עוף צלוי בלימון וריחן/בני סיידא
היום הכנתי את המתכון הנ"ל. היה מעולה! הערות יצויינו בסוגריים. עוף צלוי בלימון וריחן/בני סיידא (ברגע האחרון) 4 מנות 4 כרעי עוף טרי (8 שוקיים) 10 שיני שום קלופות לתחמיץ: 1/2 כוס שמ"ז 1/3 כוס מיץ חימון טרי 4 שיני שום כתושות 1/2 כוס פטרו' קצוצה 3 גבעולי ריחן (בזיל) קצוצים מלח 1 כפית פש"ג 1 כף קליפת לימו מגוררת 1. מפזרים בתנית את שיני השום ומניחים עליהן את כרעי העוף. שמים בקערית או צנצנת את כל רכיבי התחמיץ ומערבבים היטב. יוצקים על העוף. מכסים ומשהים שעה-רצוי למשך לילה (השהיתי שעה) 2. מחממים תנור ל- '200. צולים את העוף כשעה וחצי עד שמשחים. במהלך האפייה יוצקים מדי פעם על חלקי העוף מעט מהרוטב המצטבר בתבנית. מגישים חם עם תפודים אפויים. מ צ ד ה