עוצו עיצה

עוצו עיצה

שלום לכולם ונעים מאד. אני מתלבטת רבות בענינו של בני הצעיר, בן שלוש וחצי, הבוחן אותנו ובודק גבולות כמובן. שני ענינים בולטים מאד - האחד שאיפתו ל"גדול" במהרה, לא רוצה ללכת לגן, רוצה להיות כבר בבי"ס, רוצה משחקים של הגדולים וממש מופרת שלוותו מהכרתו את גבולותיו ומגבלותיו. הוא מתחרה גם בנו,ההורים, ובעיקר דורש ממני להיות "קטנה" וללכת לגן. הענין הנוסף הוא הקושי שקיים עד היום להיפרד ממני אם עלי לצאת אחה"צ. בבוקר לא אני לוקחת אותו לגן אלא בימי שישי ואז שוב קשה מאד הפרידה. אשמח להערות והארות.

נעה גל

New member
אני צריכה קצת הסברים ופירוט -

את יכולה לתת תיאור של סיטואציות מסוימות שקשה לך איתן? ההודעה שלך מנוסחת במילים מאוד גדולות ומאוד כלליות ולי קשה (אני מניחה שבטח גם לאחרים) להבין בדיוק למה את מתכוונת. איפה את מרגישה שיש הפרת גבולות ומגבלות? מה זאת אומרת "מתחרה בהורים"? איך מתנהלות הפרידות שלכם? איך הוא נפרד מאבא? בעיקרון, ההודעה שלך ב4-5 משפטים מכילה נושאים לדיונים ארוכים ומרתקים- אז אם תוכלי קצת להתמקד זה מאוד יעזור לנו לעזור לך

ממהר לגדול

תודה על התגובות. טוב לחוש שותפות. ובאשר לפירוט- בנושא הפרידות, מדובר בבכי קורע לב, לאחר שיחה והכנה ולמרות שלעיתים הוא גם מכריז שהיום לא יבכה, לעומת ימים אחרים בהם מכריז מראש שהיום יבכה. הפרידות שלנו מתרחשות בעיקר בכניסה לגן שכן לעיתים רחוקות אני עוזבת אותו בשעות אחה"צ או בימי חופשה. אין לנו תרגולת פרידות. מאבא הוא נפרד בקלות אם אני נשארת ובכניסה לגן בקלות רבה יותר. כשכתבתי שבני מתחרה בנו ההורים, הוא בהחלט יכול להכריז עלי ילדה קטנה שבשום אופן לא יכולה ללכת לעבודה (מתקשר לענין הפרידה,שליטה) ועל עצמו כעל גדול ומבוגר שלא ילך יותר לגן אלא לעבודה. למה המכונית שלו לא יכולה לנסוע על הכביש? למה האופניים של אבא גדולות יותר? למה לילדים הגדולים מותר ..... הסברים המזכירים הבדלי גיל גובה או יכולת מרגיזים אותו מאד. אציין רק כי מאידך הוא בהחלט דוחף עצמו לביצועים עצמאיים רבים ונהנה להוכיח יכולות. מה שמטריד אותי במיוחד היא העובדה שה"תחרות" הזאת גורמת לו תחושות כעס ואי סיפוק ושביעות רצון ממה שכן יש לו ולהנות באמת. עיסוקו בהשוואות לטעמי רב מדי. לעת עתה אסתפק בכך ושוב תודה על ההענות.

