיטה, אם אפשר להכליל. מה הביא אותך באופן אישי אל השיטה. תודה, אמיר דרור

בנימין

אני כיום בשיטה כ- 10 חודשים, עדיין רחוק מלהיות מטפל. מה שהביא אותי ללימודים זה דווקא לא כל כך האפשרות להיות מטפל עוצמת הרכות, אף שגם זה חשוב עבורי, אלא האפשרות לזרז את תהליך התפתחות אישית שאני נמצא בו כבר שנים - דרך שיטת אבי גרינברג, שיטת סילבה, שינוים בהרגלי תזונה, טאי-צ'י - אני ממשיך ללמוד ולהדריך טאי-צ'י יותר מ 13 שנה. אחרי שעברתי תהליך אישי דרך סידרת טיפולים אישיים בעוצמת הרכות, לפני הלימודים, השתתפתי בסדנא ובשיעורים של ד"ר טובי בראונינג, היה לי ברור שכאן המקום לאלה שמוכנים לאזור אומץ לעבודה אישית פעילה. השינויים שאני עובר בתקופה האחרונה, התובנות (לא דרך הראש בלבד, אלא דרך כל יישותי) הם בהיקף שלא הייתי יכול להגיע אליהם בשיטות האחרות, גם בזמן ארוך בהרבה מזה שאני בעוצמת הרכות. בתור מטופל ותלמיד אני רואה את המטפלים בשיטה כאנשים שעברו שינויים מהותיים ביותר באישיותם דרך הלימודים בשיטה. זה נתן להם את הרגישות ויכולת גבוהה לעזור גם לאחרים לעבור תהליך שלהם.

תודה

התשובה שלך בינימין עזרה לי להבין גם על התפיסה וגם להכיר אותך. תודה על השיתוף אמיר

תשובה של דינה

גולת הכותרת של עוצמת הרכות היא ריפוי הדדי שפירושו, פשוטו כמשמעו – המטפל מתרפא כשהוא מרפא. קודם כל, ברמה הפיזית - כשאני מנענעת את המטופל, אני בו-זמנית מנענעת את כל גופי, מזרימה את כל הנוזלים בתוכו, מאזנת, מרפאה ומחדשת אותו כל הזמן. אחרי הטיפול אני בדרך כלל יוצאת רעננה יותר מאשר לפני. זה מונע שחיקה שכל כך אופיינית בעיסוק הטיפולי. כמו כן, הריפוי ההדדי מתבטא בכך שגם המטופל אינו פסיבי, אינו נשען רק על המטפל, הוא לומד לקחת אחריות ולסמוך על עצמו. וגם המטפל לא רק נותן, אלא גם קשוב לעצמו, מאבחן בו זמנית את החסימות של המטופל ושלו עצמו, ומתרפא. מטפל של עוצמת הרכות לא נותן עצות, אלא עוזר למטופל להתחבר לחוכמה הפנימית שלו, לעוצמה, לכוחות הריפוי שלו בגוף ובנפש, ולרכוש כלים לריפוי ולהעצמה אישית. הלימודים להכשרת מטפלים מתנהלים בצורה יוצאת דופן, מאוד חוויתית, עם דגש חזק על התהליך האישי. נקודת ההנחה היא ששלמות המטפל היא הגורם המרכזי ליכולתו לטפל באחרים. מה הביא אותי לשיטה? בשנים האחרונות אני נמצאת בתהליך התעוררות משינה ארוכה. ותוך כדי ההתעוררות אני גיליתי כמה מוות יש בי עדיין, והחשק לחיות דחף אותי לחפש גירויים וחוויות שיחזירו לי את החיות - ולא חסר היום קורסים וסדנאות, ספרים ומטפלים. נעזרתי בשיטות שונות, חזקות ויעילות. אך לגבי כל אחת מהן ידעתי - זה לא יותר מכלי שמתאים לי בשלב זה של החיים, בדרך שלי אל עצמי. בעוצמת הרכות, לאומת זאת, אני רואה את הדרך עצמה, הדרך שלי, שמובילה אותי אל האוצר שאני מחפשת (שנמצא בתוכי, כמובן). יש בה את כל הכלים, והיא מחברת בתוכה את כל הדברים שלמדתי והתנסיתי עד עכשיו. כל חלקי הפזל התחברו עבורי בגישה השלימה הזאת, שהפכה להיות חלק בלתי נפרד מהחיים שלי.

