עוצמה לעומת כח ?

POWER VS FORCE?

כוח פועל על גוף. כוח יכול להאיץ גוף, או להעניק לו אנרגיה. עוצמה מבטאת כמות פוטנציאלית של כוח או היכולת הפוטנציאלית לבצע עבודה. עוצמת מנוע מכונית מבטאת את היכולת הטמונה במנוע לבצע עבודה. כשהמכונית נוסעת, המנוע מפעיל כוח בפועל על הגלגלים כדי לסובב אותם. אלו אינן הגדרות מילוניות, ייתכן שאינן מקובלות בעם. בוודאי שאינן הגדרות סגורות. יש סיבה שהשאלה נשאלה כאן ולא בפורום מכניקה?

נסיון30

New member
העוצמה והכח!

כמעט בכל האמונות הפילוסופיות והדתיות בעולם, נתפס האדם כמורכב מגוף ונפש, ביהדות "גוף ונשמה" במזרח "גוף וצ'י/קי". הגוף מזוהה עם הכח ואילו הנשמה עם העצמה. הנשמה אמנם דבר לא מוחשי, אבל הנשמה יכולה לרצות והרי אין דבר העומד בפני הרצון.והרי לכם ההבדל העצמה=צ'י/קי הכח האין סופי שמפעיל ומזרים את הכח עד שנראה על אנושי הכח המופק מהעצמה/צ'י/קי.

לקרוא למה שכתבת כרגע "הכללה"

זה אנדרסטייטמנט, בערך כמו לקרוא ללויתן כחול "קצת גדול מהרגיל".

אם יש לך תשובה, למה השאלה?

אני שואל ברצינות - זו דרכך להשוויץ בידע לעוס של רב כלשהו ששמעת בלי הבנה?

אתה אונס את המושגים המזרחיים

כדי שיתאימו למסגרת המערבית שאתה מכיר. צ'י אינו נשמה, וגם לא דומה. מי שמע על נשמה שזורמת בגוף במרידיאנים, או על אדם שחלה כי הנשמה שלו נחלשה? המזרח בכלל לא תופס את האדם כ"גוף וצ'י" - הצ'י הוא חלק מהגוף! כמו הדם, כמו המזון הנספג בגוף. הדואליות הזאת בין גוף לנפש היא כולה מערבית-נוצרית ואין לה מקבילה בפילוסופיה המזרחית.

תיקון חסר משמעות אמיתית -

עוצמה במובן של POWER (כמו "העוצמה של קרן האור" - הספק במינוח תקני) הוא כמובן היכולת לבצע עבודה פר זמן, או היכולת להפעיל כוח במהירות. אבל אל תתייחסו אלי, אני עדיין עייף מהבחינה... אריאל

zappon

New member
טוב להבדיל מדלית( שצודק) שיש לו

עוד טרואמה מהטכניון
יש לי תשובה פחות פיזיקלית. מה ההבדל בין לוחם חזק לבין לוחם בעל עוצמה? לוחם יכול להיות חזק(גם כל אידיוט שיתאמן ברצינות במכון) אבל אם הוא לא יכול להשתמש בכוח הזה במהירות ובצורה נכונה אז אין לו עוצמה. בגלל זה אם תקחו שרירן רציני מאד שלא לוחם אומנות לחימה ומישהו צנום שהוא לוחם מיומן ומנוסה ושניהם יכו בשק איגרוך או מה שזה יהיה המכה של הלוחם המיומן תהייה יותר קטלנית. אחרי הכל כולכם יודעים שאלו ששוברים קרשים ולבנים בכל ההדגמות הם לרוב לא שרירנים ואפילו לא מלאים אלא רגילים בגופם וצנומים שיצודעים לתת עוצמה למכה. וזה לא רק המהירות של הכוח שצריכים לעוצמה חזקה (של המכה) גם סינכרון מושלם בין השרירים הפועלים והרפיית השרירים שמתנגדים לתנועה וכו".

למעלה