נעה גל

New member
לגבי פרידות

אני לא בטוחה שזה קשור ל"תרגולת" של הנושא, ביחוד מאחר שציינת שאין לו בעיה להפרד מאבא שלו. אני חושבת שזה קשור להורה ולהתנהגות שלו. אני אסביר לך למה אני מתכוונת על המשפחה שלנו (אנחנו עומדים בדיוק בפני אותו מצב עם אורן), ואני אומרת כבר עכשיו - אין לי פתרון לנושא. אנחנו עדין מחפשים מה בדיוק בהתנהגות של דני (הוא אשם
) גורם לכל זה. אז אני אתחיל קצת ברקע: דני מביא את אורן (בת חמש וחצי) לגן אני מביאה לבית תינוקות את איתמר (בן שנה ותשעה חודשים). אני מביאה את איתמר, כי איתמר אוהב שאני נשארת איתו, וגם אני אוהבת להשאר איתו, וגם צוות הגן אוהב שאני נשארת בגן. ישנם בקרים שאני מביאה את שניהם לגן - אני מביאה קודם את אורן ואז אני ניגשת לבית תינוקות ב-90% מהבקרים שדני מביא את אורן לגן יש להם קשיי הפרדות בבוקר. אורן בוכה, מתיילדת ומיבבת "את אבא". דני ניסה את כל השיטות: להשאר איתה יותר, לא להשאר איתה בכלל, להשאר איתה קצת, לדבר איתה לפני, לדבר איתה באמצע, לחכות עד שהיא תסיים לבכות. הוא ניסה לסגור איתה הסכמים, להסביר לה, לגרום לה להבטיח - שום דבר לא עוזר (ואני מדברת על שנים של פרידות). דני יוצא מהגן כשאורן בוכה. הוא נסער מאוד. לא נעים להתחיל את היום בהרגשה כזו. בבקרים שאני מביאה את אורן לגן, ברגע שאני מגיעה לדלת אורן טסה פנימה ותוך שניה היא כבר עסוקה. אני צריכה לקרוא לה כדי שתתן לי נשיקה ותפרד ממני. בזה הפרידה שלנו מסתיימת. אנחנו לא מצליחים לראות מה אני עושה אחרת מדני, ואיך אורן יודעת שמשהו אחר - אבל העובדה היא, שהיא מצליחה כנראה לזהות אצל דני את התחושות הקשות שיש לו כשהיא בוכה והיא לא עומדת בפיתוי ועושה לו את זה שוב ושוב. יש בקרים שאורן אומרת "אני רוצה שהיום אמא תביא אותי לגן כי אני לא רוצה לבכות", כלומר, היא ממש מודעת לעובדה שהיא נפרדת קשה רק מדני. דני אמר פעם (וזה כמובן היה בצחוק) שכדאי לי לבדוק את היחסים שלי עם אורן בגלל שלא אכפת לה שאנחנו נפרדות... לגבי תחרות עם ההורים - אין לי נסיון בזה (אולי לאחרים כאן יש), ואני חושבת שאולי כדאי להצטרף אליו: בעידודים, לתת לו אתגרים באופן מודע, להעביר אליו אחריות (כמו לגדל בע"ח או גינת ירק אם יש לכם), לאפשר לו גם אתגרים פיזיים, לקחת אותו מדי פעם לעבודה שלכם שיראה מה אתם עושים, לתת לו לעזור לכם בבית. אם הוא לא מצליח לעשות משהו, להסביר לו שוב ושוב איך עושים (ולא לפטור אותו ב"אתה קטן מדי בשביל זה") לעזור לו להתאמן עד שהוא יצליח. לנסות לתעל את הצורך שלו להוכיח את עצמו למקומות חיובים ומספקים כך שהוא לא יחוש אכזבה.

אני יכולה להזדהות איתך

לגבי פרידות מילדיי. גם מבתי בת השלוש וחצי וגם מבני בן השמונה וחצי הפרידות קשות, ולהבדיל ממך, אני זו שלוקחת אותם יום יום לגן ולביה"ס. אני חושבת לפעמים שהאשמה היא בי כי הרגלתי אותם שתמיד אני נמצאת, אפילו לבייביסיטר הם לא רגילים. אם בעלי ואני יוצאים בערב, זה רק לאחר שהקטנה נרדמה. לא רוצה לחשוב מה יקרה אם תתעורר ולא תראה אותנו. יכול להיות שזה גם עניין של אופי.

לנוריתיקה..נשמע לי ש...../images/Emo8.gif

החמוד שלך פשוט מקנא,הוא למד להבחין שאצל המבוגרים קורים כל כך הרבה דברים רצינים וחשובים וגם הוא רוצה להיות שותף ולא לפספס אף רגע.אולי בזמן שאת איתו תנסי לספר לו מה המבוגרים עושים(בעבודה,סידורים שהיו לך, דברים שעשית בבית)ואפילו לשחק את זה. שלך חנה גונן

למעלה