עוצו עצה

שרוֹן

New member
עוצו עצה ../images/Emo101.gif

כשבאתי לאסוף את עידו היום מהגן, הסתבר לי ששוב היתה בעיה עם החלפת חיתול. קצת רקע: עידו לא משוגע על הגן, יש ימים טובים ויש כאלה שפחות. מדובר על שעתיים וחצי ביום בימים שאני לומדת (ארבעה ימים בשבוע). הגן שייך לביה"ס וכלול בתשלום שאני לא משלמת כי קיבלתי מלגה. קרה כבר פעמיים שהגעתי ועידו היה עים קקי בחיתול. הוא פשוט סירב להחלפה שם. הוא לא הסכים שאני אחליף לו שם, ובאחת מהפעמים הלך בקלות רק בחדר החיצוני לגן. גם בבית עידו לא תמיד רוצה להחליף חיתול, אבל זה אף פעם לא כזה סיפור וזה תמיד נעשה בהסכמה. היום כשהגעתי הוא היה רק עם חיתול, הגננת אמרה לי שהוא לא רצה להחליף, בסוף החליפו, והוא סירב למכנסיים. בדרך הביתה בררתי איתו מה היה, והוא סיפר שהן רצו להחליף לו, הוא לא רצה, ברח להן (הוא אמר שהוא רצה לברוח מהגן
), ושתי גננות תפסו אותו והחליפו לו חיתול. זה עושה לי לבכות. מחר אנחנו הולכים עם הקורס לספריה העירונית ואני אקח אותו איתי. אני ממש לא מבינה, אלה נשים מקצועיות, הן לא יכלו למצוא פתרון לא אלים? הגרמנית הקלוקלת שלי לא מספיקה בשביל להסביר להן כמה זה חמור בעיני. מה הייתן עושות?

שרוֹן

New member
בן רבע לשלוש

זה לא קשור לגמילה. בגלל הגן אני שמה לו חיתול (הוא לא מוכן לעשות שם פיפי בשרותים), וקקי הוא יכול לעשות רק בחיתול כאן ושם.

מצטעאת, אבל נשמע לי שממש רע

לו בגן. לא רוצה ללכת לשירותים, מנסה לברוח... זו פעם ראשונה שהוא בגן? מה היה עד עכשו? יש אפשרות להחליף גן? התגובה של הגננות מזעזעת בעיני.

שרוֹן

New member
הגן על פניו בסדר.

יש לו צרכים רבים שמתחשבים בהם. הוא לא רוצה להשתתף בפעילויות עם כולם, אז אחת הגננות יושבת איתו על ספר, מנסים בעדינות לגרום לו להשתתף ונצפתה התקדמות רבה. התגובות האלה גורמות לי לחשוב פעם שניה. מבחינתי זה היה על תקן משחקייה. שעתיים וחצי ביום. אז לא עשיתי עניין מהחיתולים המלאים. מה גם שאני מעדיפה כך מאשר שיחליפו לו בכוח. יש כאן עוד אלמנט. יש כאן מעט גנים. נהוג כאן להשאר עם הילד עד גיל מאוחר. אלה שיש בהם מקום הם פרטיים, ואנחנו לא יכולים לשלם אותם (6300 ש"ח לחודש). בעוד חודש אני מסיימת את הלימודים, ואז נעבור לגן של הקהילה היהודית. ארבע שעות ביום. הוא כבר מכיר את הנפשות הפועלות, ויוכלו לדבר איתו עברית.

אין גנים אחרים שניתן לנסות אותם?

או מישהו/י דובר/ת גרמנית שיוכלו להגיע איתך לשיחת ברור יסודית יותר?

