אז בוא נתחיל בשאלה אם בשר בכלל זה בריא
ואני לא צינית, זאת שאלה חשובה. יש לא מעט מחקרים שמצביעים על כך שלא כדאי לאכול בשר בכלל. משום חיה.
בגיל שנתיים אני פחות מתעסקת בתזונה בריאה ייחודית לילד. אני נותנת לילד מה שאוכלים בבית. עם הגבלה של ג'אנק, ממתקים ושאר דברים שלא תואמי גיל כמובן, אבל לא יעלה על דעתי לא לתת לו אוכל "רגיל" שאנחנו אוכלים. אם אני אוכלת לחם לבן, אני לא אתן לילד בנפרד לחם מקמח מלא רק כי זה בריא. או שאני אעביר את כל הבית ללחם מקמח מלא כי זה יהיה בריא יותר לכולנו, או שהילד יאכל מה שאני אוכלת. כנ"ל לגבי עוף / בשר וכדומה.
בבשר באופן כללי יש חלבון שחשוב לבניית השרירים, יש ברזל, יש בי12. חלק מהדברים האלה אפשר להשיג ממקורות אחרים. חלק לא באופן מלא וחלק בכלל לא.
אם בוחרים לא לאכול בשר בכלל כדאי להתייעץ עם דיאטנית לגבי התחליפים המתאימים לילדים ולבצע בדיקות דם תקופתיות.
אם בוחרים כן לאכול בשר, אז עדיף לאכול את הבשר הרזה יותר, שיש בו גם פחות שומן וגם פחות כולסטרול. כלומר להבנתי כבש הכי פחות מומלץ, אח"כ בקר, אח"כ עוף ולבסוף הודו (ועדיף הודו אדום שיש בו הרבה ברזל). לא יודעת על חזיר אם זה רלוונטי. חלקי פנים לא מומלצים. עדיף גם לבחור בצורות הכנה מופחתות שומן, כמו אפיה או בישול על פני טיגון. ויש גם בעיות בריאותיות עם צליה על אש גלויה/גחלים.
עכשיו באמת מגיעים לשאלת האנטיביוטיקה ולזה יש פתרונות בדמות עוף אורגני ללא אנטיביוטיקה.
הכול שאלה של בחירה.