תשובה של דינה
גולת הכותרת של עוצמת הרכות היא ריפוי הדדי שפירושו, פשוטו כמשמעו – המטפל מתרפא כשהוא מרפא. קודם כל, ברמה הפיזית - כשאני מנענעת את המטופל, אני בו-זמנית מנענעת את כל גופי, מזרימה את כל הנוזלים בתוכו, מאזנת, מרפאה ומחדשת אותו כל הזמן. אחרי הטיפול אני בדרך כלל יוצאת רעננה יותר מאשר לפני. זה מונע שחיקה שכל כך אופיינית בעיסוק הטיפולי. כמו כן, הריפוי ההדדי מתבטא בכך שגם המטופל אינו פסיבי, אינו נשען רק על המטפל, הוא לומד לקחת אחריות ולסמוך על עצמו. וגם המטפל לא רק נותן, אלא גם קשוב לעצמו, מאבחן בו זמנית את החסימות של המטופל ושלו עצמו, ומתרפא. מטפל של עוצמת הרכות לא נותן עצות, אלא עוזר למטופל להתחבר לחוכמה הפנימית שלו, לעוצמה, לכוחות הריפוי שלו בגוף ובנפש, ולרכוש כלים לריפוי ולהעצמה אישית. הלימודים להכשרת מטפלים מתנהלים בצורה יוצאת דופן, מאוד חוויתית, עם דגש חזק על התהליך האישי. נקודת ההנחה היא ששלמות המטפל היא הגורם המרכזי ליכולתו לטפל באחרים. מה הביא אותי לשיטה? בשנים האחרונות אני נמצאת בתהליך התעוררות משינה ארוכה. ותוך כדי ההתעוררות אני גיליתי כמה מוות יש בי עדיין, והחשק לחיות דחף אותי לחפש גירויים וחוויות שיחזירו לי את החיות - ולא חסר היום קורסים וסדנאות, ספרים ומטפלים. נעזרתי בשיטות שונות, חזקות ויעילות. אך לגבי כל אחת מהן ידעתי - זה לא יותר מכלי שמתאים לי בשלב זה של החיים, בדרך שלי אל עצמי. בעוצמת הרכות, לאומת זאת, אני רואה את הדרך עצמה, הדרך שלי, שמובילה אותי אל האוצר שאני מחפשת (שנמצא בתוכי, כמובן). יש בה את כל הכלים, והיא מחברת בתוכה את כל הדברים שלמדתי והתנסיתי עד עכשיו. כל חלקי הפזל התחברו עבורי בגישה השלימה הזאת, שהפכה להיות חלק בלתי נפרד מהחיים שלי.