לאה_מ

New member
אולי בינתיים בייביסיטר או פתרון אחר

? נשמע ממש לא מלבב, בלשון המעטה. יש איזה פיקוח או גוף עליון שאת יכולה לפנות אליו? מה אומר לך? גם שעתיים וחצי ביום במקום שמסוגל לנהוג באלימות פיזית ובחוסר כבוד כלפי ילד נראות לי הרבה יותר מדי

צימעס

New member
אני חוששת שגם בעברית לא היו מבינות

האם יש מי שיוכל לדבר במקומך? התחושה שלי היא שהם פשוט לא רואות בזה אלימות (בזה, ובטח בעוד נושאים שכופים על הילדים, באופן לגיטימי לגמרי, כי "ככה זה בגן"). ואולי, הדבר היחיד שתוכלי להשיג בשיחה עם הגננות היא שהן לא יחליפו לו חיתול כלל, זה כבר משהו. למה עידו לא רוצה שהן יחליפו לו חיתול? ניסית לברר אתו את זה? אולי אפשר, לנקודה הזאת, למצוא פשרה סבירה?

מסכימה עם צימעס

הסיפור נשמע לי נורא. איך אפשר? למה ככה בכוח? אם זה רק שעתיים שלוש, לדעתי עדיף שיישאר עם קקי ולא יחליפו, מאשר שיכפו עליו את ההחלפה. טוב שאתם עוברים לגן חדש בקרוב... אני הייתי משתגעת לשלוח את יובל לגן שהיא לא אוהבת

f u f u

New member
אולי זו בעיה של שפה? יכול להיות

שעידו לא מבין את השפה? ובגלל זה יש לו קשיים שם? אני הייתי מאמצת חבר או חברה מהגן בשביל עידו זה יכול לעזור לו.

שרוֹן

New member
יש משהו בזה.

הוא מבין קצת גרמנית אבל רק בשבועיים האחרונים התחיל לדבר. קצת. אי ההבנות המילוליות לשני הכיוונים לא מועילות. עידו לא כל כך אוהב ילדים אחרים בגילו. זה תמיד קצת מסובך, הקטע הזה. אין לו חברים בגן. אני עושה את זה במינונים נמוכים, וסיטואציות אינטימיות, עם ילדים של חברות.

שרוֹן

New member
תשובות,

אז ככה: ניסיתי לברר איתו למה הוא לא מוכן להחליף שם והוא פשוט אמר שהוא לא רוצה להחליף שם. שאלתי שאלות מכוונות, אם מישהי אמרה משהו או עשתה משהו לא נעים והוא אמר שהן עושות את זה לא נעים. אין משהו קונקרטי. באחת מהפעמים שהן השאירו אותו עם קקי, ניסיתי אני להחליף לו שם וגם לא הלך. ישבתי איתו שם קצת, והשכבתי אותו על שולחן ההחתלה עם ספר קטן. אחרי המגבון הראשון הוא הביא קפיצה למטה (הצלחתי קצת לבלום אותו שלא יפול) ובא להתיישב עם הקקי על לובן השטיח. אז תקתקתי שתי מגבונים, תוך מחאה בעמידה. הוא עוד קצת שיחק ורק מחוץ לגן, בחדר החיצוני שמתי לו בלי בעיה חיתול ומכנסיים. בפעם שאחרי זה פשוט החלפתי לו בחוץ בעמידה ובלי בעיה. האיש יחזור מחו"ל עוד שבוע ואין לי פתרונות בצורת ביביסיטר פה. אלה חברים שלפעמים מושיטים עזרה, ואף אחד לא קם כ"כ מוקדם, וכולם בלי יוצא מן הכלל לומדים בימים. אין לי כסף לגן פרטי. בשנה שעברה נרשמתי במשרד הילדים ובררתי על גנים או יום במשפחה (שזה פתרון שיותר מתאים לו בעיני). ניגסתי פעם ופעמיים וטרם שבו אלי עם תשובה. הגן הזה היה נוח כי הוא ממוקם בבית הספר שלי והיה מסובסד. בגן של הקהילה (שהוא נחשב גן עירוני) נוכל לקבל סיבסוד, אבל מקבלים שם רק מגיל 3 על השעון, וגם זה אחרי שיכנועים.

שרוֹן

New member
ועוד כמה מחשבות

עקרונית יש עם מי לדבר. זה לא כל כך מעודד, כי היא לא אישה מרנינה. אני אתייעץ עם בנזוגי וננסה לראות מה עושים הלאה. לא מתחשק לי בכלל לקחת אותו לשם יותר. בדיעבד הייתי צריכה לגלות להם שרק בחוץ זה הולך. אבל מצד שלישי יש סיבה שהוא לא רוצה בפנים וזה טמון בנשים שיש שם. אוף.

