עופר,

מאריאן

New member
עופר,

קודם כל ברוך השב!
דבר שני, הפורום עומד לעבור שינוי קטן, שבעקבותיו אני מקווה שאתה (ועוד אנשים) ימצאו את מקומם בפורום. באיזה הצגות היית בניו יורק (חוץ מאבנים בכיסו)?

עופר ב.ה

New member
תודה על הברכה

בישראל היאוש אכן הרבה פחות נוח. הייתי במופע אוף ברודווי, שלא נכנס לקטגוריה של תיאטרון, אבל בהחלט לפרפורמינג ארטס (אולי תתרגמו ותחליפו את השם ל"אמנויות הבמה"? הרבה יותר נוח). קוראים לו "דה לה גווארדה", וקשה לתאר מה בדיוק הולך שם, אבל הרבה דברים בהחלט. אולי באתר יצליחו לתאר זאת טוב יותר (קישור למטה). הייתי גם במופע מחול של מרק מוריס, כוריאוגרף מאוד נחשב. אני לא מבין במחול דבר, אבל דודי שצפה יחד איתי אמר שזה אחד ממופעי המחול הטובים ביותר שראה. עופר הערה ל- WC - ראיתי בתערוכה של פרנק גרי את הדגם של הדג בברצלונה. זה בטח מאוד מרשים לראות אותו בגודל מלא.

עופר ב.ה

New member
ועוד משהו שלא ראיתי

בימים אלה מציגים בסטנרל פארק את "השחף" של צ´כוב, בהשתתפות כוכבים רבים מהוליווד (שרבים מהם התחילו בתור שחקני תיאטרון). זה אפילו בחינם, רק שמאותה סיבה בדיוק, אנשים עומדים בתור שעות על מנת להשיג כרטיסים (שהם בחינם אבל בכל זאת נחוצים על מנת להיכנס). הקופות נפתחו ב- 1 בצהריים, אולם היית צריכה להגיע, נניח, ב- 11 בלילה הקודם (מצויידת בשק שינה) על מנת להשיג כרטיס. בשבילי, שחופשתי היתה קצרה, זו היתה יותר מידי השקעה (וגם עצלנותי תרמה את שלה). וזה סוף הסיפור. עופר

מאריאן

New member
השחף זה ספר מדהים...

"השחף" של צ´כוב זה באמת משהו שראוי לעמוד בשבילו שעות בתור. אבל האמת היא שקצת קשה לי לדמיין את הסיפור המקסים הזה מבוצע ע"י מגה-סטארים של הוליווד. אני אעשה מחר בבוקר חיפוש על ההצגה הזאת ואני אביא לכאן (במידה ואני אמצא) ביקורות על ההצגה.

עופר ב.ה

New member
דווקא מדובר בשחקנים שנחשבים

לשחקני עומק, לפחות חלקם. בכל מקרה, אשאל את דודתי (שבתור עיתונאית לא הזדקקה לעמידה בתור) לדעתה. עופר

WC

New member
השחף של צ´כוב?!

האסלה ראתה את השחף של צ´כוב לפני קצת יותר משנה בתאטרון החאן, בירושליים. והיא בכלל לא נפלה. ברור שהפקה נוסח ברודוואי תהיה יותר מושקעת (תקציבית) במיוחד אם היא עטורת כוכבי עומק הוליוודים. מבחינת רמה משחקית או רמת הצגה- האסלה לא תעז להשוות (מפאתי חוסר ידע על מי ומה בברודוואי). אבל האסלה כן תגיד שההצגה שהועלתה בארץ (ע"ע תאטרון החאן הירושלמי) הייתה כאמור די סתמית. פרט לליאורה ריבלין שנתנה שם הופעה ממנה והלעה (יענו טובה- לקשיי הקליטה) כל שאר השחקנים היו די אנמיים וסתמיים. ועוד שהטקסט לא עשה לאסלה שום דבר. טוב, האסלה לא אוהבת ריאליזם, ומחזותיו של צ´כוב אף פעם לא עשו לה משהו מיוחד. לא בחילה עמוקה כמו מחזותיו של איבסן (יסלחו לאסלה על חוסר הכבוד באומרה איכס!) אבל גם לא התרוממות נפש כמו מחזותיו של יונסקו (טוב זה לא ריאליזם) או... טוב אין מחזאי ריאליסטי שגורם לאסלה התרוממות נפש- סו וואט. אז ריאליזם זה לא כוס התה שלה. בכל מקרה, פרט לליאורה ריבלין, שאר השחקנים נתנו הופעה אנמית למדי וחסרת חן. מי ששיחקה את נינה (שמה נפצר מן האסלה - ולטובה, זה לא שם שראוי לזכור) נתנה הופעה חסרת אופי וחן. מן מימיקות מרצדות חסרות מעוף ועומק. מי ששיחק את המחזאי (האסלה לא זוכרת את שמות כל הדמויות או את כל הדמויות ככלל- בכל זאת עברה שנה) נתן הופעה חצי אמינה, חצי חיננית וחצי משוננת (אמינות לא חשה האסלה). ומי ששיחק את החבר של האמא (ליאורה ריבלין) היה אנמי במיוחד, חסר צביון ואיפיון, נטול חיים, פיסת דיקדט שעמדה על הבמה וזרקה לה רפליקות באויר. אולי זה בגלל ששיחק מרבית הזמן לצידה של ליאורה ריבלין. ואולי היא נזכרת כלכך לטובה משום ששיחקה לצידו. ככל ההצגה הייתה אנמית (כאמור) וחצי אמינה במקרה הטוב. נטולת התרגשות, ונטולת חיים. הבמה הייתה מתה רוב הזמן. פלא שמי שישב ליד האסלה נרדם (ואולי צ´כוב זה גם לא כוס התה שלו?). שלא ידגדג לכם לרוץ ולראות את זה בחאן- כי זה נסיעה סתם!!! איםן תמורה בעד האגרה! WC אפילו צ´כוב אמר שזה מחזה גרוע (זה מן התוכניה) ואולי לא מצניעות

עופר ב.ה

New member
אבל אם אתה לא אוהב את צ´כוב...

הכיצד זה שכה התרשמת והתלהבת (כמוני ואולי אף יותר ואולי פחות, מי יודע) מ"אשכבה" ללוין? עופר שאולי הצליח להתקיל את האסלה?

עופר ב.ה

New member
הערה

השורה האחרונה נכתבה בחיוך ומטרתי אינה באמת לנסות להתקיל את האסלה

WC

New member
להתקיל את האסלה? חס ושלום!

עופר´קה- האסלה דיברה על צ´כוב כמחזאי ולא על צ´כוב כסופר. כסופר הוא גאון. כמחזאי הוא בינוני ומטה. ובל ונשכח את ידו הקסומה של לוין שרק משבחת את הקרקע הדשנה שספקו סיפוריו של צ´כוב. שוב סיפוריו לא מחזותיו. WC זה הז´אנר שעושה את ההבדל

WC

New member
הבנת הנקרא

זה כנראה לא כוס התה של בטי. או פשוט סתם יום של בעיות קרעאה .(זה קורה לכולם). אבל זה שאת עוטה לך שם אחר ומרגלת אחרי האסלה בפורומים זרים. משאירה לה הודעות כגון אין לישכוח את האליטה. מה זה הבושה הזאת? עלו עלייך בטי יקירתי- תודי שזאת את תודי! WC את לא עובדת על אף אחד

WC

New member
למה לא

זה מפריע לך כל כך. זה נאמר בחיבה ולא בשום נימה אחרת WC נו שוין

למעלה