עוף לבן שנתיים

למה לא? או בעצם - איפה הייתם עד עכשיו?

לא התחלתם איתו טעימות של עוף וירקות בגיל חצי שנה? מה הילד אוכל עד עכשיו? בהנחה שאתם לא צמחונים, כמובן...
למקפידים על ענייני תזונה יש עוף אורגני ונטול אנטיביוטיקה. אני מודה שעבורי זה יקר מדי לצריכה יום יומית. אנחנו קונים ואוכלים עוף "רגיל".

בלונד23

New member
בעיקרון, עוף בישראל לא בריא לאף אחד

מלא אנטיביוטיקה. אבל התשובה לשאלה היא כן, נותנים עוף כבר מגיל הרבה יותר מוקדם (לפני שנה).

לשם כיוונתי.

אנחנו נותנים עוף לילד על בסיס קבוע מתוך אמונה ש"זה בריא".
חיפשתי באינטרנט על הערכים התזונתיים של העוף ולא כ"כ הצלחתי להבין מה בריא בזה, מה גם שיש את בעיית האנטיביוטיקה שציינת.
בכל אופן, מה האלטרנטיבה ?
תודה.

בלונד23

New member
האלטרנטיבה היא עוף אורגני

הודו זה אותו דבר מבחינת רעלים...
אני נותנת עוף רגיל. מה לעשות. כולנו אוכלים את זה. אם היה לי עוף אורגני הייתי קונה.

אז בוא נתחיל בשאלה אם בשר בכלל זה בריא

ואני לא צינית, זאת שאלה חשובה. יש לא מעט מחקרים שמצביעים על כך שלא כדאי לאכול בשר בכלל. משום חיה.
בגיל שנתיים אני פחות מתעסקת בתזונה בריאה ייחודית לילד. אני נותנת לילד מה שאוכלים בבית. עם הגבלה של ג'אנק, ממתקים ושאר דברים שלא תואמי גיל כמובן, אבל לא יעלה על דעתי לא לתת לו אוכל "רגיל" שאנחנו אוכלים. אם אני אוכלת לחם לבן, אני לא אתן לילד בנפרד לחם מקמח מלא רק כי זה בריא. או שאני אעביר את כל הבית ללחם מקמח מלא כי זה יהיה בריא יותר לכולנו, או שהילד יאכל מה שאני אוכלת. כנ"ל לגבי עוף / בשר וכדומה.
בבשר באופן כללי יש חלבון שחשוב לבניית השרירים, יש ברזל, יש בי12. חלק מהדברים האלה אפשר להשיג ממקורות אחרים. חלק לא באופן מלא וחלק בכלל לא.
אם בוחרים לא לאכול בשר בכלל כדאי להתייעץ עם דיאטנית לגבי התחליפים המתאימים לילדים ולבצע בדיקות דם תקופתיות.
אם בוחרים כן לאכול בשר, אז עדיף לאכול את הבשר הרזה יותר, שיש בו גם פחות שומן וגם פחות כולסטרול. כלומר להבנתי כבש הכי פחות מומלץ, אח"כ בקר, אח"כ עוף ולבסוף הודו (ועדיף הודו אדום שיש בו הרבה ברזל). לא יודעת על חזיר אם זה רלוונטי. חלקי פנים לא מומלצים. עדיף גם לבחור בצורות הכנה מופחתות שומן, כמו אפיה או בישול על פני טיגון. ויש גם בעיות בריאותיות עם צליה על אש גלויה/גחלים.
עכשיו באמת מגיעים לשאלת האנטיביוטיקה ולזה יש פתרונות בדמות עוף אורגני ללא אנטיביוטיקה.
הכול שאלה של בחירה.

בלונד23

New member
שאלה מצוינת וכתבת מדויק

הדעות חלוקות מאוד, וכמוך אני מכינה בשר רגיל לכולנו.
בסין למשל הבנתי שעד גיל 6 לא נותנים בשר בכלל. גם לא עוף. אבל מה - הם אוכלים המון דגים וכלל לא גבינות.
התזונה בישראל שונה לחלוטין. הגבינות הרבות ומוצרי החלב כאן מונעים ספיגה של ברזל. יש כאן המון אנשים אנמיים, כולל את כל המשפחה מהצד שלי - כולנו סובלים מחוסר ספיגת ברזל, ולכן אני כן צורכת בשר.
את לא תמצאי באירופה אנשים שהם אנמיים כמעט, כי שם אין הרבה מוצרי חלב ויש המון בשרים ונקניקים (על הבוקר!). יש להם המון ברזל בתזונה היומיומית, הם אוכלים הרבה יותר בשר מאשר עוף. בתזונה שלנו יש מעט ברזל וגם הוא לא נספג היטב, ואין אצלנו מספיק דגים.
עוף אורגני יש בעיית זמינות ומחיר, ובעיקר בעיה האם הוא באמת אורגני או שסתם עובדים עלינו. לכן אני לא קונה.

winterfell

New member
ברזל הוא לא רק מבשר...

אני לי שום מידע רפואי, רק ידע אישי:
אני צמחונית (כבר כ-20 שנה, ואו!), מעולם לא הייתה לי בעיה של ברזל ומעולם לא לקחתי תוספים, למעט בהיריון (אז לקחתי תוסף, אבל לא הייתי אנמית). כך שניתן לקבל ברזל גם ללא צריכת בשר.
הדעות אכן חלוקות, מאוד מאוד.
&nbsp
אגב, הילד שלי אוכל בשר בארוחות בהן מוגש (למשל אצל סבא וסבתא או בגן).

בלונד23

New member
מהיכן את מקבלת ברזל?

קטניות? עלים? הבנתי מהרופא שכדי לקבל די ברזל לגוף צריך לאכול "שדה שלם ביום", כדבריו.

ברזל פחות בעייתי. בי 12 אי אפשר לקבל מהצומח

אבל יש פה בוודאי גם מאפיינים אישיים. יש מי שיותר נוטה לאנמיה ויש מי שפחות.

למעלה