אולי הבעיה היא שמטח ההחתלה או

המגבונים של הגן? הפשוש שלע מאד רגיש למשטחים ויש מקומות שהוא פשוט לא מוכן להחליף בהם חיתול. דרך אגב עם מצבכם הכלכלי לא מזהיר יש דרכים להשיג סיוע מהמדינה. כשחיינו בשווץ על משכורת אחת של סטודנט גילנו שניתן לבקש מהדינה לשלם את הביטוח הרפואי על רקע הכנסות, כמו גם לקבל השלמת הכנסה למרות שלא הינו תושבים. באופן כזה הצלחנו לממן לילד גן פרטי... אם את רוצה פרטים תשלחי לי מסר. ענת

שרוֹן

New member
הוא לא אוהב את המשטח החתלה

אבל הוא גם בהחלט לא מוכן להחליף בתוך שטח הגן. אגב, המגבונים שלהם רכים מאוד. מאידך בבית, במקרים שהוא לא רוצה, אני מחממת לו את המגבונים על הרדיאטור
, שיהיה יותר נעים. ההתנגדות החזקה שלו בעניין, כל הזמן גורמת לי לחשוב שקרה משהו, איזה סיטואציה ספציפית שבגללה הוא לא מוכן יותר. לא קל אף פעם להחליף לו, ותמיד אני מוצאת דרך. לביטוח הרפואי כבר קיבלנו סיוע, אבל בעניין השני הייתי שמחה לברר. שולחת מסר.

תּמר

New member
לא כתבת פעם שיש לו רגישות

יוצאת דופן לקור? אולי הוא באופן כללי רגיש מאוד למגע (של המשטח, של הגננות וכדומה), ולכן קשה לו? אם זה כך, תוכלי להשתמש בזה כתרוץ עבור הגננות, שלא יחליפו לו בניגוד לרצונו.

שרוֹן

New member
כן, אני יודעת. זה קשור.

אבל הן יודעות את זה. לא נראה לי שזה שינה להן. זה גם עצוב לי. הם בטח ניסו קצת בשיכנועים וכשזה לא הלך הם פשוט החליפו בכוח.

michald

New member
תשובה יותר כללית

אני גם חיה בארץ אירופית קרה ושולחת את הילדה לגן מקומי. אני בהחלט לא מסנגרת על התנהגותן של הגננות, אבל תקחי בחשבון שתרבויות שונות שמות דגשים שונים בטיפול בילדים, כמו גם בנושאים אחרים.אני חושבת, שאולי הגננות הספציפיות של עידו לא "מסוגלות" להשאיר אותו עם חיתול מלא, אם בגלל אופי אישי ואם בגלל ראייה אחרת של חינוך. כמובן שמצבים בהם אין תמימות דעים בין ההורה למטפל/ת מופיעים תדירות גם בארץ, אבל, יש לי תחושה שבחו"ל יש גם תוצאות להבדלים תרבותיים. אני בעצמי נתקלתי לא פעם ולא פעמיים במעשים או דעות של אנשי חינוך כאן שלא התאימו לדרך בה אני מגדלת את נועם (למשל, הגננת הלבישה לה בכוח מעיל או שעת שנה קבועה-שלא ניתן לסטות ממנה).בנוסף, מרוב שיחותי עם אמהות מקומיות אני רואה שהדגשים שלהן שונים משלי. הנקודה היא שצריך לקחת בחשבון שאולי הן לא רואות בהחלפת חיתול בכוח- אלימות,וחשוב להסביר להן איך את רואה את הדברים (בעזרת מתורגמן). ורק אנדקוטה קטנה- כל פעם שאני עושה משהו עם נועם שלא מוצא חן בעיני אמו של בנזוגי היא אומרת: "אבל ככה אנחנו לא נוהגים בהולנד!". בהתחלה הייתי מסבירה לה את המניע למעשי, ועכשיו אני פשוט אומרת: "אבל ככה נוהגים (כ-ו-ל-ם
) בישראל".

למעלה