מאיר מאד

נשמע רב עוצמה ומאד מסקרן זאת זכות גדולה להיות בסוג זה של תהליך תודה

leeGood

New member
מי ד"ר? היה מת (או היתה)

ההתפעמות מתהליך נענועים? עברתי, וחוויתי, והרגשתי שזה חארטה אפשר להתלהב גם מעכברוש אם נורא רוצים ולקרוא לכל מי שלמד באיזה קורס באיזה קולג' - ד"ר? למה ההגזמות? שום דבר טוב לא יכול לצאת מזיוף. ואת דינה - מאיזה ארץ את? עברית מגוחכת ושגיאות כתיב. צברית עם עברית כל כך נמוכה...

מה כואב לך?

לא ברור לי מה מטרתך, מאיפה ההתעקשות להשמיץ כל דבר, מבלי לדעת אפילו על במה מדובר. אין לי מושג מה חווית ואיפה. חוץ מזה, התגובה לנענוע יכולה להיות גם אבחון - באיזה מקום הבן אדם נמצא בחיים, וזה משתנה במהלך התהליך, כמובן אם מעיזים להמשיך. לגבי טובי בראונינג - יש לה תואר של ד"ר לאוסטאופטיה, וד"ר לנטורופטיה, מאת הקולדג' הבריטי לרפואה משלימה. אין כאן שום זיוף. ובקשר לעברית שלי - אני הגעתי לארץ בגיל 21, שפת האם שלי רוסית, וכמובן העברית שלי לוקה בחסר. אפשר לבחור להתמקד בחסר, ולחיות בשליליות ובחוסר, אך אני בוחרת לראות את ה"יש", ולהשתמש בכל המשאבים שלי, גם אם הם לא מושלמים.

נועָה

New member
דינה יקרה

דינה יקרה, הכל בסדר גמור-גמור. את כותבת עברית נהדר ובאופן רגיש, מתייחסת גם לפרטים הקטנים, אין שגיאות, ולא הייתי מאמינה שלא נולדת כאן. את אמינה מאוד, ועל התורה עצמה אני זוכרת שקראתי לטובה כבר לפני כמה שנים והיא זכתה להתפעלות. שיהיה לכם הכי טוב בעולם, ותודה שהייתם.

נועָה

New member
ערב טוב

לדינה, בנימין ואמיר שלום, קראתי את האתר, והוא מרתק. בהחלט מצאתי בו את עצמי. יש לי שתי שאלות בתחום הגישה הפסיכולוגית של עוצמת הרכות, שתיהן מתייחסות לישום השיטה באופן מעשי. 1. בנושא אני עם עצמי: איך אני מפעילה את התת-מודע למגנט אליי דברים שאני זקוקה להם מבחוץ, כשהתת-מודע הוא השליח שמביא לי תוצאות. לגבי דברים שאני זקוקה להם מבפנים, כאן אני יודעת שעליי להתחבר לעוצמה, לכישורים וליכולות שלי. 2. בנושא אני והסביבה: בהתחלה, מרוב שהייתי עסוקה בדרך, לא ראיתי את המטרה ופספסתי נקודות חשובות. זה מתבטא בזה שהרדמתי את עצמי יותר מדי, ונתתי לדברים סביבי להידרדר. השיקוף שקיבלתי הוא של קורבן. ולא שלא דיברתי, אבל היו מקרים שזה לא עבר. השאלה היא: איך אני אומרת למישהו את מה שיושב לי על הלב, בנוגע לדברים שבַּקֶשֶר או במערכת-היחסים שלנו, ועושה את זה בפתיחות ובכנות, ומבלי להיות שיפוטית יותר משנכון וצריך? תודה רבה על תשובתכם. נועה

לנוע

נוע, שאלותייך מצויינות, אפשר היה לכתוב מאמר שלם כדי לענות עליהם. אענה כאן בקצרה: 1. אחת ההשפעות של טכניקת הנענוע של עוצמת הרכות – זה פירוק חסימות, ברמה פיזית, רגשית ונפשית. כמו שמים בטבע ממיסים סלעים קשים, כך תוך כדי הנענוע אנו מזרימים את הנוזלים הפנימיים, שממיסים את המקומות שהתקשו בגופנפש שלנו. כשמשחררים את הנוקשות ואת המקומות החסומים בפנים - מתחילה זרימה חדשה, גם בפנים, וגם בחוץ, ואכן מתחילים למגנט את הדברים שאנו זקוקים להם, ולהתחבר לעוצמה הפנימים ולפוטנציאל המלא. 2. אם את לא מצליחה להגיד את מה שיש לך על הלב - זו אחת החסימות, שניתן לשחרר בתהליך הטיפולי, הכולל הדברות מילולים מיוחדת בשילוב עם טכניקת הנענוע. לגבי מערכות היחסים - אני מפנה אותך למאמר "זוגיות מתחילה מבפנים". תשובות מלאות יותר תקבלי בספר "עוצמת הרכות" מאת טובי בראונינג, שהוא כלי ריפוי רב עוצמה בפני עצמו.

