עוף צלוי בלימון וריחן/בני סיידא

מ צ ד ה

New member
עוף צלוי בלימון וריחן/בני סיידא

היום הכנתי את המתכון הנ"ל. היה מעולה! הערות יצויינו בסוגריים. עוף צלוי בלימון וריחן/בני סיידא (ברגע האחרון) 4 מנות 4 כרעי עוף טרי (8 שוקיים) 10 שיני שום קלופות לתחמיץ: 1/2 כוס שמ"ז 1/3 כוס מיץ חימון טרי 4 שיני שום כתושות 1/2 כוס פטרו' קצוצה 3 גבעולי ריחן (בזיל) קצוצים מלח 1 כפית פש"ג 1 כף קליפת לימו מגוררת 1. מפזרים בתנית את שיני השום ומניחים עליהן את כרעי העוף. שמים בקערית או צנצנת את כל רכיבי התחמיץ ומערבבים היטב. יוצקים על העוף. מכסים ומשהים שעה-רצוי למשך לילה (השהיתי שעה) 2. מחממים תנור ל- '200. צולים את העוף כשעה וחצי עד שמשחים. במהלך האפייה יוצקים מדי פעם על חלקי העוף מעט מהרוטב המצטבר בתבנית. מגישים חם עם תפודים אפויים. מ צ ד ה
 

מ צ ד ה

New member
הוגש בתוספת תפו"א צלויים (רוסטי)

תפו"א צלויים (רוסטי)/רות סירקיס-מהמטבח באהבה "שיטת בישול זו מקובלת בשוויצריה. בתחילה מבשלים את תפוה"א ואח"כ מטגנים אותם קלות". 500 ג' תפו"א 50 ג' מרגרינה 1/2 כפית מלח 1/4 כפית פלפל 1 כף פטרו' קצוצה 1.נבשל את תפו"הא בקליפתם במי מלח שיכסו אותם במשל 15 דק'. הם יתרככו מעט אך ישמרו על נוקשותם. נוציא אותם מהמים, נצנן ונקלף. הקליפה תוסר בקלות לאחר הבישול. 2.נחתוך את תפוה"א לקוביות בגודל שווה/רצו'. נמיס את מחצית המרגרינה במחבת גדולה ונטגן מחצית מקוביות תפוה"א. 3.נהפוך את הקוביות מפעם לפעם בזמן הטיגון כדי שיכוסו בשומן ושייצלו באחידות. נטגן עד שישחימו יפה. נוציא ונטגן את שאר הקוביות בשארית המרגרינה עד שגם יושחמו. 4.להגיש מייד ולזרות עליהן מלח, פלפל ופטרו' קצוצה. * אפשר להכין את אותה מנה ולאפות בתנור חם על תבנית גדולה ומשומנת במקום הטיגון. יצא טעים מאוד!! מ צ ד ה
 
למעלה