עוצו לי עצה טובה

עוצו לי עצה טובה

אני משמש בתפקיד מורה אחה״צ והילדים ממש מתוסבכים עלי המנהל מאד אוהב אותי ומבחינתו אם יהיה מורה שיתפטר אני מקבל את מקומו לפנה״צ, אך כידוע לכולכם אני פה ואיני יודע אם זה מתאים שאני יהיה מחנך ואפילו מורה . מה אתם אומרים? להמשיך בתפקיד ואם יהיה צורך גם בוקר לקחת חינוך או לגלות את פרצי האמיתי ולעזוב את תחום החינוך?

סתם אולי תפרט

למה הילדים כל כך אוהבים אותך? אולי אם תהיה מחנך זה לא יהיה כך? זה גם יכול להיות שיקול לגבי המשרה.

אבל אם תהיה מחנך

בהכרח תצטרך להיות יותר קשוח איתם, ולפעמים בדברים שאתה עצמך לא מאמין בהם, כמה תוכל לעבוד עליהם במצב כזה?

קיווע

New member
לא מבין את השאלה

מי יותר מתאים ממך להיות מחנך. אדם שבאמת חקר את עולמו והגיע למסקנה שהוא לא באמת יודע מספיק.

reאלי

New member
חשוב טוב טוב לפני....

שלום לך

כבר שנה לא כתבתי כאן אבל קפצתי למשמע שאלתך.
תחשוב טוב טוב לפני שאתה עושה את זה.
הייתי מחנך במסווה כמה שנים טובות וזה יוביל אותך למסלול בעייתי והרסני אישית.

דבר איתי בפרטי אם אתה רוצה עוד מידע...

בהצלחה

קיווע

New member
מעניין מה שאתה אומר

אני יכול להתחבר לדבריך, יותר מהכיוון של נפילות שיכולות לקרות מול ילדים, אמירות דו משמעיות ועוד.

אני לא יודעת איך זה אצל בנים, אבל אצלי

כשהייתי מורת סמינר חמורת סבר ליהדות (ועוד כל מיני....) זה היה מתיש.
אני מצטרפת למה שראלי אמר, זה שוחק, מייגע ומתסכל בעיקר במישור האישי.
אני זוכרת את עצמי מתווכחת עם הבנות להתחיל את התפילה בבוקר, מרצה להם הרצאות, ובפנים מרגישים כל כך חלול....
מספיק השקרים שאנחנו נאלצים לתת במסגרת החיים השוטפים, אני לא רואה צורך להכניס את עצמנו לפלונטרים נוספים.

בכל מקרה שיהיה בהצלחה

עברתי את השלב הזה

גם אני כמוכם שימשתי כמחנך
וממש לאחרונה עזבתי את התחום מהסיבה הזאת שהרגשתי לא נוח עם זה
היום אני עובד בתחום אחר מעניין לא פחות

מאוד לא מתאים שאתה תהיה מחנך או אפילו מורה

בטח לא לפני שתלמד שאם אתה רוצה להיות מורה או מחנך עדיף לכתוב "אני אהיה" ולא "אני יהיה" (בכל אופן אני לא הייתי רוצה שתלמד או תחנך את ילדיי).

אם היו בחורים למורה בחברה החרדית

רק את מי שיודע להטות נכון את עתיד מדבר, החברה החרדית הייתה חייבת לבצע מיקור חוץ למשרות ההוראה שלה.
נסה לבוא בטענות קצת יותר רלוונטיות כלפיו.

אם המורה לדקדוק שלי היה יודע רק את הבנינים

אז אני הייתי יודע מה זה ולא הייתי צריך לחפש אותם בכל מיני ספרים,
אמנם, יש לי חברים שהמורה שלהם כן ידע , אבל זה יוצא דופן

הרוח הכללית שהייתה קיימת היא, שאברך שצריך פרנסה, מכניסים אותו ללמד כמה שעות ביום כדי שיוכל להמשיך ללמוד או לחתן את הילדים

החרדים (וגם אני) לא יודעים עברית!!!

הטעויות הנפוצות זה בזכר ונקבה.

שלוש אנשים וכדו'.

לדעתי, הטעויות נובעות מהמשנה והתנ"ך
שאז כללי הדקדוק היו שונים.

זה כמו לומר- אל תהיה מורה כי אתה לא יודע אנגלית.

לא יודעים אנגלית ועברית, כי החרדים לא רוצים לדעת את זה.

הקפצתם אותי עם הדיון המדוקדק הזה

אז ככה:

א. נתקלתי בהרבה מבוגרי מערכת החינוך הכללית שלוקים בטעות הנ"ל ('יהיה' במקום 'אהיה') ובעוד כמה טעויות דקדוק.

ב. בתנ"ך כללי הדקדוק לא היו שונים, כללי הדקדוק העבריים באים מהתנ"ך. לדעתי הסיבה לחוסר הידע בנושא היא דווקא ההתנזרות מלימוד התנ"ך בצורה משמעותית, שקיימת אצל חלק גדול מהחרדים כבר כמאתיים שנה. אפשר אכן לראות טעויות בדקדוק ב'ספרי הקודש' שנכתבו במאות השנים האחרונות, ולכן, להערכתי, מי שעיקר השכלתו בעברית באה משם יהיה מועד יותר ללקות בטעויות. סיבה נוספת היא שאצל קבוצה ניכרת במגזר, שפת האם היא אידיש, ואצל אלה אפשר לראות טעויות תחביר וסגנון שנוצרים כתוצאה מתרגום מילולי מאידיש לעברית.

לו רק היית רואה את המחברות של הבן שלי

עולה חדש מדבר עברית תקנית יותר...

למעלה