דוגמא

שלום דינה, האם תוכלי לתת בבקשה דוגמא לבעיה שאיתה בא אדם ומה קרה בתהליך ואיך טכניקת הנענוע השפיעה. תודה, אמיר דרור

דוגמא

כל מקרה הוא תהליך מרתק, מסע שלם, הריפוי הוא תמיד בכמה רבדים, כך שמאוד קשה לתמצת את זה למספר משפטים. לפעמים אני מרגישה כמו מיילדת, כשהמטופלים שלי מגדירים את מה שעובר עליהם כלידה מחדש. אני אנסה להביא דוגמא אחת של תהליך כזה: אישה בת 43 שבעלה התעלל בה נפשית שנים רבות, פרודה אך עדיין חיה איתו באותו בית. התמודדות יום-יומית קשה ביותר. בנוסף למצוקה רגשית, היא כבדת ראיה, בעקבות מחלה גנטית שהתפתחה לפני כ13 שנה. כבר מההתנסות הראשונה עם הנענוע היא חוותה את עצמה בגיל 16, שובבה ומלאת שימחת חיים. במהלך הטיפולים היא "התבגרה" וחשה את עצמה אישה צעירה ויפה, כאילו לא עברה את כל מה שעברה. לאחר סידרה של 12 טיפולים היא התחזקה מאוד, החזירה לעצמה את בטחונה העצמי, את הרצון לחיות, את הרצון לבנות זוגיות חדשה ובריאה. היא השתנתה מאוד באופן חיצוני, ונראית אכן צעירה ויפה. לדבריה – היא הייתה במצב של קומה במשך 15 שנה, הייתה מתה, היום – כל בוקר קמה בשמחה וחשה כאילו נולדה מחדש. והשינוי הכי מדהים ובלתי צפוי לחלוטין – שיפור משמעותי בראייה, שהיא הגדירה כנס. חלק מהשיפור הוא בעקבות הרגיעה ושיפור בריכוז ופוקוס. אך מעבר לכך, היא הבינה שפשוט לא רצתה לראות את המציאות העגומה, והיום היא מוכנה לפתוח את העיניים ולראות, תרתי משמע.

נס

אכן, אני מודה שזכיתי להיות עדה להרבה ניסים, כולל מה שאני עוברת בתהליך האישי שלי. ולגבי מה שאני מרגישה כלפי המטפלים - נוצרים קשרים של קרבה עמוקה ואהבה.

התענינות/יעוץ אישי

ערב טוב! מי מטפל/ת בשיטה באזור חיפה והעמקים? היכן ניתן ללמוד את השיטה? יש לי רקע בטיפול

טיפולים ולימודים

רשימת המטפלים בכל רחבי הארץ - באתר של מרכז עוצמת הרכות. שם תוכלי גם לראות תאריכים של סדנאות לקהל הרחב, בהם אפשר ללמוד את טכניקת הנענוע ברמה בסיסית. אחת לחודש מתקיים שיעור פתוח עם ד"ר טובי בראונינג, מפתחת השיטה, במושב קדרון - חוויה מרתקת ועומצתית ביותר, מומלץ מאוד! הלימודים להכשרת המטפלים מתקיימים בתל אביב. לפרטים תוכלי להתקשר אלי 08-8596831.

נועָה

New member
לדינה ובנימין

דינה ובנימין, קיבלתי מכם תשובה נהדרת...! כשאמרתם שהשאלות הן מצויינות, זה פגע בחסימה, שהיא ההסתכלות שלי על עצמי כקורבן, וטיפה החליש אותה. ההסתכלות הזו, זו אחת החסימות הגדולות ביותר לשליטה בחיים שלי עצמי, וגם גוררת אחריה יחס דומה מהסביבה. "כשמשחררים את הנוקשות...." וואלה, נכון. מילת מפתח למצב בחיי בהווה. ואני חשבתי שאני רכה מדי... איזה גילוי, לא הייתי מאמינה. הולכת לקרוא את המאמר ואת הספר. תודה גדולה-גדולה.

למעלה